Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Saint-Etienne väntar i Europa League

Lottningen är nu avklarad för både Champions League och Europa League. Det förstnämnda får vi se som oväsentligt i väntan på den ”riktiga” lottning. Uniteds lott föll alltså på AS Saint-Etienne i sextondelsfinalen där första matchen går av stapeln på Old Trafford, returmötet blir med andra ord i Frankrike och på Stade Geoffroy-Guichard.

Första hindret till Stockholm och Friends Arena har nu lottats fram, och det gjordes med hjälp av den svenska ambassadören Patrik Andersson. Patrik framhöll för övrigt United som en av favoriterna att vinna turneringen. Lotten han drog blev alltså Saint-Etienne, och här kommer lite information om våra motståndare:

Saint-Etienne slutade på en sjätte plats i fjolårets Ligue 1 och var alltså en motståndare till Zlatan Ibrahimovic i den franska ligan. Senaste mötet Zlatan och Saint-Etienne emellan slutade 3-1 till PSG i den franska cupen, däremot fick Zlatan se sig nollad i målprotokollet. I nuläget ligger de grönklädda på en åttonde plats i Ligue 1.

Embed from Getty Images

Desto mer intressant är kanske att Paul Pogba i och med detta möte får spela mot sin storebror. Den 26-årige Florentin Pogba är nämligen en försvarsbjässe i det franska laget och det kommer bli en fröjd att följa den brödrakampen.

I övrigt vann Saint-Etienne grupp C på tolv inspelade poäng, detta före Anderlecht, Mainz och Gabala. Till slutspelet blev de med andra ord seedade och lottades mot Manchester United som var oseedade.

Manchester United – Saint-Etienne, torsdag 16 februari 21.05

Saint-Etienne – Manchester United, onsdag 22 februari 18.00

Lottningen i sin helhet

Athletic Bilbao – Apoel FC

Legia Warszawa – AFC Ajax

RSC Anderlecht – Zenit

Astra Giurgiu – KRC Genk

Manchester United – AS Saint-Etienne

Villarreal – AS Roma

Ludogorets – FC Köpenhamn

Celta Vigo – FC Shakhtar Donetsk

Olympiakos – Osmanlispor

KAA Gent – Tottenham

FC Rostov – Sparta Prag

FC Krasnodar – Fenerbahce

Mönchengladbach – ACF Fiorentina

AZ Alkmaar – Olympique Lyonnais

Happen Beer-Sheva – Besiktas

PAOK FC – Schalke 04