Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shaw slåss för sin framtid; United plockar cityscouter; Bailly aktuell inför Tottenham

Luke Shaw är villig att stanna och kämpa för sin plats i Manchester United. Det rapporterar Times idag. Vänsterbacken förväntas starta ikväll. Crystal Palace uppges vara intresserade av att låna Shaw men han ska inte vara intresserad av det.

Personer nära Shaw misstänker att José Mourinho fortfarande är missnöjd för att vänsterbacken nobbade Chelsea för ett par år sedan. Samtidigt ska Shaw vara besviken på att han, tillsammans med Chris Smalling, har kritiserats offentligt av managern.

I artikeln sägs också att Anthony Martial och Michael Carrick förväntas vara med i kvällens match.

MEN: Stort intresse för Unitedspelare

Enligt Manchester Evening News är tio Manchester United-spelare omgärdade av flyttrykten inför transferfönstret i januari. Det ska röra sig om Memphis Depay, Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Ashley Young, Sam Johnstone, Daley Blind, Marouane Fellaini, Anthony Martial och Bastian Schweinsteiger.

Tidningen påstår emellertid att United endast försöker sälja Bastian Schweinsteiger.

Det är förstås uteslutet att tio spelare lämnar i januari. Förutom Schweinsteiger förefaller Memphis, Schneiderlin (båda Everton), Darmian (Italien) och Johnstone (Championship) vara närmast en flytt.

Vidare passar lokaltidningen på att sprida lite skrämselpropaganda gällande Anthony Martial. Sky Sports expert Jamie Redknapp ska ha varnat att Martial ”kan bli ännu en De Bruyne, en Lukaku eller en Mata”.

Telegraph: Bailly kan vara tillbaka mot Tottenham

Enligt Telegraph kan Eric Bailly göra comeback när Manchester United spelar mot Tottenham den 11 december. Som vi noterade igår är Bailly nu tillbaka i träning efter sin knäskada. Kvällens match mot West Ham, Everton på söndag och Zorya i Europa League ska inte vara aktuella för Bailly. Förhoppningen är han ska kunna göra comeback mot Tottenham eller i bortamatchen mot Crystal Palace några dagar senare.

Telegraph: United plockar cityscouter

Manchester United ska ha plockat två högt ansedda scouter från Manchester citys organisation, det rapporterar Telegraph. Det handlar om Dave Harrison och Lyndon Tomlinson, som båda ska börja arbeta för United den 1 januari. De båda ska nu vara på gardening leave, vilket innebär att de får lön av city men de får inte arbeta, för att undvika att de tar med sig hemligheter till sin nya klubb.

De båda scouterna ska ha haft viktiga roller i att göra citys akademi till en av de bästa i England.

Det påstås vidare att United ska vara ute efter ytterligare två scouter från rivalen.

Även Times (i artikeln länkad ovan) rapporterar att Harrison och Tomlinson lämnar city för United.

Juniormatch flyttad

Juniorlagets bortamatch mot West Brom har flyttats fram en vecka. Anledningen torde vara att United ska spela i FA Youth Cup den 11 december.