Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United i samtal om Lindelöf; Fellaini funderar på flytt; Memphis på rea; derby i USA nästa sommar

Transferfönstrets öppnande närmar sig. Det märks, då frekvensen på silly season-rapportering ökar markant. Det hetaste ryktet till Manchester United (mest ryktas det åt andra hållet) är Benficas svenska mittback Victor Nilsson Lindelöf. Den 22 år gamla mittbacken har elva landskamper på meritlistan.

Nilsson Lindelöf – som internationellt får finna sig i att heta Lindelöf eller Lindelof – ska ha imponerat på José Mourinho. Det spekuleras om en transfersumma på runt 40 miljoner pund. Affären ska i så fall bli av i januari.

Den portugisiska klubben ska vara motvilligt inställda till en försäljning men det påstås att United är i förhandlingar med Benfica. Å andra sidan var United också i förhandlingar med Benfica om Renato Sanches för ett år sedan.

Nilsson Lindelöf kopplas samman med United på flera håll. Bland annat hos hyfsat pålitliga Times och hos mindre trovärdiga Sky Sports.

Mourinho behöver en ny mittback. Managern sägs inte lita på Chris Smalling medan Eric Bailly ska iväg på afrikanska mästerskapen.

Times: Fellaini funderar på att lämna

Enligt Times (samma artikel som ovan) ska Marouane Fellaini fundera på sin framtid i Manchester United. Det ska den belgiska mittfältaren ha sagt till sina lagkamrater. Fellaini har bara startat en match på två månader.

Den italienska klubben Milan ska vara intresserad.

Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin och Memphis Depay påstås vara tre spelare som Mourinho vill göra sig av med. Skulle Schneiderlin, Schweinsteiger och Fellaini alla försvinna så lämnas United mycket tunna på mittfältet, egentligen utan backup för den ordinarie trion Carrick, Herrera och Pogba.

Memphis till reapris

Mirror tror att United ska sälja Memphis Depay för hälften av de 25 miljoner pund som klubben köpte honom för sommaren 2015. Everton uppges vara den troligaste destinationen.

Även i Mirror så uppges Mourinho vilja göra sig av med Memphis, Schneiderlin och Schweinsteiger.

Derby i USA i sommar

Sommarturnén 2017 går till Kalifornien i USA. Det rapporterar en nära nog samstämmig brittisk press, däribland ESPN. Efter kaoset i Kina i somras siktar José Mourinho in sig på läger på UCLA i Westwood, en anläggning som Mourinho ska ha besökt sex gånger.

Det sägs att United ska spendera tre veckor och spela fyra matcher i USA – återigen i International Champions Cup. Enligt BBC är det möjligt att Manchester city blir en av sommarens motståndare.