Spelarbetyg: United – Hull

Embed from Getty Images

United kämpade tillslut till sig en 2-0-seger hemma mot Hull City i Ligacupen. Nu väntar ett returmöte innan vi får presenterat för oss vilka som tar sig till final. United har dock en klar fördel med tanke på att de nu kliver in i det mötet med två plusmål på kontot. Hur skötte sig då spelarna i tisdags?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea – 6

Hade väl inte sin tuffaste dag på jobbet. Blandade och gav i de situationer han blev involverad i. Framförallt slarvade han i spelet med fötterna vid några tillfällen.

Antonio Valencia – 7

Vass offensivt som vanligt. Man vaggas in i en trygghet så fort han har bollen, Valencia gör liksom inga enkla misstag på offensiv planhalva längre. Han täcker bollen och tar sig förbi sin motståndare, lyckas han inte med det så söker han väggspel. Har dock tappat lite av sin skärpa i inläggen de senaste matcherna, även om ett inlägg ledde till en ”hockeyassist”.

Chris Smalling – 6

Spelade sitt man-man-spel i försvaret medan Phil Jones fick samla upp bakom. Märks att han är ringrostig i både beslut och rent tekniskt.

Phil Jones – 6

Kom lite på mellanhand i en del situationer, som med lite otur hade kunnat straffat sig. Överlag var det däremot en helt okej insats.

Matteo Darmian – 7

Darmians bästa insats på väldigt länge, kanske rentav en av hans bästa denna säsong. Var aktiv längs vänsterkanten både offensivt och defensivt. Denna gång lyckades han avfyra ett par giftiga inlägg dessutom. Var en helt annan trygghet i hans spel i denna match. Assist till Fellainis mål dessutom.

Ander Herrera – 7

Är lite vilsen defensivt emellanåt men det kommer han oftast undan med i matcher som denna. Medan de andra mittfältarna har en förmåga att ta ett par extratouch för mycket bidrar Herrera istället med att sätta tempo på anfallen. Oftast. Emellanåt kan även Herrera falla in i bollkladdandet.

Paul Pogba – 7,5

Stundtals briljant, stundtals slarvig. Det är väl så vi kan summera Pogbas säsong i United så här långt. Så var även fallet i denna match. När han bestämmer sig för att spela effektivt är han överlägsen, däremellan vill han briljera lite för mycket och utför för svåra nummer. Ge honom något år till för att mogna och han kommer vara totalt dominant.

Juan Mata – 7,5

Utbytt ’79. Bra insats av Juan Mata återigen. Ligger bakom mycket av vår offensiv och är sådär snirklig som bara han kan vara. Gör återigen mål och visar vilken nyttig poängspelare han är. Får han chansen från start igen på söndag?

Wayne Rooney – 6

Utbytt ’59. Rooney blev allt som oftast isolerad och fick inte ordning på sitt spel. Synd att han ådrog sig skadan under och innan jul för nu känns det som han tappat den form han tidigare byggt upp. Känns som det ska mycket till ifall kaptenen ska starta på söndag.

Henrikh Mkhitaryan – 6

Utbytt ’71. Ytterligare en spelare som blandade och gav. Inledde framförallt matchen uselt och gav bort bollen så fort han fick möjlighet till det. Spelade dock upp sig en aning och blixtrade till emellanåt med sina fina bolltransporter. Assist till Matas mål.

Marcus Rashford – 6

Precis som Rooney blev han alldeles för statisk och isolerad. Det gick helt enkelt inte nyttja hans spetsegenskaper mot det djupa Hull-försvaret. Hade kanske varit mer lämpligt om han rört sig ut mot kanterna oftare.

Anthony Martial – 6

Inbytt ’59. Hade inte heller han lätt att utföra några större mirakel. Försökte ute på vänsterkanten men fick det helt enkelt inte att lossna fullt ut. Finurlig framspelning till Darmian vid Fellainis mål däremot.

Jesse Lingard – 5

Inbytt ’71. Sprang och sprang. Kändes som han var överallt men samtidigt ingenstans. Vill för mycket och det drabbar honom tyvärr negativt när det blir så.

Marouane Fellaini – N/A

Inbytt ’79. Oj, vilken glädje han utstrålade när han gjorde mål. Där bara tyngderna rasade ner från hans axlar. Han har haft det tufft och blivit kritiserad, med all rätt, men nu kom en liten minirevansch som vi hoppas han kan bygga vidare på.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS