Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Middlesbrough

Embed from Getty Images

Årets sista match för Manchester United spelades på hemmaplan i ett möte mot Middlesbrough. United tog ett tydligt kommando tidigt i matchen men avgörandet satt långt inne. Gästerna chockade alla genom att ta ledningen 20 minuter in i andra halvleken och det dröjde till 86:e minuten innan vi kunde andas ut och skriva in tre poäng i målprotokollet.

Embed from Getty Images

Anthony Martial

Mannen i matchen var utan tvekan Anthony Martial. Fransamannen har haft en minst sagt knackig säsong och inte fått förtroendet av Mourinho att jobba sig in på sin vänsterkant. Men när han i gårdagens match fick chansen från start så visade han tydligt varför han är en Unitedspelare.

Embed from Getty Images

Martial hade ett ordentligt klipp i steget och såg piggare ut i denna match än någon annan tidigare under säsongen. Gång på gång uppstod farliga chanser där han stod i centrum och han fick bland annat ett skott i målramen som fick oss alla att skrika högt. Tillslut, i 85:e minuten, prickade han rätt och kunde räkna hem sitt andra mål i ligaspelet för säsongen.

Efter matchen var Mourinho tydlig med att han ser stor potential i den unga fransmannen. Men han var också tydlig med att Martial måste ha sina tankar på rätt saker, att han ska lyssna på sin tränare och inte sin agent (tydligen ska La Ligaklubben Sevilla ha kommit med ett erbjudande).

Det bortdömda målet

Zlatan verkade beslutsam i att avsluta året på topp och hade en riktigt bra match på Old Trafford. Det höga presspelet som United kunde spela passade honom bra och United skulle gått på halvtidsvila med ledningen tack vare honom. Domaren Lee Mason tyckte emellertid annorlunda och valde att döma bort svenskens mål, ett helt oförklarligt beslut.

Embed from Getty Images

Anledningen till att Mason valde att döma bort målet var på grund av farligt spel i en situation där Zlatan gick in med det långa benet före. Det är lätt att vara sin egen domare från tv-soffan men situationen var solklar. Victor Valdes kom sent in i situationen och Zlatan har till och med hunnit parera sparken när målvakten når honom. För mig är domarens beslut fullständigt felaktigt och om den sparken betraktas som farligt spel så kommer Premier League framöver bli tvungna att förbjuda exempelvis cykelsparkar.

Domarinsatsen

Även om vi inte hakar upp oss på just Zlatans bortdömda mål så kan vi konstatera att Lee Mason inte hade sin bästa dag på jobbet. Tidigt i andra halvlek var det tydligt att domaren tappat greppet om matchen. Då hade han inte bara låtit två uppenbara straffsituationer passera obemärkta förbi, han hade också en högst inkonsekvent bedömning av frisparkssituationer och det mesta kändes som att det gick oss emot.

Embed from Getty Images

Unitedpubliken var inte sena med att visa sitt missnöje med Lee Mason;

https://twitter.com/TheManUtdWay/status/815220932692344832

https://twitter.com/RougeDevil7/status/815221089395703808