Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reaktion efter Middlesbrough (Mourinho, Pogba, De Gea); Hendersons lån förlängt; plus Griezmann, Saúl

Manchester United fick verkligen kämpa för segern mot Middlesbrough men till slut kunde José Mourinho jubla.

Det är en väldigt bra känsla [att vinna på det sättet]. Som jag förväntade mig. Jag känner inte samma glädje för min bror är på andra sidan. Jag försökte göra mitt jobb, han försökte göra sitt jobb. Min bror är ledsen så jag är ledsen.

Mina spelare var fenomenala. De gjorde tre väldigt bra mål, de träffade stolpen ett par gånger, deras målvakt var väldigt bra. Vi lyckades göra något som jag älskar, vilket är att ta in fansen på planen. De sista 15 minuten var det 70 000 på planen mot elva och det älskar jag.

Om Zlatans bortdömda mål:Nej, Mr Mason är den som vet. Han vet att han gjorde ett misstag. Jag tror att han är ledsen för domare är inte glada när de gör misstag. […] Det är svårt, för vi respekterar givetvis domarna och vi vet givetvis att de vill göra det bra. Och givetvis är han väldigt besviken nu för nu vet han. Men för oss är det en stor besvikelse. Vi har en straff på 19 matcher, idag hade vi en till på Rashford. Idag hade vi ett mål för 1-0 före halvtid och det stoppade Zlatan från att vara lika med Messi.

Om lagets karaktär:Det var fantastiskt. Ett måls underläge, du försöker vinna. Du gamblar mycket, två försvarare mot två anfallare är att gambla mycket. Spelarna accepterar det med mod. Vi har chanser, målvakten räddar. Vi har en straff som inte ges, ett till misstag av Mr Mason. Sedan gör vi mål och när vi gör mål känner jag att arenan kommer ner på planen.

Om segersviten:Fem segrar i rad i ligan, 15 poäng. Vi förtjänar det. Idag var inte annorlunda än mot Burnley, Stoke, West Ham.

Om Martial:Han är en spelare med otroliga förutsättningar att bli en toppspelare. Martial spelade, han skapade, han gjorde mål. Han kämpade. Han var väldigt positiv, jag vet att han är en topptalang.

Om Mkhitaryan:Jag vet att Mkhitaryan är en topptalang men jag spelade inte honom. För tillfället spelar han även vänsterback när laget vinner och vi behöver försvara och vi behöver mer balans. […] Mkhitaryanprocessen hade jag nästan varje dag. Hans agent ringde mig och sa: ’Mkhitaryan med dig kommer att bli en bättre spelare, fortsätt’.

Martial måste lyssna på Mourinho:Martial måste lyssna på mig och inte på sin agent. Han måste lyssna på mig på träning varje dag och varje gång jag ger honom feedback för att förbättra sig. […] Med Martial läser jag varje dag i tidningen: ’Anthony Martial går till Sevilla, Anthony Martial går på lån, Anthony Martial är inte lycklig’. Anthony Martial måste lyssna på mig.

Citat även från BBC.

Bailly missar West Ham

José Mourinho bekräftade igår att Eric Bailly inte kommer att vara tillgänglig mot West Ham imorgon. Bailly lämnar för att ansluta till Elfenbenskustens landslag och förberedelserna inför afrikanska mästerskapen.

United frågade Elfenbenskusten om det var okej att Bailly anslöt den 3 januari men Elfenbenskusten gick inte med på det.

Elfenbenskusten spelar sin sista gruppspelsmatch den 24 januari. Finalen spelas den 5 februari. Så Bailly är tidigast tillbaka den 25 januari och senast den 6 februari. Han missar minst sex matcher (förutsätter att han inte är tillgänglig mot Hull den 26 januari oavsett), maximalt nio matcher (tio ifall det blir omspel mot Reading i FA-cupen).

Liten chans för Rooney, större för Carrick

Wayne Rooney (muskelskada) och Michael Carrick (sjuk) missade gårdagens match. Enligt Mourinho har Rooney en liten chans att vara tillgänglig mot West Ham medan Carrick har en större chans.

Pogba: Glad att vi gjorde fansen lyckliga

Paul Pogba var segerorganisatör igår. Först slog han passningen som bäddade för 1-1 och sedan satte han själv segermålet på nick.

Dramatiskt, ja. Jag är väldigt glad för segern och jag är glad att vi gjorde fansen glada. Vi vill fortsätta. Det var en svår match, vi hade många chanser utan att göra mål. De gjorde mål före oss och vi var tvingade att göra två mål för att vinna. Vi gjorde det vi var tvingade att göra.

Om fansen:Fansen, fansen, fansen… De bara pushade oss. Varje dag måste vi tacka dem. För idag gav de oss den här energin. För att vara ärlig var jag väldigt trött. Att lyssna på dem, de gav mig något extra, ett andetag till och därför tror jag att jag gjorde mål.

Om nyårsfirandet:Det är därför vi kallar det Premier League. Vi måste vara redo. Det är därför jag kommer att ta ett isbad nu och återhämta mig för nästa match. Du måste offra dig, ett trevligt isbad och så går vi för nästa match.

De Gea: Detta är det United folk känner till

Det var en fantastisk comeback för laget,” sa en lycklig David de Gea efter Uniteds seger.

Det här är det Manchester United som alla känner till. När du ligger under med 1-0 med tio minuter kvar och du gör två fantastiska mål för att vinna matchen, det är fantastiskt för oss.

Om publiken:När vi ligger under och det inte är mycket kvar är fansen alltid fantastiska. Med dem bakom oss vann vi matchen.

En klar förbättring

Usain Bolt ringde till MUTV

Gårdagens seger var så bra att självaste Usain Bolt kände sig nödgad att ringa till MUTV!

Nu var ju MUTV inte riktigt med på noterna, så Bolt tog till Twitter för att bekräfta att det verkligen var han som ringde.

Mediehyckleri kring Rooney

Den så ofta excellente Daniel Taylor på Guardian skrev på nyårsafton intressant om Ryan Giggs framtid. Taylor pekar också på hyckleriet i brittisk media när det kommer till Wayne Rooney.

Hur hade det låtit, undrar Taylor, om det var Rooney och inte Yaya Touré och Roberto Firmino som åkt dit för rattfylla? ”Han har en poäng när han säger att han tycks dömas annorlunda än i stort sett alla andra fotbollsspelare i det här landet.

Personligen tycker jag i detta fall att det är horribelt att Touré och Firmino inte har sågats längs fotknölarna.

Hendersons lån förlängt

Den unga målvakten Dean Henderson har förlängt sitt lån med Grimsby Town. Målvakten kommer nu att vara kvar i League Two-klubben januari ut.

Henderson debuterade för Grimsby på annandagen, då han höll nollan mot Accrington Stanley. Han fick förnyat förtroende igår och höll nollan på nytt, den här gången mot Blackpool.

Ett rimligt antagande är att Henderson kommer att vara ute på lån resten av den här säsongen. Antingen att kontraktet med Grimsby förlängs på nytt eller att han hittar en annan klubb.

José Mourinho har bekräftat att Sam Johnstone kommer att gå på lån i januari, vilket betyder att Joel Castro Pereira återvänder.

Times: Mourinho jagar Saúl och Griezmann

Duncan Castles, som förefaller vara språkrör för José Mourinhos agent Jorge Mendes [min anklagelse, red. anm.], skriver för Sunday Times att Mourinho vill värva Antoine Griezmann och Saúl Ñíguez från Atlético Madrid. Duon har utköpsklausuler som tillsammans är värda 145 miljoner pund men United ska vara hoppfulla om att detta ska kunna förhandlas ner.

Griezmann rankas ju som en av de bästa anfallarna i världen idag och han har tidigare antytt att han kan tänka sig spel för United i framtiden. Saúl är fortfarande bara 22 år gammal och har kopplats samman med United förut. Han är en högt ansedd mittfältare och förefaller vara precis den typ av mittfältare som Mourinho uppskattar.