Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reaktion efter West Ham (Mourinho, Bilic, Mata, Carrick); supporter dog; Schneiderlinbud nobbat

Så José Mourinho, känns det bra att ni den här gången fick några beslut med er?

Vilka beslut? Mina beslut att spela Mata i halvtid och Rashford senare? Tack. Tack så mycket,” svarade Manchester Uniteds manager på presskonferensen efter segern mot West Ham igår.

Om domaren:När jag spelar hemma har jag allting på mitt kontor. Jag kan titta direkt. Jag vet omedelbart att Zlatans mål mot Middlesbrough, jag vet att det är en straff på Rashford i minut 76, jag vet det direkt.

När jag spelar borta har jag inte tillgång till det, så jag kan inte kommentera på de besluten. Jag kan heller inte kommentera Kouyatés tackling på Mkhitaryan. Jag kan inte kommentera.

Om insatsen: ”Jag tycker inte att det var en väldigt bra prestation. Det är svårt att spela fotboll under de här omständigheterna. Jag tycker att det är fantastiskt för fansen. Jag är mer än glad att göra det men det är svårt för spelarna. Inte bara för ett lag med tio spelare, även ett lag med elva spelare.

För ett lag med tio spelare är det svårt för de måste springa mycket. När du har en spelare mer måste du tänka bra och mina spelare var för trötta för att tänka bra. Många felaktiga beslut, jag kände omedelbart, när du är fräsch spelar du enkelt, när du inte är fräsch spelar du komplicerat. Genom mitten, alltid en extra touch. Bara när jag tog in fräscha spelare, Mata och Rashford, spelade vi bättre.

Vi förtjänade att vinna men jag måste vara ärlig, om Antonio gör 1-0 tror jag inte att vi vinner. Grattis till oss men också till dem.

Om Rashford:Rashford och Mata, båda. De två senaste matcherna har de varit viktiga för oss. Grabben hade en period där det inte gick så bra för honom, jag spelade honom och han spelade inte så bra, det är helt normalt. De två senaste matcherna har han varit väldigt viktig för oss.

Om Mata: ”Mata är Mata. Vi vet vad Mata är. Det är bara att försöka förutsäga matchen, är det bättre att han startar eller att han kommer senare. Idag kände jag att mot ett trött lag kände jag att fräscha spelare från bänken skulle göra en skillnad.

Mourinho säger att han ser fram emot onsdagens match mellan Tottenham och Chelsea, två lag som har ”privilegiet som ingen annan hade” med en extra dags vila.

Bilic: Aldrig rött kort

West Hams manager Slaven Bilic var stolt över sitt lags insats. Han tror att om laget fortsätter spela så här så kommer West Ham att klättra i tabellen.

Det såg ut att bli en bra match och jag gillade våra chanser,” sa Bilic om matchinledningen.

Sedan kom den stunden [då Feghouli blev utvisad], som är svår att acceptera. Vi bytte till en uppenbar taktik, vi begränsade dem till en klar chans. […] Chansen [för Antonio] kom och den chansen måste du ta, då hade vi kunnat vinna matchen.

Om utvisningen: ”Så tidigt, det hade en väldigt stor påverkan på matchen. Det hindrade oss att skada dem. Jag var väldigt överraskad [över att det blev rött kort].

För att vara ärlig skulle jag inte vara nöjd med ett gult kort. Jag sa till fjärdedomaren och Mourinho att det inte ens var gult kort. Han var sen och båda kom så här. Verkligen om det var gult hade jag sagt: ’varför gult så tidigt, för ingenting’ och ni måste veta att det var Feghouli, det är väldigt sällan han gör en foul.

För att vara ärlig, ju mer jag ser det är det tvärtom, det var Jones som gjorde den farliga tacklingen. Jones gjorde en sax, han tog bollen okej, men det var farligt. Kanske var hans reaktion för att skydda sig själv. Definitivt inte rött.

Om domare Mike Dean

För andra matchen i rad fick vi uppleva en mycket dålig domarinsats. Gary Neville tyckte i Sky Sports sändning att utvisningen på Feghouli var felaktig men att Kouyaté borde ha blivit utvisad. Neville lyfte också fram flera andra dåliga domslut, däribland Uniteds offsidemål och den uteblivna varningen för handboll på Reid.

Över på Times tycker Tony Cascarino att det är dags för Dean att sluta.

Mata: Rashford var väldigt bra

Han var väldigt bra och han är väldigt bra,” sa Juan Mata till MUTV om Marcus Rashford efter gårdagens match.

Han är en stor talang. Han kan hjälpa oss mycket med sin snabbhet, sina mål och sina assists, som idag. Han är en bra kille, så jag är glad att han spelar bra fotboll.

Om målet:Det var bra spel av Marcus på kanten, en mot en mot försvaren och sen spelade han bollen bakåt. Jag försökte bara sätta den i nät.

Carrick: Självförtroendet är högt

Vi är belåtna med dagen och belåtna med segersviten vi har för närvarande,” sa Michael Carrick efter gårdagens seger.

Självförtroendet är stort, vilket gör skillnad under de omständigheterna. Du ser raden vinster i stunder du annars kan bli nervös. Får ge beröm till grabbarna som avslutade bra.

Antonio fri, sedan gjorde United mål:De sekvenserna gick inte vår väg under en period av säsongen. Nu är du i den sviten, du förtjänar det, jag tycker att du förtjänar det. Vi har spelat bra en lång tid nu. David, det är den mannen han är, den målvakten han är, han har gjort det så många gånger för oss. Det var en stor stund, att hamna i underläge hade varit svårt när de spelade så bra defensivt.

250 matcher för De Gea

Vi gratulerar David de Gea som igår gjorde sin 250:e match för Manchester United.

Supporter dog under gårdagens match

Tråkiga nyheter meddelas, då en Manchester United-supporter kollapsade och dog under gårdagens match.

Vila i frid, kompis och skåla med Georgie.

London Stadium: Skit

Igår gjorde Manchester United sitt första besök på London Stadium. Arenan uppskattas inte.

Bud på Schneiderlin nobbat

Manchester United ska ha förkastat ett bud från Everton på Morgan Schniederlin, det rapporterar Guardian. Budet uppges ha varit värt runt 19 miljoner pund. United ska kräva närmare 25 miljoner pund för fransmannen, vilket var vad United betalade till Southampton förra sommaren. Även West Brom ska vara intresserade av att värva Schneiderlin.

Johnstone ut, Pereira tillbaka

Rapporter i Portugal säger att Manchester United har informerat Belenenses att Joel Pereira kommer att återkallas från sitt lån. Istället ska Sam Johnstone gå på lån. Inga överraskningar direkt, då José Mourinho i praktiken bekräftade det på sin presskonferens i fredags.

Johnstone kopplas på flera håll samman med Aston Villa. 

Ny scout för akademin

United fortsätter att anställa personal i akademin. Luke Fedorenko lämnar Sheffield United för en position som akademiscout i United.

Riley aktuell för Sheffield United

På tal om Sheffield United så uppges de vara intresserade av att låna Joe Riley från Manchester United.

Alan Smith tar över Notts County

Den förre Manchester United-spelaren Notts County tar över som manager för Notts County. Dock bara på tillfällig basis. Smith kommer att leda laget, som är precis över nedflyttningsstrecket i League Two, tills klubben hittar en permanent manager.

Smith var redan i klubben som spelande tränare, även om hans speltid är begränsad.

Clement tar över Swansea

Så är det också officiellt att Paul Clement tar över som manager för Swansea City.

Henderson i omgångens lag

Dean Henderson har imponerat sedan han fick chansen i Grimsby Towns mål. Efter matchen på nyårsafton utsågs han till omgångens målvakt i League Two.

Trupp till U19-turnering klar

Manchester United ska den här veckan spela en inomhusturnering i Tyskland. Det hela börjar på torsdag och United möter Mainz, Hamburg, Nieste/Staufenberg, Weper, Sparta Gottingen och Hainberg/Grone i gruppspelet.

Juniortränaren Kieran McKenna leder laget och tar med sig 13 spelare till Tyskland. Aningen märkligt bara en enda målvakt i truppen.

Målvakt: Ilias Moutha-Sebtaoui
Försvarare: Jake Barrett, Max Dunne, Lee O’Connor, George Tanner
Mittfältare: Aidan Barlow, Indy Boonen, Tahith Chong, Angel Gomes, Ethan Hamilton, Callum Whelan
Anfallare: Joshua Bohui, Nishan Burkart

Nästa jul en bättre jul

Spelschemat över jul och nyår har, i motsats till många rapporter, varit tämligen lugnt. Bortsett från att det spelades matcher på nyårsafton och den 2 januari har det inte varit några konstigheter alls och julperioden har varit den första sedan i augusti där United inte har haft två matcher varje matchvecka.

Julen i år blir bättre. Om vi ska tro på Gary Lineker så kan vi se fram emot ett alldeles fantastiskt julprogram med matcher 16, 20, 23, 26 och 30 december samt 1 januari. Underbart!