Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stoke it is.

Okej. Stoke alltså. Känner spontant att bitterheten över att the dippers dödade vår winning streak faktiskt inte nått så katastrofala höjder ändå. Vi är trots allt obesegrade i 16 matcher nu, sett till alla cuper och turneringar. Matchen mot Liverpool var såklart inte på något sätt den bäst genomförda vi skådat, och resultatet blev ju också därefter. Inspirationen var det dock inget fel på, och matchen innehöll det enda jag saknar mer än avgöranden på Fergie-time, doubles och trebles: ELDEN.
Det var tio sinnessjuka sista minuter mot Liverpool och det tar jag med mig till Stoke idag. Att likgiltigheten är borta. För finns det något värre än att se United och inte känna någonting? Det är en tomhet värre än något annat jag upplevt. Men det verkar vara borta nu. Vi lever igen.
Så. Stoke borta. För bara något år sedan var det helt klart en av säsongens värsta matcher för mig. Upplever dock nu mer och mer att Stoke idag inte är detsamma som Stoke för 2-5 år sedan. Och trots att de idag är ett betydligt bättre (och framförallt roligare) fotbollslag är det inte riktigt samma tungjobbade gäng som före Hughes. Utöver detta har de i nuläget ett par skador, och dessutom några spelare iväg med sina respektive landslag. The stage is set for United.
Mourinho gjorde dock inte mycket väsen av vår medvindseufori på presskonferensen senast. Dock konstaterade han att vi intar Stoke City med fullt manskap, förutom Bailly då som återigen är iväg på international duty. Har personligen snart gett upp allt hopp om att någonsin få se Shaw igen, men vi vet i alla fall nu vem som är världens bästa högerback.. fråga Mourinho annars ;)

Väljer som vanligt (pågrund av pågående jinx) att inte spekulera i någon konkret elva, men tror inte det blir extremt många ändringar idag gentemot matchen mot Liverpool. Gissar att om det över huvud taget sker någon markant ändring någonstans så blir det i så fall i ligacupen mot Hull eller FA-cupen mot Wigan, då vi återigen har ett tight matchschema framför oss. Kul!
Och ja, jag borde kanske säga några sista ord i farväl om Schneiderlin och Memphis. Har kanske egentligen inte mycket att säga om någon av dem, men för sakens skull. Schneiderlin gjorde extremt lite/inget avtryck alls hos mig, och jag tror helt ärligt att jag inte hade märkt någon skillnad om United hade sålt honom i smyg. Sad but true.
Memphis, å andra sidan, var det ju lite större hype kring. Åtminstone när han kom till klubben. En sådan man hoppades skulle ta en to the moon and back men det hände liksom aldrig. Tror absolut att Memphis kan göra bra ifrån sig i andra klubbar framöver, men helt uppenbart inte rätt för United. Ganska likgiltig när det gäller honom också, to be honest.

Men! Låt oss nu återgå till dagen och matchen vi har framför oss. Med all förhoppning fortsätter vår förlustfria streak med en vinst den här gången. Och låt för Guds skull Rooney göra det där målet. This is the one.