Spelarbetyg: Manchester United – Reading

 

Embed from Getty Images

I en enkel seger mot Reading på hemmaplan avancerade dem regerande FA-cupmästarna till den fjärde omgången. Det blev en match där United fick spela otvunget och lekfullt mot ett Reading som låg under med 2-0 redan efter en kvarts spel. Slutresultatet blev 4-0 efter mål av bland annat Wayne Rooney som därmed tangerade Sir Bobby Charltons målrekord. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Romero: 6

0 skott på mål för Reading i första halvleken, 1 i den andra. Det var således en mycket lugn dag för vår andremålvakt.

Young: 5,5

Kändes avslagen i sitt spel och mer fokuserad på sig och sitt än sina medspelare runt omkring. Klarar sig turligt undan med bara ett gult kort idag, ett kort som lika gärna skulle kunna varit rött.

Smalling: 6

Ligger högt i banan och får visa prov på sin fina inläggsfot från denna position. Defensivt har mittbackgeneralen ingen anmärkningsvärt betungande uppgift då Reading var hårt pressade på sin del av planen.

Rojo: n/a

Utbytt 19. Bollen hinner knappt komma ner på Uniteds defensiva planhalva innan Rojo gick av planen skadad. Jones ersatte.

Blind: 5,5

Ligger även han högt upp i planen. Är ständigt lite sen i ingripandena mot sin gubbe på vänsterkanten. Han reder dock ut dem flesta av situationerna som uppstår men har uppenbara problem med tempot.

Carrick: 7,5

En förvånande start då han i förra matchen såg trött och sliten ut. Men han kommer som vanligt in i spelet och känns lugn och trygg. Han testar till och med sin lycka med skott mot mål men blir, istället för målgörare, målassisterare med sin briljanta framspelning vid 3-0.

Fellaini: 6

Spelar rakt och rappt och gör en solid insats. Visar en tydlig vilja att jobba för att vinna matchen.

Mata: 7

Har för dagen till uppgift att driva upp spelet och peta in bollen till den hotande trion Rashford, Martial och Rooney. Som inläggsspelare lyckas han bra, det är dock lite känsla av träben i spanjorens egna avslut för dagen.

Rooney: 7

249 mål i Unitedtröjan, ett målrekord som hängde i luften redan från start och som fick Rooney att spela bra. Han såg piggare och gladare ut än vad han gjort på länge. Han tog löpningarna och visade sin kompetens både som framspelare och som avslutare.

Martial: 7,5

Blir en av tre målgörare i matchen men bränner också många chanser på grund av ren egoism. I första halvlek har han lekstuga på sin kant och kan enkelt ta sig igen Readings försvar. I andra halvlek blir han mer osynlig.

Rashford: 7,5

Visar tydligt att han är på jakt efter en plats i startelvan och blir tvåmålsskytt. Målen föranleds dock utav en rad brända chanser, flera borde gått in men det är väl priset man får betala för en ung lovande supertalang.

Jones: 6

Inbytt 19. Visar sin rutin i backlinjen och gör en solid insats. Har tidigare haft ett bra samarbete med Rojo men visar även god samarbetsförmåga med landslagskollegan Smalling.

Fosu-Mensha: n/a

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sweinsteiger: n/a

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS