Reserverna: Chelsea – Man Utd 3-1

Uniteds reserver tappade en 1-0 ledning till förlust 3-1 borta mot Chelsea. Mittbacken Axel Tuanzebe nickade in Uniteds enda mål i matchen.

United tog överraskande ledningen borta mot Chelsea och det var mittbacken Axel Tuanzebe som nådde högst på ett inlägg och gjorde sitt första mål för reservlaget någonsin. Chelsea kom dock snabbt tillbaka och var nära på kvittera redan innan den relativt snabba kvitteringen kom efter en 36 minuters spel när Sterlings skott styrdes på Poole och förbi O’Hara i Unitedmålet. Chelsea tilldelades kort därefter en straffspark efter att Willock fällt en Chelseaspelare. O’Hara var dock med på noterna och räddade fint United från underläge.

I den andra halvleken tog Chelsea ledningen ändå genom Quintero efter 52 minuters spel. United hade svårt att skapa några målchanser och Chelseas ledning var ohotad. Det stärktes när Chelsea sedan avgjorde matchen definitivt med ett mål på stopptid.

Noterbart i matchen, förutom Tuanzebes första mål, var att Josh Doughty återigen fick spela igen. Anfallaren har varit fast i frysboxen en längre tid nu och inte fått spela alls. Även Aidan Barlow fick speltid, Barlow är bara 16 år gammal och är inte ens ordinarie i U18. Det säger en del om situationen för offensiva spelare i reservlaget som går fortsatt dåligt under tillfällige tränaren Nicky Butt.

Chelsea – Manchester United 3-1 (1-1)

Uniteds mål: Tuanzebe (20)
United: O’Hara; Poole, Tuanzebe, Scott (Barlow 90); Olosunde, Goss, Redmond, Willock (Kehinde 68), Mitchell; Harrop; McTominay (Doughty 81)