Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Höjdpunkter från Hullmatchen; Zlatan Erövraren; samarbete md Uber; Coutinho i spel för Liverpool

United vann med 2-0 mot Hull i tisdags. Juan Mata och Marouane Fellaini – som idag har fått förlängt kontrakt – gjorde målen. Här är höjdpunkter från matchen.

Bailly laddade med seger

Eric Bailly spelade hela matchen när Elfenbenskusten på onsdagen vann med 3-0 mot Uganda i sin andra och avslutande träningsmatch inför afrikanska mästerskapen.

Förre Manchester United-spelaren Wilfried Zaha – som gjorde a-landslagsdebut mot Sverige för några dagar sedan – gjorde sitt första landslagsmål, då han satte 2-0. En kuriositet är att Zaha mötte Sverige även i sin debut för det engelska landslaget. Zaha fick sedermera dispens att byta till Elfenbenskusten, då han inte hade spelat någon tävlingslandskamp för England.

Elfenbenskusten inleder afrikanska mästerskapen med match mot Togo på måndag. I gruppspelet ska de också möta DR Kongo och Marocko.

Zlatan Erövraren

Nej, jag jagar ingen,” säger Zlatan Ibrahimovic till Manutd.com om hans chanser att bli skyttekung i Premier League den här säsongen.

Jag jagar huvudtrofén, Premier League. Det är mitt mål. De individuella sakerna kommer som en del av huvudmålet, för det är som en bonus för varje individuell spelare.

Anfallaren menar att kollektivet och individen går hand i hand.

Jag har inga individuella mål, för jag gjorde det redan efter tre månader i England. Efter att jag erövrade England, det tog tre månader.

Zlatan säger att United nu är mer stabila som lag, vilket förklarar att laget nu har nio raka segrar.

Vi väntar på att de andra lagen ska ha sina svackor, göra sina misstag och då kommer vi vara där.

Samarbete med Uber

Manchester United har idag annonserat ett samarbete med Uber. Detta är ett samarbete som faktiskt kan påverka oss supportrar. Som en del i samarbetet kommer det nämligen skapas en Uberzon utanför Old Trafford, där fans kan släppas av och hämtas, före och efter matcher.

Hur det fungerar i praktiken återstår att se.

Uniteds hemsida den mest besökta

Siffror från Uefa visar att Manchester United är den fotbollsklubb som har flest besökare på sin hemsida. United toppar listan tätt före Arsenal. Sedan följer Liverpool, Real Madrid och Barcelona. Sedan är det ett rejält hopp till Fenerbahce på sjätteplatsen. Bayern München återfinns först på nionde plats men den stora chocken på listan är att Manchester city har fler hemsidebesökare än Juventus.

Coutinho gjorde comeback

Liverpools kanske bästa spelare, Philippe Coutinho gjorde igår comeback efter skadefrånvaro. Detta när Liverpool förlorade med 1-0 borta mot Southampton i den första ligacupsemifinalen (Southampton borde ha avgjort semifinalen men brände många klara målchanser).

Coutinho är således högaktuell för spel, åtminstone som inhoppare, mot United på söndag. Liverpool har fortfarande frågetecken för nyckelspelarna Henderson och Matip, medan Mané är iväg på afrikanska mästerskapen.

United vill inte sälja Januzaj

Manchester United vill inte sälja Adnan Januzaj. Det säger spelarens agent enligt belgisk media. Lyon ska ha visat intresse för spelaren.

Payet vill lämna West Ham

Dimitri Payet vill lämna West Ham. Det avslöjar klubbens manager Slaven Bilic. Som också säger att West Ham ”inte kommer sälja honom”.

Spelaren själv skrev nyligen på ett nytt långtidskontrakt med West Ham. ”Min framtid är här och jag hoppas att den är det i många år,” skrev han då på Twitter.

FA anklagar Manchester city för dopningsbrott

Det engelska fotbollsförbundet FA anklagar Manchester city för brott mot dopningsreglerna.

Klubben har vid tre tillfällen misslyckats med att se till att dopningskontrollanterna visste var spelarna var. Manchester city anklagas för brott mot regel 14(d) (regelverket kan laddas ner från Uefas hemsida).

Nu är det tyvärr inte så saftigt som det låter. Enligt Guardian är det sannolikt att city klarar sig undan med böter.

Chelsea får bygga ut Stamford Bridge

Igår kväll beslutades att Chelsea får bygga ut Stamford Bridge. Efter ombyggnationen, som förväntas vara klar först inför säsongen 2021/22 och kosta minst 500 miljoner pund, ska Stamford Bridge rymma 60 000 åskådare.

Då arenan byggs om kommer Chelsea att behöva ett temporärt hem i minst tre säsonger. Wembley – som nästa säsong kommer att nyttjas av Tottenham, då White Hart Lane byggs om – är ett alternativ. Ett annat alternativ är rugbyarenan Twickenham.

Läs mer på Guardian.