Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool

Embed from Getty Images

Fem poäng skilde lagen åt innan avspark och efter att City åkt på storstryk kändes tre poäng än viktigare, i alla avseenden. Mötet mellan United och Liverpool slutade emellertid 1-1 i en match som inledes trevande men som avslutades med böljande dueller.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 7

Gör några riktiga kvalitetsräddningar och spelar framförallt bra med fötterna. Han går åt rätt håll på straffen men den är hårt slagen och han hinner helt enkelt inte med.

Darmian: 6

Gör en bra defensiv insatts mot en outtröttlig Wijnaldum. Så gott han kan försöker han även fylla på framåt och jag tycker att han har ett bra växelspel med Martial längst kanten.

Rojo: 7

Bäst i backlinjen denna eftermiddag. Ersattes av Smalling i matchen mot Hull men känns given nu när han är tillbaka. Han vågar kliva upp och spela högt men tar samtidigt det defensiva jobbet där han flera gånger räddar upp farliga situationer som Jones orsakar.

Jones: 5,5

Känns till en början som en defensiv trygghet men tappar långsamt mitt förtroende under matchens gång. Han får problem när Liverpools snabbt spelande offensiv trummar igång och blir lätt tvåa i situationerna.

Valencia: 6

Har enligt min mening en alldeles för defensiv position i matchen som håller honom tillbaka. Det dröjer långt in i andra halvlek innan vi ser honom göra sina löpningar längst högerkanten men då ser vi också direkt resultat.

Pogba: 4

Orsakar en straff, missar ett friläge, tar strypgrepp på Henderson och är slarvig i passningsspelet. Ingenting gick fransmannens väg vilket ledde till en frustration som orsakade ännu fler misstag.

Carrick: 5,5

Liverpool har ett starkt spel på mittfältet vilket skapar problem för Carrick. Han visar fin bollkontroll men känns ändå stressad. I dessa situationer väljer han då hellre att spela hemåt än framåt vilket gör att hans annars viktiga framspelningar går förlorade.

Herrera: 6

Lider av samma problem som Carrick då motståndarna pressar hårt. Han tar dock en större plats i matchen med sin enträgna vilja att söka position men när han väl får bollen är passningskvalitén generellt dålig. Bör dock få lite cred för några fina insatser som leder till farligheter för bland annat Mkhitaryan.

Martial: 6

Är bra när han får bollen, men det händer endast ett fåtal gånger och han är relativt osynlig i matchen. Han visar tidigt ett övertag mot Liverpools debutant Alexander-Arnold och har ett fint samspel med Darmian.

Ibrahimovic: 6

Målskytt för fjortonde gången denna säsong men får slita hårt för det. Ständigt utmanas han i tuffa dueller med Lovren. Frisparksläget i 32 minuten är ett givet Zlatanläge och skottet är mäktigt men också uppenbart.

Mkhitaryan: 5

Trött, trög, seg och större delen av tiden ganska uddlös. Många chanser skapas där han står i centrum men han pressas hårt av i synnerhet Milner. Vi vet alla att han kan mer men detta var helt enkelt inte hans match.

Rooney: 6

Inbytt 46. Kommer in när Carrick byts ut och bidrar med en trygghet och rutin som jag hittills saknat. Han placeras i den position som numera bör vara hans naturliga, precis bakom Zlatan och bidrar till att skapa chanser.

Mata: 5,5

Inbytt 65. Gör ett nästintill osynligt inhopp, vilket smärtar mig då jag skrek efter honom redan i halvtid. Han försöker sig på sina sedvanliga instick men producerar lite.

Uppdatering: Det var förstås Valencia som spelade fram till målet. Betyget justerat till 5,5.

Fellaini: 6

Inbytt 84. Kommer in och gör det han ska, men inte mer än så. Han blir en extra förstärkning i Uniteds usla luftrum och vinner nickduellerna. Får till en farlig chans som dessvärre tar i stolpen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS