Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reaktion: Wayne Rooney 250

Embed from Getty Images

Wayne Rooney gjorde Manchester Uniteds mål i 1-1-matchen mot Stoke. Det var Rooney 250:e mål för United. Därmed är han bäst någonsin. Här samlar vi reaktionerna.

Det känns konstigt, för att vara ärlig,” säger Rooney till MUTV. ”Det skulle ha varit bättre om det hade varit segermålet, så det finns en besvikelse att vi inte har tagit tre poäng.

Men det går inte att förneka att det här är ett stolt ögonblick för mig och en enorm ära att få det rekordet. Bara lite mindre på grund av resultatet.

Jag var inte medveten om hur lång tid det var kvar av matchen, jag ville bara komma tillbaka till mittlinjen och försöka jaga ett andra mål. Det är ett dåligt resultat men en stolt dag för mig.

Det är inte bara idag, det är från det första målet jag gjorde för klubben, så det är uppbyggt till idag. Det handlar om en karriär och jag känner att jag fortfarande har mer att ge. Men överlag är det en väldigt stolt stund för mig.

Jag vill egentligen inte stå här och prata om mig själv. Men jag tycker att det är passande att spelaren som fick de två rekorden av Sir Bobby är en Manchester United-spelare.

Jag tycker att vi hade de bättre chanserna matchen igenom. Tar vi en eller två av dem vinner vi, så vi är bara besvikna.

Sir Bobby Charlton: Han förtjänar sin plats i historieböckerna

Det är mer än 40 år sedan jag gjorde det sista av mina 249 mål för Manchester United, så jag måste medge att jag har vant mig vid äran av att vara klubbens meste målskytt.

Vi har haft några otroliga anfallare här på Old Trafford och de har gjort massor av mål. Men det har varit ganska givet under en tid nu att Wayne Rooney skulle vara den som var sannolikast att slå mitt rekord. Nu har den dagen kommit. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är besviken över att ha förlorat rekordet. Jag kan emellertid ärligt säga att jag har jätteglad för Wayne. Han förtjänar sin plats i historieböckerna.

Han är en riktig hjälte för klubb och land och det är passande att han nu är den meste målskytten för både United och England. Det har varit fantastiskt att titta på honom varje veckan sedan hans ankomst till Old Trafford 2004. Han satte tonen med ett underbart hattrick på sin debut och han har hänfört oss alla under åren sedan dess, då han har haft en enormt framgångsrik karriär.

Jag var 35 när jag slutade. Wayne är bara 31 och fortfarande stark, så jag tror inte att han är klar på lång väg än. Han fortsätter att visa att han kan bidra med mål, assists och prestationer när helst han behövs, han kommer att höja ribban ytterligare innan han lägger skorna på hyllan. Nu är han mannen att slå, och jag kan inte se någon göra det på en lång, lång tid.

Via Manutd.com.

Sir Alex Ferguson: Bra gjort Wayne

Jag skulle vilja säga ett stort grattis till Wayne över att ha nått den här milstolpen. Det är ingen dålig prestation att göra så många mål och han slår ett rekord som har stått sig i 40 år. Wayne förtjänar verkligen sin plats i den här fantastiska klubbens historieböcker och jag är säker på att han kommer att gå vidare och göra många mål till.

Bra gjort, Wayne. Jag är verkligen jätteglad för din skull, du har varit en fantastisk tjänare för den här klubben och länge må det fortsätta.

Via Manutd.com.

José Mourinho: Underbar prestation

Den här prestationen är underbar. Den stannar i vår klubbs historia i många, många, många år, det är jag säker på,” säger José Mourinho.

Englands förbundskapten Gareth Southgate har också uttalat sig.

Blandade reaktioner, nuvarande spelare

Blandade reaktioner, före detta spelare

https://twitter.com/olegs26_ole/status/822868925574709248