Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Rojo och Zlatan troligen tillgängliga

José Mourinho har på fredagen snackat med media inför söndagens stormatch mot Liverpool. Manchester Uniteds manager tror, men kan inte lova, att Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo är tillgängliga på söndag. Mourinho pekar vid upprepade tillfällen på att det bara är en stormatch i mängden.

Om Zlatan och Rojo:Jag tror att de är tillgängliga. Jag kan inte bekräfta med 48 timmar till matchen men jag tror att de är närmare att vara redo än att inte vara det.

Vad betyder en seger på söndag?Tre poäng. Plus den emotionella sidan av det hela. Fansen och spelarna som har varit i klubben länge, de förstår känslan bättre än jag gör. Jag har varit här i några månader och förstår steg för steg känslan, en bra rivalitet. Jag känner alltid att rivaliteten är bra för fotbollsklubbar. Tre poäng, inte mer än så.

Har du och Klopp samma ilska?Vi gillar att vinna, som alla managers gör. Alla har sin egen personlighet och stil att träna och leda. Troligen har vi kvaliteter som är lika och alldeles säkert har vi kvaliteter som skiljer oss åt. Inför den här matchen vill han spela den lika mycket som jag vill. Jag är inte säker på om han är lika lugn som jag är. Det är bara en stormatch till i våra karriärer.” Frågan kom till följd av Klopp sa tidigare på fredagen, se nedan.

Är ni bättre än i höstas? ”För att resultaten är bättre, det förändrar mycket. På den tiden hade jag mindre tid tillsammans med spelarna. Vi känner varandra bättre. Vi har ett visst sätt att spela och tänka fotboll. Vi har inte bara de bra prestationerna utan vi har också glädjen från de bra resultaten. Vi spelar hemma, inte borta, så små detaljer som förändrar lite. Men i slutändan är det bara en stormatch till. Låt oss njuta.

Blir det en bättre match på söndag?Jag vet inte, det beror på dina kriterier. Vissa säger att 0-0 inte är en bra fotbollsmatch för att det inte blir mål. Jag accepterar det sättet att analysera. Men det betyder inte att jag håller med. 0-0 kan vara en väldigt bra match och jag tycker att matchen på Anfield var väldigt bra.

Är 0-0 ett bra resultat?Jag vet inte, om Liverpool är bättre, har fler skott, är närmare att vinna är en poäng bra. Om vi är bättre, har fler chanser och dominerar är en poäng ett dåligt resultat.

Om supportrarna:Det jag vill ha har jag fått från dem från dag ett.

Här ringer det i en av telefonerna som lagts framför Mourinho. Uniteds manager tar upp telefonen, svarar och konstaterar att det är Talksport som ringer. ”Det ska inte fungera så,” säger reportern.

Jag säger att jag har fått från [fansen] vad jag vill ha,” fortsätter Mourinho. ”Framför allt i de svåra stunderna. Att ha dåliga resultat och ha fansen med mig, laget och spelarna är den bästa och viktigaste känslan. Nu är det bara en fråga om att ha lite extra i en match som för dem betyder mer. Det är för dem som matchen betyder mer. De måste få oss att känna den känslan. På Anfield kände vi det, att det det för Liverpoolfansen var mer än en match. Nu har vi en större del av fansen, så de kan ge oss det extra.

Känner du lika inför stormatcher som förr?Ja, jag kan springa. Problemet är att göra segermålet i den sista minuten. Så många stora matcher, jag skulle inte säga nervös, inte alls. Men viljan att spela, viljan att matchen borde vara imorgon, inte på söndag. Jag tror att det är lika för spelarna. De som ska spela är glada, de på bänken är inte glada. Jag är säker på att det är lika för Jürgen och Liverpool. Låt oss göra det till en bra match.

Om Memphis:Det senaste är att budet är långt ifrån att vara rimligt för oss. Så just nu är han vår spelare. Om inget har hänt i slutet på månaden är han ett alternativ till för oss.” Lyon har bekräftat intresse, se nedan.

Klopp: Henderson, Coutinho och Matip tränade igår

Jürgen Klopp höll presskonferens tidigare på fredagen. Det mest intressanta som framkom var att nyckelspelarna Jordan Henderson, Philippe Coutinho och Joël Matip tränade igår.

Det är bra att de är tillbaka. Om de är tillbaka,” sa Klopp. ”Vi måste vänta på deras reaktion och sedan bygga en startelva.

Om Mkhitaryan:Henrikh Mkhitaryan kombinerar teknik i det högsta tempot. En bra avslutare, bra attityd, en bra arbetare. Kan spela på olika positioner och han är en världsklasspelare, ingen tvekan.

Om United:De är bättre [än i höstas] och mer vana med varandra.

Klopp tycker att matchen på söndag är viktig men betonar att säsongen inte tar slut på söndag. Han menar också att han och José Mourinho har samma ilska och samma vilja att vinna.

Lyon bekräftar intresse för Memphis

I andra nyheter har Lyons tränare bekräftat att den franska klubben vill värva Memphis Depay. Återstår för klubbarna att komma överens.