U18: Man Utd – Man city 2-2

Toppmötet i U18-ligan mellan United och city slutade oavgjort. United hade ledningen två gånger men city kom tillbaka båda gångerna. Callum Gribbin och DJ Buffonge gjorde Uniteds mål.

United kom till spel med ett starkt lag i derbyt mot city, däribland med Ro-Shaun Williams och Callum Gribbin som ju båda spelade med Reservlaget senast. Indy Boonen missade dock matchen på grund av en skada, den vasse anfallaren har annars varit strålande den här säsongen.

United var starka i den första halvleken och tillät inte city att få något grepp. Buffonge, Gribbin, Gomes och Chong höll i bollen bra och oroade ständigt cityförsvaret, men det var inte förrän i slutet av halvleken när Gribbin drev inåt i planen och avslutade stensäkert med högerfoten tätt intill stolpen. City skulle dock få en jättechans att kvittera, i halvlekens sista sekunder efter en hörna men bollen från nära håll lyckades smita utanför.

I den andra halvleken gav United bort initiativet och satsade mest på snabba omställningar. Chong såg ut att vinna en klar frispark och en möjlig målchansutvisning, men domaren viftade bort det. United skulle dock få nästa domslut med sig, när Bohui blev fälld av målvakten och domaren pekade på straffpunkten. Callum Gribbin stegade fram men sköt en usel straff som gick högt över. Istället tog city vara på det och kvitterade med kvarten kvar efter tveksamt försvarsspel från Uniteds sida.

Planens bästa spelare, DJ Buffonge, skulle dock se till att ge United ledningen igen när han nickade in 2-1 med tio minuter kvar. Glädjen blev dock kortvarig, då city kvitterade tämligen omgående efter ännu sämre försvarsspel från Uniteds sida som var alldeles för veka när cityanfallaren vann flera motlägg innan bollen gick i mål.

På slutet var city också närmare att ta hem alla tre poäng, men matchen slutade 2-2 vilket får ses som ett rättvist resultat då United var bättre i den första halvleken medan city hade den andra. På det stora hela ett positivt resultat då United på senare år halkat efter city på U18-nivå, nu är United ett bra lag och med en fantastisk offensiv som bara fortsätter att ösa in mål oavsett motstånd.

Manchester United – Manchester city 2-2 (1-0)

Uniteds mål: Gribbin (45), Buffonge (81)
United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Warren, Williams, O’Connor (Burkart 85); Whelan, Buffonge; Gribbin (Barlow 78), Gomes, Chong (Hamilton 68); Bohui