Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Stoke City – Manchester United (en kall lördag i Stoke)

12:53

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Stoke City i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Stoke City – Manchester United 1-1 (1-0)
1-0 (19) Juan Mata (självmål)
1-1 (90+3) Wayne Rooney

Manchester United: De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Blind; Fellaini (Rashford 56), Herrera, Pogba; Mata (Rooney 67), Ibrahimovic, Mkhitaryan (Lingard 73)
Avbytare: Romero, Darmian, Carrick, Schweinsteiger

Stoke City: Grant; Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters; Whelan, Adam (Afellay 63); Shaqiri (Ngoy 73), Allen, Arnautovic (Imbula 88); Crouch
Avbytare: Given; Bardsley, Muniesa, Bojan

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 18:28 Mourinho: Brott mot fotbollen om vi hade förlorat

United räddade en poäng med ett sent kvitteringsmål. Det var ändå ingen tvekan om att José Mourinho såg det som två förlorade poäng när han pratade med MUTV efter matchen.

Givetvis är jag besviken. Jag har många gånger sagt att oavgjort är bra om motståndaren är bättre. När du är laget som skapar och jagar resultatet och dessutom gör ett självmål kan jag inte vara nöjd med en poäng.

Kommer tillbaka igen:Inget fel på lagkänslan, inget fel på förbindelsen mellan laget och fansen. Det började direkt med missade chanser och när vi gör självmål är det svårt. Lagkänslan är fantastisk.

Om försvarsspelet:David rörde inte bollen. Försvararna gjorde som vi hade tränat och höll Peter Crouch borta från straffområdet. De hade inte många hörnor, en eller max två. Vi var väldigt dominanta, det hade varit ett brott mot fotbollen om vi hade förlorat. Jag fattar inte att vi missar så många chanser.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen.

Mikael Österdahl | 18:08 250 av Rooney

250 mål för Manchester United. Det är det ingen som skojar bort. Det är också vad Wayne Rooney har nu. Fler än någon annan.

Vi gratulerar förstås Rooney!

Mikael Österdahl | 18:03 Rooney: Jag är väldigt stolt

Wayne Rooney blev rekordman med sitt mål mot Stoke. Just idag kände han det ändå mer som två förlorade poäng. Detta hade han att säga efteråt.

En stor ära, jag är väldigt stolt. Det är svårt för tillfället att vara nöjd, det är två tappade poäng.  Totalt sett är det en stor ära, jag är glad och stolt.

Om karriären:Det har varit fantastiskt, väldigt framgångsrikt. Mycket kvar att ge.

Om kvitteringsmålet:Det kan vara avgörande för oss i slutet. Det är inte kul att förlora, det såg ut som att vi inte skulle få in kvitteringen.

Är ni med i titelstriden?Jag tycker att det är lång väg kvar. Mycket kan hända. Alla lag kommer att tappa poäng, vi måste bara försöka ta poäng.

Mikael Österdahl | 17:57 Stoke City – Manchester United 1-1

Wayne Rooney sköt sitt 250:e mål för Manchester United men det räckte bara till en poäng mot Stoke. Rooney har nu, ensam, Manchester Uniteds målrekord.

Målet från Rooney kom först i den fjärde tilläggsminuten och innebar 1-1. Stoke tog ledningen i första halvlek efter självmål av Mata. Sedan försvarade sig Stoke förtjänstfullt.

United tryckte på men de stora chanserna uteblev. I slutet av matchen fick vi så en frispark till vänster om straffområdet och Rooney tryckte upp den i krysset med en magnifik frispark.

Men det räckte bara till en poäng. Igen känns det som två bortkastade poäng.

Mikael Österdahl | 15:33 Mål i Stoke

När det letas Unitedmål i Stoke hittas inte överdrivet mycket.

Giggs till Berbatov är ett exempel på utmärkt anfallsfotboll.

Nani körde en soloräd.

Det tredje målet gjordes, medvetet, med bakhuvudet. Det borde räcka som beskrivning för att ni ska veta vem som blev målskytt.

Mikael Österdahl | 15:27 Chans att klättra

Långbolls-Liverpool gjorde två mål på Swansea. Det var otillräckligt, för Swansea gjorde tre.

Därmed har United chansen att krympa avståndet till Liverpool till två poäng. Då har Liverpool hemmamatch mot Chelsea i ligan.

United går vid seger dessutom förbi Manchester city i tabellen. Åtminstone tillfälligt. Chanserna att city ska tappa poäng idag är emellertid goda, då de har hemmamatch mot Tottenham. Vid lika för city behöver United vinna med fyra för att vara före även efter deras match.

Mikael Österdahl | 15:14 Rojo sjuk

José Mourinho bekräftar att Marcos Rojo missar dagens match på grund av sjukdom. Hittills har Martials frånvaro inte förklarats.

Mikael Österdahl | 15:10 Fellaini före Carrick

Vi kan konstatera att Mourinho inte var nöjd med Carricks insats mot Liverpool. Idag får alltså Fellaini chansen i startelvan. Fellaini och Smalling istället för Carrick och Rojo (skadad?) ger åtminstone extra kraft i luftrummet. Däremot går ju spelet inte alls lika snabbt med Fellaini istället för Carrick.

Tidigare har Fellaini tagit Herreras position, medan Herrera har tagit Carricks när mittfältet har sett ut som idag. Utgångstipset får vara att det blir lika idag.

Offensivt får alltså Mata chansen istället för Martial. Fransmannen är inte ens med i truppen.

Blind får chansen istället för Darmian. Det betyder säkert någonting.

Schweinsteiger sitter på bänken. Det gör inte Fosu-Mensah.

