Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: De Bruyne ribbade Chelsea till toppen

Chelsea fortsätter att dominera Premier League. I dagens toppmatch mot Manchester city tog Londonlaget sin åttonde raka seger. Londonkollegorna Arsenal och Tottenham hakar på i toppen.

För Manchester United var lördagen högst otrevlig då dagens resultat innebär att West Bromwich Albion passerade United i tabellen. Inför morgondagens match är United sjua i tabellen. Efter morgondagen kommer United vara sexa (vid poäng) eller åtta (vid förlust).

Chelsea är på riktigt

Manchester city – Chelsea 1-3

Ja, men de har mest mött dåliga lag. Ja, de vann mot United och Tottenham men det var på hemmaplan.

Det gick att förklara Chelseas svit som en slump. Icke så längre. De åkte till Manchester city, hamnade i underläge och vann ändå. De imponerar väldigt, väldigt mycket. Just nu är det ingen tvekan om att de är bäst i England. Om de också är det när säsongen summeras får vara osagt.

Det ska sägas att de hade tur på vägen. Luiz borde nog ha blivit utvisad. Möjligen var det ytterligare något avgörande domslut som gick Chelseas väg. Och De Bruyne hade ju öppet mål för att vinna matchen åt city i början på andra halvlek. Men De Bruyne sköt bollen i ribban, vilket ger noll poäng både i europeisk och amerikansk fotboll.

Embed from Getty Images

Då var Gary Cahill bättre på att göra mål för city. Där De Bruyne styrde ett perfekt inlägg i ribban styrde Cahill bollen elegant in i mål. Detaljen att Cahill spelar för Chelsea och alltså gjorde självmål behöver möjligen poängteras.

När De Bruyne hade missat tog Diego Costa över. Costa är ett svin men han är också ligans bästa spelare den här hösten. Först sköt han 1-1 på egen hand och sedan la han upp för Willian till det matchvinnande målet. I den sista ordinarie matchminuten sprang Hazard in 3-1. Hazard var inte lika vass när det var lika.

Embed from Getty Images

På tilläggstid var city bittra. Agüero klippte Luiz med en brutal tackling och blev givetvis utvisad. Det var en tackling som nästan var lika ful som Luiz tackling på Fellaini. Såvitt jag vet har ingen frågat Agüero varför han ville hämnas Fellaini.

Embed from Getty Images

Fernandinho passade också på att bli utvisad på tilläggstid och det var allmänt stökigt på slutet. Underbart!

Gary Neville gillade vad han såg.

När han ifrågasattes för att hylla våld kallade han det för passion.

För Pep Guardiola finns det en del att fundera på. Hans city har bara fyra segrar på de tretton senaste. 

Tottenham vann utklassningsseger

Tottenham – Swansea 5-0

Tottenham – som åker till Old Trafford nästa vecka – hade bara en seger på tio matcher. Då kom en hemmamatch mot Swansea väldigt lägligt. Swansea släppte in fyra mål mot Crystal Palace förra omgången och visade att det inte var någon tillfällighet.

I slutet av första halvlek var det fortfarande mållöst och det började spridas ångest i Tottenham. Då blev Dele Alli nedsparkad när han var på väg att springa med bollen till inspark (tips till försvarsspelare som läser den här kolumnen: sparka inte ner spelare som är på väg ut från planen). Det blev straff till Tottenham och Kane satte bollen i nät. 

Innan första halvlek var över hann Son sparka in 2-0 på halvvolley. Son la sedan upp för Kane till 3-0 i början på andra och till slut blev det 5-0 för Tottenham.

Bob Bradley, som är amerikan (det är obligatoriskt att påpeka det varje gång han nämns har jag förstått), har inlett Premier League-karriären med fem poäng på sju matcher. Swansea är nu sist i Premier League och nästa säsong har vi nog inget walesiskt lag i ligan.

Skön seger för Tottenham inför resan till Old Trafford. Den matchen blir en nyckelmatch för båda lagen.

Enkel derbyseger för Arsenal

West Ham – Arsenal 5-1

Arsenal tog sig (tillfälligt?) upp på andra plats i tabellen, via en enkel derbyseger mot ett skadedrabbat West Ham. Fortfarande bara tre poäng upp till Chelsea och Arsenal kan drömma om titeln ett tag till. Arsenal har nu 13 ligamatcher i rad utan förlust efter förlusten i premiären.

För West Ham är det bara en poäng ner till Sunderland och Hull under strecket. Och Hull har dessutom en match till godo. Det kan bli många lag som blandar sig i nedflyttningsstriden den här säsongen. Men nog ska väl Sunderland och Hull vara sämst i slutändan?

Sánchez före upp Arsenal till 3-0 med två mål och en assist. Sedan satte han också ett hattrick med ett offsidemål som fastställde slutresultatet till 5-1.

Embed from Getty Images

West Ham gjorde sitt bästa för att visa att Uniteds seger i onsdags kanske inte var så värst imponerande ändå.

Några korta

Stoke – Burnley 2-0: Burnley har tagit en poäng på sex bortamatcher i ligan. Den kom mot Manchester United. Stoke vann enkelt. Till och med Accrington Stanley vann mot Burnley.

Sunderland – Leicester 2-1: Sunderland och Leicester närmade sig nedflyttningsstrecket. Det var kul för Sunderland som ligger under strecket men mindre kul för Leicester som ligger över strecket. Mästarna har har fem i rad utan seger. David Moyes lag har tre segrar på de fyra senaste och Derbys poängrekord kommer att stå sig.

West Brom – Watford 3-1: West Brom är sexa i tabellen (de kommer att vara sjua eller åtta imorgon) efter en stabil seger mot Watford. Jonny Evans, som såldes av Louis van Gaal, gav West Brom ledningen och därifrån var vägen till tre poäng enkel.

Embed from Getty Images

Crystal Palace – Southampton 3-0: Southampton är typ bäst i England på att försvara sig. (Vissa lag släpper in färre mål men de lagen har bättre spelare.) De visade de inte mot Crystal Palace. Målvakten Fraser Forster fick en bakåtpassning. Han valde helt sonika att hoppa över bollen och Benteke kunde rulla in bollen i öppet mål. Sedan var det enkelt för Palace att vinna. Välbehövlig seger efter sju raka förluster. Palace har nu gjort sju mål på de två senaste matcherna, de har dock bara fått tre poäng för besväret.

Annorstädes

Spanien: Det spanska toppmötet mellan Barcelona och Real Madrid såg ut som en match mellan Hull och Middlesbrough. Lagen gjorde varsitt mål, båda målen innickade på frispark. Det är ju så målen görs i Spanien.

Motståndarkollen gör eventuellt uppehåll nästa vecka.