Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Deciding Moment

Embed from Getty Images
Ojojoj.
Det finns i förlängningen bara en person att anklaga efter detta: José Mourinho. United hade i 20 minuter sett ut som ett lag som var redo att släppa in 1-1. Då sätter han in Marouane Fellaini för att sjunka ytterligare i banan. Då får man vara beredd på att det slutar så här. Och det är inte bara belgarens fel att det blev som det blev. Inte heller Mourinhos, egentligen. Det är att rädslan för att förlora än en gång blev större än hungern att vinna.
Men bläckfisken Paul kunde ha förutsett det här slutresultatet redan 2010.
Allting byggdes egentligen upp mot det här slutet och Mourinho svalde allting med hull och hår. Jag var inte ensam om att tweeta ”gör 1-1 någon gång då” under matchens sista 15 minuter. Sällan har man blivit mindre överraskad över en kvittering som man blev i kväll.
Ni som protesterade mot att ”allt är över” förra veckan – jag tror inte att ni gör det längre. Manchester United får i nuläget rikta in sig på platserna kring 5-7.
Det är som det är.
Amazing:

  • Det finns ju två sidor av myntet med inskriptionen amazing. Om vi tar det positiva här: Zlatans mål.

Inte så att man börjar gråta av sorg:

  • Henrik Mkhitaryan. Armeniern är bra. Han kommer att bli ännu bättre.
  • Ander Herrera. Spanjoren fick inte ut så otroligt mycket av sitt spel i dag, men han var överallt oftast. Och han var bara centimeter från att faktiskt stänga eländet med halvtimmen kvar när han prickade ribban.

Inte Unitedklass, alls:

  • Varför Matteo Darmian fortsätter att föredras som vänsterback är en gåta. Italienaren har, efter en imponerande inledning på Unitedkarriären, egentligen bara åkt utförsbacke. Han kan vara den spelare som är lättast för motståndarna att passera, och det är inget avundsvärt attribut för en ytterförsvarare.

Så fruktansvärt att man nästan börjar gråta:

  • Varför, varför, VARFÖR byter han in Marouane Fellaini? Hur får man för sig det? Står det i kontraktet?
  • Andra halvlek. Manchester United körde alltså ”rensningsfotboll” sista 30! Man började slå i väg bollar på chans, regelbundet. Mycket har förändrats sedan van Gaals tid, men rädslan för att förlora när man har en uddamålsledning är beständig. Då spelar det ingen roll vad Mourinho säger efteråt. Kör man lågt försvarsspel i detta skede av en match måste man vara skicklig. United är skicklig med ett högt försvarsspel – United är nästan lika dåligt med det motsatta.

Annars:

  • Mike Oliver kom otroligt snett in i matchen och fortsatte vara sned. Gareth Barry kunde mycket väl ha åkt ut – Marcos Rojo borde definitivt ha åkt ut.
  • Den där offensiva sexan skulle potentiellt vara det bästa United har att ställa på benen, men det blir ändå förvånande att se dem lyckas skapa så oerhört lite.
  • Förra helgen var jag övertygad om att titelchanserna, de som nu fanns, försvann. Nu vetitusan om ens topp 4 är realistiskt. Eller – klart det är. Men det lär bli en sjujäkla fajt om den platsen. Och då lär december behöva bli en fantastisk månad.