Motståndarkollen: Conte skrattar hela vägen till ligatiteln

Chelsea ångar på mot ligatiteln. Efter söndagens seger mot Hull har de nu åtta poäng ner till nya tvåan Arsenal. De fyra lagen bakom toppduon tappade alla poäng i omgång 22.

Manchester United är, förstÃ¥s, kvar pÃ¥ sjätte plats. Fortfarande krävs det minst tvÃ¥ omgÃ¥ngar med rätt resultat för att United ska inta en Champions League-plats.

Långbolls-Liverpool räckte inte till

Liverpool – Swansea 2-3

Omgångens roligaste var Liverpools hemmamatch mot Swansea. Inte bara för att Liverpool förlorade.

Okej, bara för att Liverpool förlorade.

Efter en meningslös första halvlek exploderade matchen i andra halvlek. Fernando Llorente tryckte in 1-0 och 2-0 för Swansea efter tre och sju minuter.

Game over? Nej, Liverpool inledde en klassisk upphämtning. Rattfyllot Firmino slog till tvÃ¥ gÃ¥nger. Kvitteringen kom med halva andra halvlek kvar och det var självklart att Liverpool skulle greja ett segermÃ¥l ocksÃ¥.

Icke.

När det blev 3-2 så var det Swansea och Sigurdsson som gjorde mål.

Sedan försvarade sig Swansea förtjänstfullt. Liverpool hade svårt att skapa målchanser.

I slutet av matchen valde Liverpool en långbollstaktik. Inga konstigheter, när spelet inte fungerar är långbollen ofta det effektivaste vapnet.

Synd bara för Jürgen Klopp att han mindre än en vecka tidigare hade gråtit i media över att ett motståndare hade utnyttjat en långbollstaktik.

Efter matchen ville Klopp dra blickarna ifrÃ¥n lÃ¥ngbollarna. Han gjorde det genom att kritisera den sedvanligt tysta publiken pÃ¥ Anfield. “Det var väldigt, väldigt tyst pÃ¥ arenan,” klagade Klopp, vars namn rimmar pÃ¥ flopp.

Klopp is right, your fans are shite.

Domaren i fokus i toppmatchen

Manchester city – Tottenham 2-2

Premier League-domarna har ofta otur den här säsongen. När Manchester city hade hemmamatch mot Tottenham var det Andre Marriner som ställde till det.

Möjligen var det handboll när Sané gjorde 1-0 för city. Jag har inte detaljstuderat den situationen.

Det skulle definitivt ha varit straff för city när Sterling kom fri dÃ¥ city ledde med 2-1. Walker tryckte en jättetydlig hand i ryggen pÃ¥ Sterling och det är oförsvarbart att domaren missade det. Det spelar liksom ingen roll att Sterling stod pÃ¥ benen, det är given straff oavsett. Men det finns ju en anledning till att spelare filmar.

Det skulle ocksÃ¥ ha varit mÃ¥lchansutvisning pÃ¥ Walker.

Jo, så är det faktiskt. Målchansutvisning i samband med straffar är bara borta de gånger försvararen faktiskt försöker vinna bollen.

Minuten efter den uteblivna straffen kvitterade Tottenham. För att göra den stackars domarens dag ännu värre sÃ¥ kom mÃ¥let efter en solklar offside.

Istället för match över var det oavgjort.

Två avgörande domslut mot Manchester city inom loppet av en minut. Motståndarkollen applåderar Marriner för väl utfört arbete och påminner om ickeutvisningen Bravo fick mot United.

Bravo ja, han gjorde noll räddningar på två skott igår. Han har nu en svit på sex skott och sex insläppta mål. Någonstans i Italien skrattar Joe Hart.

Men just igår var det inte Bravo som hamnade i fokus. Hugo Lloris passade på att göra grova tabbar före båda citys mål.

Efter Tottenhams kvittering reste sig city. Den nya frälsaren Gabriel Jesus satte bollen i nät. Han jublade, länge och väl. Fem minuter senare uppmärksammades han på att domaren hade blåst för offside (korrekt, hör och häpna).

Om ni inte omedelbart tänker på Nicolas Anelka och FA-cupsemifinalen 1999 när ni ser det, så vet jag inte hur ni fungerar.

Anelkas offsidemål från 1.50. Men du vill se hela klippet.

Offside när Arsenal vann

Arsenal – Burnley 2-1

Burnley har fortfarande bara en enda bortapoäng den här säsongen. Det borde vara två. Men för andra gången den här säsongen förlorade de en poäng mot Arsenal på ett undermåligt domslut.

