Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Höjdpunkter och reaktion efter Reading; Mourinho, Pogba, Zlatan nominerade; plus Lindelöf, Bakayoko

Manchester United gjorde processen kort med Reading i FA-cupen. Rooney och Martial gjorde mål första kvarten och sedan slog Rashford till två gånger i andra halvlek.

Höjdpunkter från MUTV:

Höjdpunkter från FATV:

Mourinhos presskonferens efter Reading

Om Rooney:Den bästa dagen kommer, det här var inte den bästa dagen för honom.” Med den bästa dagen menar Mourinho dagen då Rooney slår rekordet, vilket han senare också förtydligade.

Det är otroligt för alla vem Sir Bobby är och vad han betyder för klubbens historia och engelsk fotbolls historia. För Wayne att göra lika många mål för Manchester United är fantastiskt. Men igen, den bästa dagen kommer.

Om laginsatsen:Väldigt professionell. Jag kunde känna det från första minuten. Laget var intensivt, dynamiskt och spelade bra. När vi gav dem chansen att hålla bollen skapade de en del anfallsfotboll och matchen var fortfarande öppen vid 2-0. Jag är väldigt nöjd med vår attityd.

Om Martial:Han spelade bra mot Middlesbrough. Då han inte hade spelat på länge kände han och jag tillsammans att det var bäst att han inte startade mot West Ham. Idag fräsch och igen presterade han väldigt bra. Men igen alla, vi kan namnge Fellaini, vi kan namnge så många av dem. Överlag spelade laget kollektivt bra. Vi försvarade oss bra, vi anföll bra.

Om Rashford:Jag pratade med honom i halvtid och jag sa till honom att jag inte brydde mig om målen han missade. För han hade ett stort ansvar i hur vi bröt ner deras försvar. Han spelade så bra för oss. För en offensiv spelare betyder det glädje att göra mål.

Han är väldigt snabb. Marcus och Zlatan är två olika spelare.” Mourinho noterar att det blir ett annat spel med Rashford än med Zlatan.

Mourinho var nöjd med hur de som får mindre speltid presterade. ”De som spelade idag gav bra svar men det var ingen överraskning för mig.

Mourinho tog också frågor inför ligacupsemifinalen mot Hull igår. Det snacket lär dyka upp efter hand.

Ingen prognos gällande Rojo

José Mourinho kunde igår inte svara på hur det är med Marcos Rojo.

Jag vet inte. En muskel har jag alltid en massa frågetecken och jag gillar inte att säga, första graden, x dagar ute, andra graden… Låt oss vänta och se,” sa han på presskonferensen.

En muskel är en muskel och du är alltid rädd för det. Men låt oss se vad som händer. Det skulle vara viktigt för oss att hålla våra mittbackar i form för januari. Men jag föredrar att vänta. Chris Smalling och Phil Jones gjorde ett bra jobb för oss,” sa Mourinho till MUTV.

Lagnyheter inför Hull

José Mourinho har kommit med stora ledtrådar gällande startelvan mot Hull på tisdag.

Jag spelar med spelarna som inte spelade idag,” säger han enligt Manutd.com.

Jag spelade med fräscha spelare och jag vill inte säga förstaval eller andraval men vi spelade med fräscha spelare, spelarna som inte spelade mot West Ham.

I nästa match mot Hull City kommer vi igen att spela med fräscha spelare. Så det är enkelt att veta vårt lag: Zlatan, Pogba, Herrera, Valencia. Grabbarna som inte spelade idag.

Mourinho är osäker på om Hull ser semifinalen eller ligamatchen mot Bournemouth några dagar senare som den större matchen. United satsar oavsett.

Vi spelar mot Liverpool, en stor match för oss. Men vi vill vara i finalen. Så vi kommer att ta oss an den här matchen mot Hull med allting vi har, all kraft vi har, då vi vet att det är två matcher men den andra matchen är borta. Om vi kan göra något i den första matchen som ger oss fördel ska vi försöka göra det.

Stam: Jag kommer inte att skriva dina texter i tidningen

Jaap Stam var inte alltför nedslagen trots att hans Reading igår var chanslösa mot Manchester United. Han säger att han hatar att förlora men att hans lag kan lära sig mycket av matchen. Stam pratar bra, på klockren engelska.

Om Rooney:Wayne har varit en fantastisk spelare. Från början har han varit en spelare som har jobbat hårt för laget, det såg vi idag också. Han har varit en enastående spelare. Även idag när de ledde med 4-0 sprang för fullt. Det är svårt att folk tvivlar på honom.

Om Mourinho:Om du tittar på dem hur de spelar så har de en viss mentalitet i laget. Du får det när du vinner. Han är den typen av manager som står för sin grupp och ger självförtroende och de gör vad som krävs för att få resultat. Han kan också köpa spelare för ett par pund, vilket är trevligt för en manager.

Om Van Gaal och Mourinho:Om du tittar på Van Gaal, och jag tycker fortfarande att han är en bra manager, han försökte också spela på ett visst sätt. Det är inte så annorlunda mot hur de spelar nu, i rörelsen de har, i bollinnehavet de har och hur de går framåt. Det handlar som manager också om hur du kan ge dem självförtroende och få dem att spela tillsammans.

Så… skillnaden på Van Gaal och Mourinho?Jag kommer inte att skriva dina texter i tidningen.

Om publiken:Det är alltid skönt [att höra dem sjunga ditt namn]. Men ibland måste de vara stilla, för jag når inte mina spelare på planen. Det är fantastiskt. Det var en viktig period för mig här. De gav mig en chans att utvecklas som spelare och som människa. Att komma tillbaka till det här mottagandet är magnifikt.

Stam betonar att han ser på det utifrån och drar sina slutsatser.

Zlatan om att vara månadens Unitedspelare

Zlatan Ibrahimovic utsågs till bästa Manchester United-spelare i december. I samband med detta pratade han med MUTV.

Zlatan och Pogba nominerade

Zlatan utsågs också till PFA Fans’ Player of the Month i hela ligan. Möjligen kan han även addera pris som månadens spelare i Premier League. Där får han dock konkurrens av lagkamraten Paul Pogba. (Samt några mindre relevanta spelare.)

Mourinho nominerad

December var bra för Manchester United. Således ingen överraskning att José Mourinho är en av managerna som kandiderar till att bli månadens manager.

Friend dömer semifinalen

Kevin Friend kommer att döma Uniteds semifinal mot Hull. Friend får Burt och Eaton som assisterande domare och Attwell blir fjärdedomare. I skrivande stund dömer Friend FA-cupmatchen mellan Chelsea och Peterborough.

Friend har dömt United tolv gånger (10-1-1). Matchen på tisdag blir hans första Unitedmatch den här säsongen. Hans senaste Unitedmatch var 1-0-segern mot Aston Villa i april. Förra säsongen dömde han också sin enda Unitedförlust, då Stoke vann med 2-0 på annandag jul.

Hull har haft Friend 14 gånger (6-2-6). Senast då de förlorade mot 2-0 hemma mot Stoke i oktober.

Friend har inte dömt någon match mellan United och Hull.

Castles: Mourinho vill ha Nilsson Lindelöf och Bakayoko i januari

I fredags uteslöt José Mourinho att det skulle bli någon mittbacksvärvning i januari. ”Jag väntar på Bailly. Jag hoppas att [Jones, Rojo och Smalling] kan hantera situationen. […] Vi har fortfarande Daley Blind som den fjärde ifall vi behöver honom där. Vi har Michael Carrick. Låt oss försöka,sa Mourinho enligt Guardian.

Sen blev ju Marcos Rojo skadad. Möjligen tvingas Mourinho revidera sin uppfattning nu. Duncan Castles tror i alla fall det och menar att United fortfarande vill värva Victor Nilsson Lindelöf i januari. Ingen respekterad engelsk journalist tycks dock tro på det, så utgångstipset är ändå att Zlatan förblir ensam svensk i United.

Mer intressant är kanske att Castles kopplar samman United med Tiemoué Bakayoko, från Monaco. Mittfältaren har kopplats samman med United förut.

Mer på Daily Record.

Morrison tränar med Wigan

När Paul Pogba, Jesse Lingard och Sam Johnstone vann FA Youth Cup 2011 var Ravel Morrison den mest talangfulla spelaren i laget. Sedan gick det inte så bra för honom. Nu kan han vara på väg tillbaka till den engelska fotbollen. Morrison tränar nämligen med Wigan just nu.

Wigan har ju Uniteds förre reservlagstränare Warren Joyce som manager.

Bailly på bänken mot Sverige

Eric Bailly satt på bänken när Elfenbenskusten idag vann med 2-1 mot Sverige i en träningslandskamp. Wilfried Zaha debuterade för Elfenbenskusten.

Elfenbenskusten har träningsmatch mot Uganda på onsdag. Den 16 januari spelar de sin första match i afrikanska mästerskapen, då de ställs mot Togo.

MEN: Fosu-Mensah ser ut att bli kvar

Enligt Manchester Evening News finns det inget som tyder på att Timothy Fosu-Mensah kommer att bli utlånad i januari.

Nu gäller det bara att Mourinho ger honom speltid…

Oklart kring Schneiderlin

Framtiden för Morgan Schneiderlin är alltjämt oskriven. Enligt BBC:s Simon Stone är det inte Everton som är favorit att värva fransmannen.

Merson och Thompson gör bort sig

Så, Hull fick en ny manager. Marco Silva, känd som den nya José Mourinho. Paul Merson och Phil Thompson var inte jätteglada.

Jag skulle kunna håna Merson och Thompson. Men Football 365 hann före. Läs!

Mediawatch special: Merson, Thompson and Marco Silva [Football 365]