Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

FAYC: Man Utd – Southampton 1-2

Det blev ett tidigt uttåg för Uniteds U18-lag i FA Youth Cup där Southampton blev för svåra på Old Trafford. Gästerna vände och vann med 2-1 efter att Tahith Chong gett United ledningen.

United kom till spel med ett starkt lag i matchen men Kieran McKenna lämnade överraskande Tahith Chong kvar på bänken i den stenhårda konkurrensen framåt. United inledde lite nervöst där enkla bolltapp präglade de första tio minuterna. Southampton var dock nöjda med att bara sitta tillbaka och låta United styra spelet. Även fast United inte var på topp i den första halvleken lyckades man skapa två jättemöjligheter, först missade Gomes mer eller mindre öppet mål och sedan prickade Lee O’Connor ribban efter en hörna. Southampton var tillbakatryckta och satsade på snabba omställningar, men Warren och O’Connor var väldigt säkra i den första halvleken.

United kändes farligare i den andra halvleken, McKenna introducerade Tahith Chong med ett tidigt byte till förmån för DJ Buffonge. Det skulle visa sig ge resultat då Chong genast ställde till det för Southamptonförsvaret med sin snabbhet. Endast åtta minuter efter hans intåg skulle han också ge United ledningen, med en fantastisk nedtagning och ett rappt skott såg han till att bollen hamnade i krysset bakom en chanslös målvakt. Ett fantastiskt mål från en hyperintressant spelare.

United saknade inte chanser att avgöra matchen, bland annat Chong var aktiv men istället, ur ingenting, kunde Southampton kvittera med drygt tio minuter kvar. Unitedspelarna hängde med huvudet och blev desperata medan Southampton höll sig lugna och kunde också ta ledningen med fem minuter kvar.

United var än mer desperata och var aldrig nära på att komma igen, istället fick Moutha-Sebtaoui rädda friläge. När domaren blåste av var det vild glädje för bortalaget medan Unitedspelarna lade sig ner i gräset.

United hade kontroll på matchen och borde förstås ha avgjort tidigare, men samtidigt blev man mer ängsliga och höll sig inte tillräckligt kyliga när det väl gällde. United gör trots allt en bra match i 80 minuter men det räckte inte den här gången. Tyrell Warren var den främsta i backlinjen och bidrog med både lugn och snabbhet mot ett bortalag som satsade på omställningar. George Tanner bör också nämnas och var ständigt aktiv längs sin högerkant.

Framåt var Bohui tam och tämligen osynlig medan Gomes hade väldigt hög felprocent. Spelarna sökte ofta Gribbin som visserligen var duktig i passningsspelet men bidrog inte lika mycket som man kan förvänta sig. Buffonge var den som var piggast framåt men har samtidigt lägst status och blev den som fick bli utbytt när Chong byttes in. Med facit i hand skulle Chong, som var Uniteds klart bästa spelare den halvtimme han spelade, startat matchen. Holländaren har ett enormt bra driv med bollen och vill alltid utmana. Med rätt attityd är det en framtida a-lagsspelare.

Manchester United – Southampton 1-2 (0-0)

Uniteds mål: Chong (64)
United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon (Burkart 89); Whelan, Hamilton; Buffonge (Chong 56), Gribbin (Barlow 77), Gomes; Bohui