Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss söker skribenter

Nu har du chansen att få skriva för Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige. I början på det nya året planerar vi att utöka redaktionen för Muss.se.

Det är framför allt den dagliga nyhetsbevakningen vi behöver hjälp med. Du som söker bör vara beredd att lägga ner åtminstone några timmar i veckan på detta (det går givetvis att styra så att du jobbar mer vissa veckor och mindre eller inte alls vissa veckor). Vidare tillkommer schemalagd matchrapportering (införrapporter, snackisar och spelarbetyg). Som medlem i redaktionen har du givetvis möjlighet att skriva krönikor och olika reportage på eget initiativ.

Vem söker vi?

  • Du är minst 18 år gammal.
  • Du är givetvis Unitedsupporter och håller alltid reda på det senaste runt klubben.
  • Du är medlem i supporterklubben (undantag kan göras ifall du bor i Manchester).
  • Du sluter upp kring supporterklubbens värdegrund och anser därtill att mångfald berikar supporterklubben.
  • Du har ett öppet och vänligt förhållningssätt till alla människor oavsett härkomst, kön, ålder, sexuell läggning, religion, etnicitet och andra favoritlag etc.
  • Du gillar att skriva (gärna personligt och med glimten i ögat utan att göra avkall på saklighet). Du kan uttrycka dig på korrekt svenska i skrift. Vidare bör du vara tillräckligt bra på engelska för att kunna översätta citat från engelska till svenska.
  • Vi räknar med att du skriver minst 1-2 nyheter (i stil med denna och denna, ibland kan det vara aktuellt med andra typer av nyhetsartiklar) per vecka. I tillägg kommer du att hjälpa till med matchrapporteringen på några matcher per månad.
  • Vi vill att är beredd att göra detta åtminstone resten av den här säsongen och under hela nästa säsong.

Övrigt

Arbetet är ideellt. Någon gång då och då händer det dock att vi får möjlighet att bjuda på något litet.

Ifall du har specialintressen och/eller egenskaper som gör att du kan bidra med originell rapportering kan vi tänka oss att tumma på kraven ovan.

Vi uppmanar alla personer att söka. Oavsett kön, härkomst, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Muss är en fördomsfri supporterklubb som står för allas lika värde.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv (var kommer du ifrån, hur gammal är du, vad sysslar du med osv.) och ditt förhållande till Manchester United (hur blev du supporter, hur ser du matcherna, hur många gånger du har sett United på plats osv.). Ange också ditt medlemsnummer i supporterklubben. Om du har skribentvana sedan tidigare så ser vi gärna att du hänvisar till det, annars får du gärna bifoga ett arbetsprov.

Vi har inga resurser för en lång rekryteringsprocess. Mailet med din ansökan kommer således att vara avgörande.

Skicka din ansökan på e-post till mikael.osterdahl@muss.se. Märk mailet ”ny skribent”.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 22 februari.

Alla eventuella frågor besvaras per mail.

Tack för visat intresse!


Muss söker också en redaktör för sociala medier!