Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

BBC: United värvar inte Lindelöf; Bailly till afrikanska mästerskapen

Manchester United kommer inte att värva Victor Nilsson Lindelöf i januari. Det påstår vanligen pålitliga BBC. Phil Jones och Marcos Rojos fina prestationer den senaste tiden ska ha övertygat Mourinho om att United inte behöver värva en mittback i januari.

BBC kan förstås ha fel de också. Men det är sällsynt att de har det när de är så här tydliga i sin rapportering.

Martial stannar i United

Anthony Martial har kopplats samman med en flytt i januari. Detta är dock uteslutet, menar till exempel Times. United har ingen intention alls att göra sig av med Martial, varken permanent eller på lån.

Däremot rapporterar Times återigen att Memphis Depay, Morgan Schneiderlin och Bastian Schweinsteiger är fria att lämna. Att Memphis och Schneiderlin försvinner förefaller vara givet medan det är mer osäkert kring Schweinsteigers framtid.

Bailly till afrikanska mästerskapen

En spelare som Manchester United kommer att förlora i januari är Eric Bailly. Det är dock bara tillfälligt, då Bailly förloras på grund av landslagsspel under afrikanska mästerskapen.

Elfenbenskusten har idag presenterat sin trupp inför förberedelserna till turneringen. Bailly är givetvis en av de 24 nominerade spelarna.

Truppen samlas den 2 januari, för elva dagars uppladdning inför turneringen. Afrikanska mästerskapen börjar sedan den 14 januari och avslutas först den 5 februari. I bästa fall tar Baillys turnering slut den 24 januari, då Elfenbenskusten avslutar sitt gruppspel med match mot Marocko.

Möjligen får Bailly tillåtelse att stanna i United över matchen mot West Ham den 2 januari. Men det är nog av mindre betydelse just nu.

På listan över spelare noterar vi förre Manchester United-spelaren Wilfried Zaha.

Agenten: United vill ha Kessié

Lagkamrat med Bailly i Elfenbenskusten är Atalantas mittfältare Franck Kessié. Enligt spelarens agent vill alla storklubbar i Premier League, däribland Manchester United, ha honom. Detta rapporterar Guardian.

Chelsea förefaller dock vara i förarsätet och ska ha kommit med ett bud på 25 miljoner euro, vilket ska ha nobbats av den italienska klubben.

Harrison blir rekryteringsansvarig i United

För en månad sedan rapporterade vi att Manchester citys scouter Dave Harrison och Lyndon Tomlinson hade lämnat city för roller i Manchester United. De båda skulle börja arbeta i United efter nyår.

Nu rapporteras att Harrison får rollen som rekryteringsansvarig för Uniteds akademi med Tomlinson som assistent.

Rollen som rekryteringsansvarig för akademin har varit vakant sedan i somras, då Derek Langley lämnade posten.

Manchester city är mycket illa omtyckta av andra klubbar i England för deras sätt att jaga unga spelare. Återstår att se om samma metoder nu kommer att börja användas även av Manchester United.

Bradley sparkad, Giggs favorit att ta över

Så har Swansea City gjort sig av med sin amerikanska manager Bob Bradley.

Ryan Giggs var favorit att få jobbet tidigare i år. Manchester United-legenden var på intervju i den walesiska klubben men till slut var det Bradley som fick jobbet. När nu Bradley bedöms ha misslyckats är Giggs återigen en av huvudkandidaterna. Enligt Times är Giggs huvudkandidaten medan BBC menar att det i första hand står mellan Giggs och Wales förbundskapten Chris Coleman.

Skulle Coleman få jobbet i Swansea torde Giggs istället vara en av favoriterna till jobbet som walesisk förbundskapten.

Frågan är förstås om Giggs fortfarande är intresserad av jobbet som manager för Swansea. Bradley fick sparken efter bara elva matcher och Giggs skulle kanske göra klokt i att välja en mindre turbulent omgivning för sitt första managerjobb.