Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Prisa gud, här kommer återbäringen!

Embed from Getty Images
Efter så många märkliga domslut emot fick United tillbaka med råge i kväll.
Nu återstår bara ett tiotal för att vi ska call it even …
Hursomhelst är det här ett United med mer grinta än vi sett de senaste åren. Sju raka segrar imponerar verkligen.
Racet om topp 4 har gjort comeback!
#1:

  • David De Gea igen. 250:e matchen idag och än en gång superb. Inga monsterräddningar, men räddningar som var nog så viktiga i 0-0-läge. Bara Courtois och Lloris har släppt in färre mål den här säsongen.

Utsökt:

  • Marcus Rashford visade senast mot Boro att han förstått att det är dags att krypa fram igen och i kväll var han till och med snäppet vassare. Han hade tre potentiella assists. Den första till Mata satt där den skulle, den andra till Pogba var inte långt ifrån att gå hem heller och den tredje, till Herrera var lika elegant den. Blev lite orolig på slutet när det såg ut som en hamstring drogs, men det verkade ganska snart gå att blåsa faran över.
  • Domsluten MED. United har haft en galen säsong med domslut emot (bortsett från att Rojo drog något sköldkort i någon rollspelskortlek inför säsongen som hindrar honom från att bli utvisad) titt som tätt. I dag kom återbäringen när Dean & co gjorde bort sig inte bara en gång, utan två, till Uniteds fördel.
  • Ander Herreras säsong summerades inom några sekunder strax innan Zlatans 2-0. Spanjoren avlossade ett skott, som i vanlig ordning blockades, men i lika vanlig ordning var turbon på redan tiondelen efter att han avlossat bössan och assisten blev oundviklig. Och välförtjänt. Han är verkligen en nyckelspelare nuförtiden, den lille terriern.

Gilla-markering:

  • Mourinhos byten. Först med lösningen med Carrick ned i banan och in med Mata och Rashford. Kan se givna ut i Football Manager, men det är inte lika lätt in real life. Nu var det ju ytterst nära att slå fel när Antonio var igenom efter att till-vänsterbacken-flyttade Marcos Rojo slagit en indianare och både Jones och Carrick gick mot samma gubbe. Men marginalerna är numera på Uniteds sida. Länge må det fortsätta.

Propavansubstitut:

  • Första halvlek. Jösses. Egentligen hade jag bara två noteringar: Röda kortet och den fullständigt sanslösa situationen där både Lingard och Valencia lyckades att missa öppet mål inom loppet av två sekunder. United såg så trött och ointresserat ut, till och med efter att situationen förändrades i och med Feghoulis röda. Kanske till och med mer så, då spelarna verkade tro att allt skulle ordna sig ändå med en man mer.

Epilog:

  • Det kanske inte var fel att vila Martial, men att spela Lingard blev – som så ofta – en missräkning för Mourinho. Samtidigt gav det ju precis som när Mkhitaryan kom in i stället för Jesse häromsistens resultat per omgående.
  • Zlatan gjorde så klart mål igen, men stod i övrigt för en ytterst blek insats med hans mått mätt. Läge att vile den långe svensken till helgen, va?
  • Uniteds förlorade ligamatcher de tre senaste säsongerna är 12 – 8 – 10. Med mer än halva säsongen avverkad är vi uppe i 3…
  • Det är snart sex år sedan United vann sju raka matcher. Fenomenalt skönt så klart att vara med om det igen, men det gäller förstås för spelarna att inte låta Faster Hybris ta sig in i skallarna.