Det började som väntat. Arsenal anföll, Burnley försvarade sig, Heaton räddade.

Efter en timme nickade Mustafi in 1-0 för Arsenal och matchen var över.

Fem minuter senare blev Xhaka dock utvisad efter en korkad tackling. Matchen återuppstod.

Arsenal höll ändå tätt ganska enkelt. Tills Coquelin på tilläggstid tyckte att det var lämpligt att sparka ner en motståndare i straffområdet. Solklar straff, förstås.

Arsène Wenger höll inte med. Han skällde på fjärdedomaren så mycket att han blev uppvisad på läktaren. Inte nöjd med det passade Wenger även på att knuffa fjärdedomaren. Det borde resultera i en lång avstängning, hur harmlös knuffen än var.

Burnley satte straffen i nät, men vad spelar det för roll. Arsenal trollade fram ett segermål med god hjälp av domaren. Först stod Koscielny offside, sedan fick han väldigt ont när han förmodligen inte alls träffades av en fot i ansiktet.

Det blev straff och Arsenal vann. För andra gången den här säsongen vinner Arsenal mot Burnley med ett mål på tilläggstid som aldrig borde ha blivit godkänt.

Costa tillbaka som målskytt

Chelsea – Hull 2-0

Otäcka scener när Hulls Ryan Mason knockades i en duell med Chelseas Gary Cahill. Mason låg kvar länge, innan han under stor omsorg blev utburen på bår.

Matchen? Ja, den vann förstås Chelsea. Diego Costa var tillbaka i startelvan och sköt förstås det matchvinnande målet. Cahill kvitterade när han satte 2-0 efter 81 minuter.

Men matchen såg inte alls ut som vi hade förväntat oss. Hull dominerade bitvis och de båda lagen hade ungefär lika många målchanser.

Det finns dock en anledning till att Hull ligger där de ligger och en anledning till att Chelsea ligger där de ligger. Chelsea gör mål när chanserna dyker upp och de släpper inte in mål när motståndarna får chanser. Ja, det är lite som United, fast tvärtom.

Hull kan känna sig förbittrade dÃ¥ de lurades pÃ¥ en solklar straff. Ã… andra sidan skulle nog Chelsea haft en straff i första halvlek. Vidare fick Chelsea ett mÃ¥l bortdömt för offside mycket tveksamt och Hull kunde mycket väl ha fÃ¥tt Davies utvisad i slutet pÃ¥ första halvlek.

NÃ¥gra korta

Middlesbrough – West Ham 1-3: West Ham har klättrat till tabellens övre halva, detta efter fem segrar pÃ¥ de sju senaste i ligan. Jobbigare för Middlesbrough, som nu har fem raka utan seger. Middlesbroughs försvar är, trots tre insläppta igÃ¥r, ett av ligans bästa. Men du mÃ¥ste göra mÃ¥l för att vinna och du mÃ¥ste vinna matcher för att stanna kvar i Premier League.

Bournemouth – Watford 2-2: Watford ledde tvÃ¥ gÃ¥nger men fick nöja sig med en poäng i Bournemouth. BÃ¥da lagen är formsvaga, en seger pÃ¥ sju för Bournemouth medan Watford Ã¤r ännu sämre med noll segrar pÃ¥ sju. Trots att det bara skiljer tvÃ¥ poäng till Bournemouths fördel, är känslan att det bara är Watford som riskerar att dras in i bottenstriden.

Crystal Palace – Everton 0-1: Morgan Schneiderlin-effekten är stark för Everton. TvÃ¥ segrar och 5-0 i mÃ¥lskillnad sedan Schneiderlin hämtades frÃ¥n United. Greppet om sjundeplatsen är stort.

Inte lika kul för Palace. En poäng på fem matcher sedan Allardyce tog över. Åtta raka utan seger. Bara en enda seger de 16 senaste. Det är så illa att Palace nu faktiskt är under nedflyttningsstrecket. Hoppas, hoppas!

West Brom – Sunderland 2-0: Darren Fletcher gjorde mÃ¥l pÃ¥ David Moyes Sunderland, som nu är sist i ligan. Hoppas, hoppas!

Southampton – Leicester 3-0: De regerande mästarna fortsätter att vara usla. Chanslösa borta mot Southampton och avstÃ¥ndet till nedflyttningsstrecket minskar i stadig – om än väldigt lÃ¥ngsam – takt. Hoppas, hoppas!