Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: En säsong till för Valencia

Embed from Getty Images

Manchester United meddelar på tisdagen att klubben har utnyttjat optionsåret på Antonio Valencias kontrakt. Därmed kommer Valencia att vara Unitedspelare även över säsongen 2017/18.

Valencia blev Unitedspelare inför säsongen 2009/10, då han värvades som högerytter från Wigan. Han har också representerat Villarreal och den ecuadorianska moderklubben El Nacional. Valencia förlängde sitt kontrakt sommaren 2011 och skrev på en ny förlängning tre år senare.

Endast Wayne Rooney (sommaren 2004) och Michael Carrick (sommarn 2006) har längre tid i a-lagstruppen än Valencia.

Kontraktet han signerade sommaren 2014 hade ett optionsår över säsongen 2017/18. Det är alltså det optionsåret som United nu har aktiverat.

United sin tid i United har han vunnit två ligatitlar, FA-cupen och ligacupen. Han har gjort 21 mål på 271 matcher.

Säsongen 2009/10 tog Valencia plats som högerytter i årets lag i Premier League. Säsongen 2011/12 utsågs han till Uniteds bästa spelare, både av fansen och av spelarna. Hans mål mot Blackburn den säsongen utsågs också till säsongens Unitedmål.

De senaste åren har Valencia primärt använts som högerback. Den här säsongen har han genomgående tillhört Uniteds bästa spelare. Han utsågs också till månadens Unitedspelare i november. Att United skulle aktivera hans optionsår var egentligen en självklarhet.

Precis som när United aktiverade optionsåret på Marouane Fellainis kontrakt kommer nyheten utan citat från spelaren eller från manager José Mourinho.

Fler nyheter av den här typen är att vänta. Zlatan Ibrahimovics kontrakt löper ut efter den här säsongen men han har ett optionsår. Både José Mourinho och Zlatan själv har indikerat att det är givet att optionsåret utnyttjas. Jesse Lingard har också ett avtal som löper ut efter den här säsongen men med ett optionsår.

Michael Carrick skrev på ett nytt ettårskontrakt i somras och det är rimligt att han erbjuds ett nytt kontrakt.