Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Memphis Depay klar för Lyon

Embed from Getty Images

Memphis Depay lämnar Manchester United för franska Olympique Lyonnais, det bekräftas på fredagen. Övergångssumman är initialt 16 miljoner pund men den kan stiga till 21,7 miljoner pund.

Tidigare i veckan rapporterades att United har en återköpsklausul. Det var inte helt sant, återköpsklausuler är nämligen förbjudna i Frankrike. United har istället en option att, för ett fast pris, köpa tillbaka Memphis om Lyon en dag bestämmer sig för att sälja spelaren.

Lyon bekräftar

På fredagseftermiddagen bekräftade Lyon att Memphis är klar för den franska klubben. Memphis kommer att presenteras klockan 14.45 idag.

Jag fick en väldigt bra kontakt med honom. Jag kände att han ville vakna till liv igen efter de senaste komplicerade åren i Manchester United,” säger Lyons tränare Bruno Génésio. Tränaren hoppas att Memphis ska vara tillgänglig för spel redan på söndag, då Lyon spelar mot Marseille.

Memphis tackar för sig

Memphis Depay har bekräftat övergången på Twitter.

På Twitter passar Memphis också på att tacka Manchester United.

Memphis passar också på att tacka flera av Uniteds spelare.

Han börjar med Luke Shaw, som av allt att döma var hans bästa kompis i laget. Paul Pogba, David de Gea och Wayne Rooney får också ett tack på Twitter.

Mourinho: Han är ett fantastiskt proffs

På dagens presskonferens hade José Mourinho bara bra saker att säga om Memphis Depay.

Jag tycker att det är svårt för mig att svara på. För det fungerade inte förra säsongen heller. Från mitt perspektiv är det enklare för mig, och han förtjänar det, att säga att han jobbade bra. Det är fel att säga att han inte var en professionell spelare. Han är en fantastiskt professionell spelare och en kille som jobbar hårt för att få chansen.

Jag har bara bra saker att säga om honom.

Han är en spelare på den enda positionen där vi är överbokade, han är en ytter och där är det svårare att få chansen. Där är det svårt att vara den som får nästa chans. Vi har Lingard, Mata, Mkhitaryan, Young, Martial, Rashford, vi har även Rooney. Även när jag försökte rotera hade jag sju spelare på två positioner. Han är ett fantastiskt proffs men konkurrensen var hård.

Ni har säkerhet i avtalet?Givetvis, för han är en bra spelare. När Mr Van Gaal bestämde sig för att köpa honom gjorde han det bra, han kände honom bra från landslaget. Van Gaal och United gjorde bra som köpte honom. Det gick inte bra de här 18 månaderna men han är ung. Det är bra för United att hålla kontrollen över hans talang. Vi alla önskar att han spelar väldigt bra i Lyon. Komma tillbaka? Varför inte, alla här gillar honom.

Memphis Depay gjorde 53 matcher för Manchester United, dock bara 28 från start. Han sköt sju mål, samtliga under förra säsongen. Den här säsongen blev det bara en match från start och ytterligare sju inhopp för Memphis.

Vi önskar Memphis lycka till i framtiden.