Snackisar efter United – Hull 2-0

Vi bjöds denna tisdagskväll på en halvljummen och relativt avslagen match i första mötet mellan United och Hull i ligacupsemifinalen. Det blev slutligen en bekväm resa mot segern för United även om 2-0-målet satt långt inne. Nu väntar returmöte på KCOM Stadium den 26:e januari, där Hull behöver hämta ikapp tvåmålsunderläget United skaffade sig idag.

Svag första halvlek

Det var som sagt inte någon vidare match vi fick beskåda på Old Trafford. United var, framförallt under första halvlek, inte tillräckligt kreativa. Antingen var det kreativiteten som saknades eller så var det tvärtom. För stundtals överarbetades situation på situation. Det trampades på bollen ett par extra gånger innan de avgörande besluten togs, vilket gjorde att Hulls försvar kunde stå emot de allra värsta bombardemanget under första halvlek.

Trots den tempofattiga första halvleken skapades det ändå chanser. Åt båda håll. United hade en handfull halvchanser, där det kändes som spelarna tog dem med en klackspark. Nästan bokstavligen. Fokuset var inte riktigt på topp helt enkelt. Det kunde däremot blivit ett tungt baklängesmål efter dryga halvtimmen spelad när Adama Diomande nickade i stolpen efter en frispark. Hela situationen vinkades felaktigt av för offside, något som kommentatorerna givetvis hakade upp sig på. Det var inte offside, men det blev heller inte mål. Lägg ner!

Bra utgångsläge

Under andra halvlek redde saker och ting slutligen upp sig. I 56:e spelminuten kom sÃ¥ Uniteds ledningsmÃ¥l efter ett fint anfall frÃ¥n högerkanten signerat Antonio Valencias högerfot. Valencias inlägg letade sig in mot den bortre delen av straffomrÃ¥det där Henrikh Mkhitaryan, av alla, nÃ¥dde högst i en luftduell mot Hull-försvarare och nickade tillbaks bollen mot den främre stolpen (frÃ¥n Valencias högersida sett). Väl där dök han upp, vÃ¥r käre bloggare – Juan Mata. Mata satte förlösande nog bollen i det tomma nätet och ledningen var nu ett faktum.

Förutom Diomandes cykelspark hade inte Hull mycket att komma med under andra halvlek. Det var helt enkelt spel mot ett mål. I ett sådant här dubbelmöte är det dock av mindre betydelse att dominera spelet och hålla 1-0 på hemmaplan. Det väntar trots allt ett returmöte borta om drygt två veckor.

2-0 kom slutligen och det får anses vara mycket viktigt inför returen. Målet kom till från vänsterkanten där Matteo Darmian skickade in ett precist inlägg mot den nyinbytte Marouane Fellaini. När Fellaini får gå upp ostört i ryggen på motståndarna är han svårstoppad. Så var även fallet denna gång. En perfekt lobbnick senare kunde belgaren fira á la ett barn på julafton. Fellaini utstrålade enorm glädje och rusade ut till José Mourinho för att krama om honom. Det märktes helt enkelt att denna säsong har tärt på den hårfagre mittfältaren.