Mikael Österdahl | 15:02 Stoke ställer upp som väntat

Stoke ställer upp som väntat idag, vilket innebär samma elva som mot Sunderland förra veckan.

Mikael Österdahl | 15:01 Smalling, Blind, Fellaini och Mata in

José Mourinho gör fyra förändringar i startelvan inför dagens match. Smalling går in i mittförsvaret istället för Rojo, som saknas helt. Blind ersätter Darmian som vänsterback. På mittfältet får Fellaini chansen istället för Carrick och i anfallet blir det Mata istället för Martial.

Mikael Österdahl | 14:53 Delar av truppen

Manchester Evening News fångade 14 spelare när United nyligen lämnade bussen utanför Stokes arena. Bland spelarna noterar vi Timothy Fosu-Mensah, som brukar vara spelaren som får sitta på läktaren.

Målvakter: De Gea, Romero
Försvarare: Fosu-Mensah, Valencia, Darmian, Smalling, Jones
Mittfältare: Carrick, Lingard, Herrera, Mkhitaryan
Anfallare: Ibrahimovic, Rashford, Rooney

Pogba, Martial och Rojo är bland spelarna som också lär vara involverade. Sedan tror vi ju att Schweinsteiger (se nedan) är med. Blind och, framför allt, Fellaini kan också vara med i truppen. Officiellt besked inom kort.

Mikael Österdahl | 14:00 Oavgjort för juniorerna

Uniteds juniorer har på förmiddagen spelat 1-1 hemma mot Everton. Angel Gomes gjorde 1-0 mycket snyggt i första halvlek men blev också syndabock då han missade straff för 2-0 i andra halvlek. Istället kunde Everton kvittera och sedan blev det inga fler mål.

Mer om matchen senare.

I relaterade nyheter noterar vi att Andreas Pereira har gjort mål på frispark för Granada.

https://twitter.com/UtdHQ/status/822783498889072640

Efter första halvlek leder ändå Espanyol med 2-1. Slutrapport kommer som vanligt i lånekollen.

Mikael Österdahl | 13:50 Stoke förstärker

Stoke har inför dagens match gjort klart med anfallaren Saido Berahino från West Bromwich Albion.

Det där var både sant och falskt. Berahino är klar för Stoke men han får inte spela idag.

Jag tycker mest att det är märkligt att du signerar Berahino på fem och ett halvt år.

Mikael Österdahl | 13:35 Grattis pojkar

Idag säger vi grattis till Phil Neville. Vi minns honom mest för hans matcher mot Arsenal och hans fina kvitteringsmål när United vände 0-2 till 4-2 borta mot Everton våren 2007.

Nevilles mål efter 6.45. Att han spelade för Everton den gången… Det bjuder vi på.

Neville delar födelsedag med Henrikh Mkhitaryan. Armeniern får fixa sin egen present idag.

Även Nicky Butt fyller år idag.

Det gör Danny Wallace – FA-cupvinnare 1990 och cupvinnarcupvinnare 1991 – också. Men han fick inget grattis av Uniteds Twitter. En ytterligare före detta Unitedspelare som fyller år idag är Norman Tapken. Honom hade du inte hört talas om för en stund sedan (inte jag heller) och om en stund har du glömt hans namn. (Han gjorde 16 matcher som målvakt säsongen 1938/39.)

Mikael Österdahl | 13:15 En kall lördag i Stoke

Kan Zlatan Ibrahimovic göra det på en kall, blöt och vindig lördag i Stoke? Självklart. Kommer han att göra det idag? Förmodligen.

Väderleksrapporten lovar fyra grader varmt under matchen med en vind på fem sekundmeter. Luftfuktigheten är 91 procent men sannolikheten för regn är liten.

Stoke är ju lite mer Stoke nu igen. Bojan har en perifer roll, medan Shaqiri och Arnautovic gör tämligen svaga säsonger. Peter Crouch på topp brukar resultera i långbollar.

Oavsett om de spelar långbollar eller om de försöker spela mer attraktiv fotboll så är och förblir Stoke en klubb jag gärna skulle slippa. De är inte charmiga, de är inte speciellt klassiska och att stämningen på läktarna – på vad för sponsornamn platsbygget råkar ha nu – skulle vara speciell är en myt.

På den positiva sidan noterar vi att en väg i närheten av arenan – Dennis Viollet Avenue – är döpt efter Manchester United-legenden Dennis Viollet.

Mikael Österdahl | 13:02 Lagnyheter

Det har varit ont om lagnyheter den här lördagen. Manchester Evening News stalkers var inte på plats när United reste till Stoke.

José Mourinho pratade lite om Luke Shaw igår (mer om det imorgon). Då gavs inga indikationer på att vänsterbacken skulle vara tillbaka i truppen idag. Mourinho säger att Shaw skulle ha spelat mot Reading men att vänsterbacken då var sjuk.

Mycket tyder emellertid på att Bastian Schweinsteiger är med i truppen idag.

Han brukar bara posta på sociala medier när han är med i truppen. På Twitter skriver Schweinsteiger också att han är i Stoke.

Annars känner vi inte till några skador i truppen, även om Mourinho igår sa att United har en del småproblem.

Måhända är dagens match den sista ligamatchen utan Eric Bailly. Elfenbenskusten fick igår nöja sig med 2-2 mot DR Kongo. Därmed måste Elfenbenskusten vinna mot Marocko i den avslutande omgången på tisdag för att gå vidare. Positivt för Elfenbenskusten är dock att seger garanterar avancemang, så de har åtminstone avgörandet i egna händer. Kom igen Marocko!