Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Middlesbrough (Sir Alex 75 år)

11:45

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Premier League-matchen mellan Manchester United och Middlesbrough på självaste Sir Alex Fergusons födelsedag. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Middlesbrough 2-1
0-1 (67) Grant Leadbitter
1-1 (85) Anthony Martial (Ibrahimovic)
2-1 (86) Paul Pogba (Mata)

Manchester United: De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Blind; Herrera, Fellaini, Pogba; Mkhitaryan, Ibrahimovic, Martial
Avbytare: Romero, Jones, Rojo, Lingard, Mata, Schweinsteiger, Rashford

Middlesbrough: Valdés; Bernardo, Chambers, Gibson, Friend; Forshaw, Leadbitter, De Roon; Traoré, Negredo, Downing
Avbytare: Guzan, Fábio, Ayala, Clayton, Stuani, Ramírez, Rhodes

Mikael Österdahl | 18:05 Grattis Fergie!

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Gott nytt år och grattis på Sir Alex Fergusons födelsedag.

Mikael Österdahl | 18:02 Manchester United – Middlesbrough och Lee Mason 2-1

Domaren försökte. Middlesbrough försökte. Det räckte inte. Till slut sparkade Manchester United in två bollar i mål vilket var tillräckligt för seger.

I första halvlek såg det enkelt ut. Zlatan Ibrahimovic sparkade in 1-0 på Martials magnifika inlägg. På något märkligt sätt lyckades domaren döma bort det, sedan Valdés spelat död. Kan ha varit årets sämsta domslut. Absolut horribelt.

Då hade United (Martial och Pogba) haft två bollar i trävirket.

På något märkligt sätt tog Middlesbrough ledningen i andra halvlek, genom Leadbitter.

Domare Lee Mason struntade fullständigt i två solklara Unitedstraffar och det kändes som att allt var emot United.

Men United malde på. Mourinho satsade allt framåt, in med Rashford för Smalling.

Pogba drog en magnifik långboll som Zlatan briljant nickskarvade och Martial – klart bäst på planen – satte behärskat 1-1.

Bara minuten senare fick Mata bollen till höger. Han slog ett inlägg och Pogba nickade distinkt in det matchvinnande målet.

(Bilderna har inte hunnit fram än. Tar det imorgon.)

SÅ JÄVLA UNDERBART!

Mikael Österdahl | 16:48 Fergie’s right…

…the refs are shite.

Mikael Österdahl | 15:44 Rekordjakten pågår

Manchester United jagar idag femte raka segern i Premier League. När (inte om) Mourinhos mannar har fixat det räcker det med 22 segrar till för att tangera rekordet. Det brukade vara Ajax 1972 som hade rekordet men nu är det (enligt Sky Sports) The New Saints från Wales som är herrar på täppan.

Igår vann de med 2-0 mot Cefn Druids och tog därmed sin 27:e raka seger.

Nu kan ju walesarna förstås vinna några matcher till innan United är uppe i 27. Men då får vi helt enkelt ta några vinster till.

HUR SVÅRT SKA DET VARA?

Mikael Österdahl | 15:30 Nani och Sheringham visar vägen

Idag hoppas vi att Paul Pogba är inspirerad av Luís Nani. För Nanis mål mot Middlesbrough är exakt den typen av mål som Paul Pogba kan göra.

Teddy Sheringham har också gjort mål mot Middlesbrough. Där är det snarare Zlatan Ibrahimovic eller möjligen Marcus Rashford som får hämta inspiration.

Mikael Österdahl | 15:18 Tankar om elvan

Mourinho väljer trots allt en stark elva idag. Jones och Rojo lär gå in för Bailly och Smalling nästa match, eventuellt att Darmian tar Blinds plats. Annars kan det mycket väl bli samma lirare mot West Ham om ett par dagar.

Ja, om inte Carrick tillfrisknar förstås.

Dagens stora förhoppning är att Martial gör en fin insats. För Mkhitaryan, Zlatan och Martial borde vara Uniteds bästa anfall.

Dagens undring är om Fellaini eller Herrera lirar sittande.

Dagens önskan är 3-0 i första halvlek och tre tidiga byten på lämpliga spelare.

Mikael Österdahl | 15:13 Carrick är sjuk

Michael Carrick vilas inte idag. Det visar sig tyvärr att mittfältaren är sjuk. Därmed är hans medverkan mot West Ham också i fara. Fan.

Mikael Österdahl | 15:03 Middlesbroughs startelva

Middlesbrough har också levererat en startelva. Den är väl lite halvt reservbetonad sådär. Ingen Fábio, tyvärr.

Mikael Österdahl | 15:01 Fellaini, Bailly och Smalling in

José Mourinho gör en del förändringar idag. Bland annat får Fellaini, Bailly och Smalling chansen i startelvan. Zlatan får sällskap av Martial och Mkhitaryan på topp.

Mikael Österdahl | 14:50 Rafael på plats

Old Trafford får finbesök idag. En av Fergieerans allra finaste högerbackar, Rafael da Silva, är på plats. Litar på att han håller på United idag, trots att Fábio spelar för motståndarlaget.

En annan fin högerback – ja, den allra finaste – var Gary Neville. Han gjorde sitt allra första Unitedmål mot Middlesbrough. Jag har inte orkat kolla hur många det blev till slut, men strax under 200 skulle jag tippa på.

Fin var även Patrice Evra. Trots att han inte spelade högerback. Men vänsterbackar är också okej. Jag håller Denis Irwin högre men på Instagram är det ingen som kan mäta sig med Evra.

Mikael Österdahl | 14:39 Hendersons lån förlängt

Manchester United smiter emellan med lite nyheter på Sir Alex Fergusons födelsedag. Den unga målvakten Dean Henderson har förlängt sitt lån med Grimsby Town. Henderson, som nyligen gjorde professionell debut, blir kvar i Grimsby under hela januari.

Mikael Österdahl | 13:31 Mourinho: Katastrof om Zlatan blir skadad

Manchester Uniteds manager José Mourinho säger att det skulle vara ”en katastrof” om Zlatan Ibrahimovic blir skadad.

Givetvis en katastrof. Men så är fotbollen.

Trots att Mourinho uppenbarligen inte litar på övriga anfallare i laget så har han inga planer på att värva en anfallare i januari.

Vi kommer inte att göra det. Vi har Zlatan, Rooney, Rashford och Martial, som också kan vara en nummer 9 i en annan stil.

Jag vet att vi har många turneringar att spela men vart är anfallaren som kommer med kvaliteten att spela för United. Var är den anfallaren? Var är klubben som låter honom komma? Det är inget för januarimarknaden, det är troligen något för sommaren.

Och för Marcus Rashford? Tja, vägen till startelvan blir längre och längre.

Mourinho snackade också om Memphis Depay.

Jag måste säga att under de senaste månaderna har mina beslut gällande Memphis påverkats av känslan och informationen att han skulle vilja lämna i januari och att vi skulle få ett riktigt bud som vi skulle vara villiga att acceptera. Det påverkar mig givetvis.

Om jag vet, om jag har känslan att en spelare lämnar, om jag måste ge chanser att utveckla andra spelare, då går jag för Lingard, Mkhitaryan, Martial, spelarna som jag vet 100 procent kommer att stanna hos oss. Det är en position där vi har många alternativ.

Om Memphis ändå är kvar i United när fönstret stänger så öppnar Mourinho för att ge honom speltid: ”Om han kommer att vara min spelare till slutet på säsongen kommer jag att hjälpa honom och han kommer att vara användbar för oss.

Mourinho passar också på att förneka att Memphis har attitydproblem: ”Han har en hög utbildningsnivå, supervänlig, superprofessionell och jobbar väldigt hårt.

Citat: Telegraph, Manchester Evening News

Mikael Österdahl | 12:39 On the seventh day of Christmas

On the seventh day of Christmas my true love gave to me,
Seven Cantonas,
Six Cantonas,
FIVE CANTONAS!
Four Cantonas,
Three Cantonas,
Two Cantonas,
And an Eric Cantona.

Mikael Österdahl | 12:27 Säsongens mål

På Sir Alex Fergusons födelsedag passar det bra att titta på alla säsongens Manchester United-mål i Premier League. Det började med Juan Mata, Zlatan Ibrahimovic gjorde flest och Henrikh Mkhitaryan gjorde det senaste.

Idag spelas det fotboll på Fergies födelsedag. Det är inte så vanligt. Under Fergieeran skedde det bara tre gånger, med bara en enda seger för Manchester United.

Mikael Österdahl | 12:16 Lagnyheter

José Mourinho sa på presskonferensen att han bara fokuserar på dagens match. Det är förstås bara lögn. Hans jobb är att maximera antalet poäng som Manchester United tar idag och på måndag. Det gör han sannolikt genom att vila några spelare idag.

Allra helst som Middlesbroughs manager Aitor Karanka också lär ställa över spelare. Visst, en bortamatch mot Manchester United kan förstås klassas som säsongens största match. Men för Middlesbrough är hemmamatchen mot Leicester på måndag mycket viktigare. Framför allt är det en match som ger mycket större chans till poäng än en match på Old Trafford.

Manchester Evening News har som vanligt stalkat spelarna som checkade in på Lowry Hotel.

Målvakter: De Gea, Romero, Johnstone
Försvarare: Valencia, Smalling, Jones, Bailly, Rojo
Mittfältare: Herrera, Pogba, Schweinsteiger, Fellaini, Lingard, Mata
Anfallare: Martial, Rashford, Ibrahimovic

Den uppmärksamma noterar att listan bara inkluderar 14 utespelare. Två till ska alltså adderas. MEN tror på Daley Blind (bor nära Lowry Hotel och anländer ofta vid annan tidpunkt än resten av truppen) och Henrikh Mkhitaryan (bor på Lowry Hotel).

Michael Carrick saknas, vilket är rimligt. Han ska inte behövas idag. Han behövs definitivt på måndag mot West Ham.

Matteo Darmian saknas också. Kanske sparas även han till matchen mot West Ham.

Timothy Fosu-Mensah, Ashley Young, Memphis Depay och Morgan Schneiderlin är som så ofta utanför truppen. Wayne Rooney och Luke Shaw är skadade.

Mikael Österdahl | 12:03 Sir Alex 75 år

Idag gratulerar vi Bossen på födelsedagen. Under min livstid har det bara funnits en Manchester United-manager att kalla boss och det är förstås Sir Alex Ferguson. Idag blir tidernas bästa fotbollsmanager 75 år gammal. Det firar hela världen med skumpa och hummer.

https://twitter.com/nickcoppack/status/814998150788382720

Hello everybody. I just like to say how delighted I am to be the manager of Manchester United. I hope in the coming years I bring excitement that this club’s traditions expect and deserve.

https://twitter.com/semperfiunited/status/815091374479376384

Med facit i hand kan vi säga att det blev ganska bra.

Premier League 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013
FA-cupen 1990, 1994, 1996, 1999, 2004
Ligacupen 1992, 2006, 2009, 2010
Champions League 1999, 2008
VM 1999, 2008
Och ett gäng till…

https://twitter.com/semperfiunited/status/814969328810328064

Oh every single one of us, 
Loves Alex Ferguson, loves Alex Ferguson, loves Alex Ferguson,

Oh every single one of us,
Loves Alex Ferguson, loves Alex Fer-gu-son.