Snackisar efter Manchester United – Reading 4-0

Embed from Getty Images

Manchester United är klara för omgång 4 i FA-cupen. Detta efter en bekväm resa mot Reading i omgång 3 på Old Trafford. Wayne Rooney tangerade Sir Bobby Charltons målrekord efter sju minuter och Anthony Martial satte 2-0 innan kvarten var spelad. I andra halvlek satte Marcus Rashford två bollar och United vann med 4-0.

Stort, Wayne Rooney

Så är Wayne Rooney lika med Sir Bobby Charlton. Han är inte dum, Wayne. Tricket är ju att tangera rekordet i en match och slå det i en annan, då firas det ju dubbelt! Så var det även när Rooney slog Charltons rekord i landslaget.

Embed from Getty Images

Det var länge sedan Rooney var bäst på planen i varje match. Ja, nu är det sällsynt att han är det. Idag kanske han var det (egentligen bara att välja och vraka bland Uniteds offensiva). Men numer är det heller ingen som förväntar sig att han ska vara bäst. Rooney har reducerats till en truppspelare och han har tagit petningen på bästa sätt.

Wayne Rooney kan inte längre vara den som leder Uniteds anfall. Däremot kan han vara en väldigt viktig spelare. Fortfarande finns det mycket fotboll i hans kropp.

Ser vi tillbaka på Rooneys karriär är det bara att applådera. Den har varit fullständigt magnifik. Stora delar av hans Unitedkarriär sammanfaller med Manchester Uniteds bästa period någonsin. Rooneys del i det är notabel. Han tillhör de absolut största.

Grattis Wayne, det här var du värd!

Reading gjorde uppgiften enkel

Dagens seger var bekväm. När Martial satte 2-0 efter en kvart fanns det faktiskt anledning att vara missnöjd med resultatet. Reading underpresterade grovt. Antingen brydde de sig inte eller så var de extremt nervösa. För de är mycket bättre än dagens insats visar.

Målvakt Al-Habsis agerande före Rashfords 4-0-mål var talande för Readings insats.

Embed from Getty Images

De sprang mindre och de sprang långsammare än United. Det är vi inte vana med. Det brukliga är ju det motsatta.

Tacksamt för United. De ordinarie spelarna på planen behövde inte slita ut sig. De ordinarie spelarna på bänken behövde inte användas. Resultatet är fräscha ben mot Hull och sedan är det lång vila inför matchen mot Liverpool.

United har nu åtta raka segrar och 14 i rad utan förlust. Nio och 15 räknar jag med att det är på tisdag kväll. Magnifikt!

Let’s go Fosu-Mensah

Att Ashley Young går före Timothy Fosu-Mensah som högerback är bara idioti. Fosu-Mensah är bättre på fotboll och till skillnad från Young har han också alla sina bästa dagar framför sig.

När Rojo går sönder är det självklart att Fosu-Mensah ska in. United leder med 2-0 och motståndarna har redan visat att de för dagen är värdelösa. Det är meningslöst att byta in Phil Jones i det läget. Medan det skulle ha varit mycket värdefull speltid för Fosu-Mensah.

Embed from Getty Images

Istället får Fosu-Mensah ett kort inhopp när matchen redan är död. Då är det för sent och då är det meningslöst. Vad lärde sig Fosu-Mensah idag? Ingenting. Absolut ingenting. Däremot är det rimligt att hans självförtroende får sig en törn när managern bara litar på honom när laget leder med 3-0 på hemmaplan mot ett lag från andradivisionen.

Vi snackar trots allt om en kille som i sin första seniormatch från start dominerade fysiskt mot Troy Deeney.

Om det nu inte är så att Fosu-Mensah spelar från start på tisdag…

Vad är poängen med Ashley Young?

Jag begriper verkligen inte vad syftet med att starta Ashley Young idag var. I första halvlek märktes han bara när han stod för säsongens pinsammaste filmning. Det enda som var sämre än filmningen var att domaren faktiskt gick på den. Herregud, gubben på månen såg att det var en filmning.

I andra halvlek såg vi bara till Young när han försökte bli utvisad med en tvåfotstackling. Det var inga Marcos Rojo-nivåer direkt men fortfarande idiotiskt.

Embed from Getty Images

(Även Sergio Romero försökte bli utvisad, med en tackling som inte alls var olik den som Claudio Bravo borde ha blivit utvisad för i säsongens första Manchesterderby.)

Nä, det enda Ashley Young åstadkom idag var att bromsa Timothy Fosu-Mensahs utveckling.

Inga skador…

Det är noll skador. Noll skador. Vi har 27 spelare och noll skador,” sa José Mourinho i fredags. Det var då det.

Embed from Getty Images

När Marcos Rojo och Phil Jones regelbundet spelar 90 minuter kan den sviten inte hålla. Nu var det Rojo som gick sönder.

Återstår att se hur lång frånvaro det handlar om. Jag skulle inte utesluta att Rojo spelar mot Liverpool. Jag skulle heller inte utesluta att Bailly är tillbaka i spel innan Rojo är det.

Kanske får det managern att fundera en gång till på att värva en mittback i januari. Men det är nog inte så troligt.

Chris Smalling såg faktiskt okej ut idag. Vid ett tillfälle briljerade han ordentligt då han slog till med en Michael Carrick-passning för att friställa Marcus Rashford. Men det är ju en sak att briljera mot en dålig motståndare. En annan att göra det mot ett Liverpool som har ligans bästa offensiv.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS