Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens efter Liverpool; reserverna möter Liverpool ikväll

På presskonferensen efter gårdagens match sa José Mourinho att det var en match där båda lagen spelade sämre än de kan.

Jag tycker att det var en väldigt emotionell match, väldigt underhållande tror jag. Jag tror att alla spelare – våra spelare, deras spelare – är väldigt trötta för de gav allting. Jag tittade inte men det såg ut som att domaren gjorde en bra match.

Men jag tycker att Manchester United kan spela bättre än vi gjorde. Och trots att det inte är mitt problem tycker jag att Liverpool kan spela bättre än de gjorde. Så vad gäller kvalitet tycker jag att det var under båda lagens kvalitet. Men vad gäller att vara en Premier League-match och ett riktigt derby fanns det mycket för folk att uppskatta.

Det var gräl mellan dig och Klopp på slutet?Nä. Han trodde att jag bad om att hans spelare skulle bli utvisad, det gjorde jag inte alls. Inga problem. Jag tycker att matchen var korrekt. Emotionellt men under kontroll, aggressivt men på ett bra sätt.

Om Pogbas hands:Jag vet inte. Jag har inte tittat på det. Men domaren var nära, så antagligen var det straff.

Om straffar:Problemet med straffar är bara kriteriet. Ibland ger du, ibland inte. Det är otroligt att på 21 Premier League-matcher plus tre i ligacupen och en i FA-cupen, det ger 25 matcher. På 25 matcher har vi fått en straff, det är något för Guinness [Rekordbok].

Idag var det i vårt straffområde. Jag måste tro att det var straff. Jag är glad för domaren om det var straff, för hans statistik med oss den här säsongen är tre matcher och tre straffar mot. Så om det den här gången var straff är jag glad för Michael.

Michael Oliver, som dömde igår, dömde matcherna mot Everton och Watford. Båda gångerna fick motståndarna straffar i slutskedet, såvitt jag minns var det inga konstigheter i något av fallen.

På en direkt fråga förnekar Mourinho att han antyder att det finns någon partiskhet mot United.

Är du nöjd med oavgjort?Jag är inte glad. Om det är bra eller dåligt är jag inte nöjd. När du ligger under och gör mål i slutet tycker jag att laget som släpper in tycker att det är värre. Men i slutändan förlorade vi två poäng, för vi spelade för tre. Och som de spelade tror jag att de är nöjda med en poäng.

Om Darmians position:När du har Antonio Valencia som spelar som en högerytter kan du inte försvara med två spelare. Då behöver du en tredje som gör det. [Darmian] gjorde det bra.” Sedan gick United för kvittering med Mkhitaryan och Valencia som yttrar. ”Jag har ett problem med min nacke, för jag tittade så mycket åt vänster. Men jag såg så många gula spelare framför mig att jag tänkte ’låt oss gå för det’.

Om missade chanser:Vi har haft det problemet hela säsongen. Vi börjar ofta bra men gör inte många mål i första halvlek. Vanligen gör målvakten en stor räddning. Jag tycker att räddningen på Zlatans frispark är fantastisk och sedan är Paul en mot en med målvakten. Vi har alltid chanser, det kostar oss att göra mål.

Om Liverpools försvarsspel:I andra halvlek ledde Liverpool. De vet hur en försvarar. De försvarar sig väldigt bra, de pressar bra, de täcker kanterna bra, de gör sidledsförflyttningarna väldigt bra. Jag tycker att det är en bra kvalitet. När vi spelade på Anfield hade vi en fantastisk defensiv insats, med många kritiker. Idag tycker jag inte att Liverpool förtjänar kritik, jag tycker att folk ska säga att de defensivt är väldigt bra.

Klopp: Vi var det bättre laget

Det är aningen svårt att tolka en väldigt osammanhängande Jürgen Klopp. Klart är emellertid att Liverpools manager inte delade Mourinhos uppfattning om matchen.

Klopp inleder presskonferensen med att ha problem att sitta på en stol.

Känner du att det var en förlorad seger?Givetvis. Ja, jag behöver definitivt, jag behöver, haha, jag väger definitivt för mycket för Man Uniteds stolar. De går alla ner, det beror inte på mig.

Ja. Jag är okej med prestationen. Jag måste tänka på två saker efter matchen. Det första är prestationen, det andra är resultatet. När du ser laguppställningen, när du ser omständigheterna så säger du ’okej, poäng på Old Trafford, kom igen, ta det, åk hem, tänk inte att allt föll ner’. Oturligt känns det inte exakt så.

Över hela matchen var vi det bättre laget. Men givetvis, sedan kom de med långbollar, exakt vad det kan vara. Fellaini på planen det är svårt. En massa bollar som studsar runt straffområdet. Vi gjorde ett misstag, jag vet inte exakt vad som hände.

Om grälet med Mourinho:Det var ingen situation. Det var bara att han minimum ville ha gult kort. Eller mer, jag vet inte. Jag tycker att domaren blåser innan något mer händer. Men Roberto är en fotbollsspelare från här [pekar på huvudet] till tå. Han vill vara kvar i matchen, han kunde ha passat bollen kanske. Men han tänkte att han alltid, han läste. Det är ett gult kort för Herrera och inget annat. Men i slutändan är det gult kort för killen som ville spela fotboll. Och det kunde ha varit ännu värre, om någon tänker att vi måste se det igen och allt det där. Vi måste ta det så här men vi kunde inte ha samma åsikt i den stunden.

Om Mkhitaryan:Jag har ganska bra statistik mot honom. Han är en underbar spelare. Vi försvarade bra mot honom. Det är svårt för mig att hålla koll på spelare i andra lag. När jag ser det igen kanske jag kan säga mer.

Klopp passade tydligen också på att klaga på att Uniteds matchprogram inte välkomnade Liverpool.

Om spelschemat

United har den närmaste tiden ett gynnsamt spelschema. De kommande nio eller tio ligamatcherna kommer United sannolikt inte att möta något topp 6-lag. Det betyder å andra sidan att spelschemat i slutet på säsongen blir mycket tufft, med Arsenal, Tottenham och city borta samt Chelsea hemma.

Bortamatchen mot Manchester city är förvisso inplanerad den 26 februari men det mesta tyder på att United då kommer att spela final i ligacupen. Därmed måste citymatchen flyttas. Det finns en lucka onsdagen den 1 mars, men där är det tänkt att eventuella omspel i FA-cupen ska spelas.

Sedan finns det ingen lucka förrän 25-26 april och därefter 16-17 maj. Kruxet är att om United går långt i FA-cupen (eller om Southampton eller Burnley – Uniteds motståndare i de relevanta omgångarna – gör det) så blir det totalt tre matcher som ska planeras in på de två luckorna.

Reserverna möter Liverpool ikväll

Uniteds reserver åker ikväll till Anfield för match mot Liverpool. Det är avspark 20.00 och matchen sänds förstås på MUTV och Viaplay.