Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Chelseas liga att förlora

Fortfarande återstår det 55 procent av Premier League. Redan nu är det emellertid hög tid att utropa Chelsea till storfavoriter att vinna ligan. Londonlaget vinner, vinner och vinner. Det enda som kan stoppa dem är att Conte plötsligt inser att Premier League är en svår liga.

Sedan motståndarkollen senast tittade förbi har Chelsea vunnit tre matcher. De andra topplagen har inte varit lika framgångsrika. Manchester United är tvåa (delat med city och Tottenham) i formtabellen, trots att laget bara har tagit tolv poäng på sex matcher.

Sent segermål i Liverpoolderbyt

Everton – Liverpool 0-1

På måndagskvällen var det derby i Liverpool. De onda i blått tog emot de ondare i rött. De ondare vann.

Domaren förlorade, förstås. Den här gången var det Ross Barkley som klarade sig undan ett solklart rött kort. Barkley skulle dessutom ha haft en solklar varning i första halvlek.

Embed from Getty Images

Det var i största allmänhet en dålig – och ful – fotbollsmatch. Det såg länge ut att bli mållöst, vilket var vad matchen förtjänade.

Men i den fjärde tilläggsminuten prickade Sturridge stolpen. Everton brydde sig inte om returen, varpå Mané kunde vandra fram och rulla in bollen i öppet mål. Därmed firar Liverpool jul som tvåa.

Inte den här säsongen heller för Arsenal

Manchester city – Arsenal 2-1

När den här kolumnen gjorde uppehåll inkasserade Manchester city en snygg förlust mot Leicester (och en mindre snygg seger mot Watford). Arsenal passade på att förlora mot Everton.

Det här var ju annars Arsenals säsong. De vann matcher som de annars brukar tappa. De gjorde sena kvitteringsmål. De hade flyt med domarna.

Men allt var en bluff. Ja, de hade 14 matcher i rad utan förlust. Men det var inte på riktigt. För om vi detaljstuderar spelschemat så hade Arsenal inga bortamatcher mot svåra lag. När de mötte Manchester United blev de utspelade men fick en turpoäng. Mot Everton räckte de inte till. Mot Manchester city räckte de inte till. Nej, Arsenal vinner inte ligan den här säsongen heller. (Nån disclaimer om att den som baserar sina tips på motståndarkollen får skylla sig själv.)

Manchester city är heller inte så jättebra.

So fuck off Guardiola,
Your trophy days are over,

At the Council House,
At the Council House.

Guardiola (ja, han hade säkert hjälp) värvade John Stones från Everton för 50 miljoner pund. Stones skulle leda citys försvar var det tänkt. (Kom igen, alla visste att Kompany skulle vara skadad.) I december platsar inte Stones. Vilket, för de som såg honom spela fotboll för Everton förra säsongen, inte är så överraskande. Stones kan säkert bli en fantastisk mittback. Men han är ingen fantastisk mittback idag.

Får Guardiola skäll för att han har värvat en flopp för 50 miljoner pund? Nej, han får beröm för att han vågar peta sin flopp.

Arsenal lekte med city i den första halvleken men de gjorde bara ett mål. I den andra halvleken gjorde city ett eller två offsidemål (det beror på vem du frågar). Båda godkändes. Enligt Wenger vann domaren matchen åt city, enligt Guardiola var det city som vann matchen på eget bevåg. Båda hade såklart fel, det var Arsenal som förlorade matchen.

Vi kan låta Mesut Özil illustrera.

Efter 70 minuter hade Petr Cech flest passningar i Arsenal. Petr Cech för den som inte vet det är Arsenals målvakt. En undrar om inte Guardiola var lite avundsjuk ändå.

https://twitter.com/utdnd/status/810540449387712512

I slutändan hade Cech bara fjärde flest passningar i laget, tre efter Özil som hade flest.

Tottenham hakar halvhjärtat på

Tottenham – Burnley 2-1

Tottenham är på något märkligt sätt med där, bara fyra poäng från andraplatsen. Mycket märkligt, för det är väldigt lite maskin över det här Tottenhamlaget. De förlorar inte så ofta men de vinner heller inte så värst ofta. Tottenham släpper inte in några mål men de är samtidigt ganska dåliga på att göra mål.

Igår hade de problem och hamnade i underläge mot Burnley. Alli kvitterade, Danny Rose You’re a Wanker avgjorde.

Jag vet inte om vi ska berömma dem för att de tar fler poäng än prestationerna förtjänar eller om vi skälla på dem för att de underpresterar.

Costa skjuter titeln till Chelsea

Crystal Palace – Chelsea 0-1

Är det månne De Bruyne som är bäst? Eller är det Sánchez? Nej. Det är givetvis Diego Costa. Fotboll handlar i slutändan om att vinna matcher och Diego Costa vinner matcher åt Chelsea.

Costa har gjort det enda målet i tre 1-0-segrar. Han har gjort segermålet i två 2-1-segrar. Mot Manchester city kvitterade han och spelade sedan fram till segermålet. Mot Tottenham spelade han fram till segermålet. Costa gjorde första målet mot Leicester (3-0), assist och mål mot Hull (2-0), han spelade fram till 1-0 och gjorde 3-0 själv i 5-0-segern mot Everton. I 2-2-matchen mot Swansea gjorde Costa båda målen.

Diego Costas mål och assists har varit direkt bidragande till tio av Chelseas fjorton segrar och deras enda oavgjorda. Då har jag inte ens nämnt att han gjorde 2-0-målet mot Southampton och spelade fram till 2-0 mot Burnley.

I lördags gjorde Costa målet när Chelsea vann med 1-0 borta mot Crystal Palace. Det kom efter 43 minuter och så långt var matchen identisk med Uniteds bortamatch mot Palace. I andra halvlek var det skilda världar. Chelsea kontrollerade och Palace var aldrig ens nära att göra mål. En överlägsen 1-0-seger.

Embed from Getty Images

Chelsea har nu elva segrar i rad och på de elva matcherna bara två insläppta. De toppar ligan över jul. De toppar med största sannolikhet ligan efter halva säsongen. Vi ska inte dela ut ligatitlar i förskott men det här är Chelseas liga att förlora.

Mot Bournemouth på annandagen får Chelsea klara sig utan Costa. Anfallaren passade – inte alls medvetet, inte alls – på att ta ett uppenbart gult kort på mittplan. Det var hans femte varning. Därmed är han avstängd en match. Därmed får han två veckors ledigt. En kan nästan tro att det var medvetet.

Men Diego Costa förtjänar sin semester. Han må vara ett svin men den här hösten är Costa också Premier Leagues bästa och mest värdefulla spelare. Den som påstår något annat har fel.

Några korta

Middlesbrough – Swansea 3-0: Bob Bradley, som är amerikan, har det tufft. Swansea marscherar mot tabellens botten. Att bli utklassad borta mot Middlesbrough är inte okej.

Stoke – Leicester 2-2: Vi minns Craig Pawson från den värdelösa domarinsatsen när United mötte Palace. När Stoke mötte Leicester var Pawson ännu sämre. Jamie Vardy blev utvisad för att Marcos Rojo inte blev det i onsdags. Efter utvisningen var Leicester arga och Stoke sköt två mål. I andra halvlek struntade Stoke i att spela fotboll och Leicester kom med en man mindre tillbaka till 2-2.

Sunderland – Watford 1-0: David Moyes lag nosar på lagen över strecket efter 1-0 mot Watford.

West Ham – Hull 1-0: West Ham vann mot Hull och skaffade sig god marginal till lagen under strecket. Hull har tagit sex poäng på de 15 senaste matcherna. De kommer att spela i Championship nästa säsong. Inte ens om Mike Phelan tar på sig shorts kan han ändra på det.

Bournemouth – Southampton 1-3: Southampton tog en stark bortaseger mot Bournemouth och är nu sjua i tabellen. Med ny manager och förra säsongens bästa spelare såld. Inga konstigheter.