Mourinhos presskonferens efter Stoke; plus Rojo, Shaw, Memphis

José Mourinho var inte på sitt bästa humör när han summerade Manchester Uniteds oavgjorda bortamatch mot Stoke City. Uniteds manager tvingas medge att United har stora problem att göra mål.

Om Rooneys rekord:Jag tycker att ni ska prata om Waynes rekord i 24 timmar, men sedan slut. Låt honom sedan vara en normal kille. Givetvis en legend i vår fotbollsklubb, en legend i engelsk fotbolls historia. Men han har rekordet nu, nu vill jag att han ska vara en normal kille och fortsätta göra mål.

Mourinho säger senare att han tycker att det har pratats om rekordet alldeles för länge. Rooney ska tydligen få ett pris av sportskribenterna på söndagen.

Om Rooneys mål:Ja, det var ett fantastiskt mål. I ett lag där du vecka efter vecka förlorar otroliga mål, att få ett fenomenalt mål som han gjorde är ännu mer otroligt.

Ibland är jag på bänken, då är jag trött på att se laget spela så bra, skapa så många chanser och det är så dramatiskt att göra mål. Jag har i lång tid sagt att vi en dag kommer att göra mål på alla chanser. Men den dagen kommer aldrig, vi har alltid så svårt att göra mål. Vi skjuter, målvakten räddar, vi träffar stolpen. I slutändan riskerar vi att förlora matchen genom att göra självmål. Vi måste vänta till minut 90-någonting för att kvittera. Trots att vi visar en enorm karaktär är det inget bra resultat.

I och med målet igår har Rooney gjort 88 Premier League-mål. Vilket är rekord, sedan tidernas begynnelse 1992.

Var du rädd att kvitteringen inte skulle komma?Givetvis. Du är på bänken, du ser ditt lag missa chanser och göra självmål. Det har hänt oss så många gånger. En väldigt svår match, jag måste säga att Stoke började bra. Sedan försvarade de sig med allt, bra aggressivitet. Men trots det är det en match vi ska vinna.

Mourinho var dock nöjd med Uniteds försvarsspel.

Om Martial:Martial var inte uttagen.

Om Rojo:Han kände sig inte bra.

Rojo stod i Unitedklacken under matchen. Det får förmodas att han är redo för spel till matchen mot Hull på torsdag.

Hughes: Ett fantastiskt rekord

Stokes manager Mark Hughes tycker att hans lag började bra och jobbade hårt. I andra halvlek var de inte lika bra och han tycker att United förtjänar beröm.

Om Wayne Rooney:Det är otroligt. Rekordet har stått i drygt 40 år, så det säger hur svårt det är. Många bra anfallare har kommit och gått utan att vara nära. Att Wayne gör det – vi ville givetvis inte att det skulle ske idag – han har gjort det genom sin karriär. Du behöver bara ge toppspelare en chans och det var vad som skedde.

Hughes ville inte svara på om Rooney är Uniteds bästa anfallare någonsin. “Hans påverkan på United har varit enorm. Han har vunnit nästan allt du kan tänka dig och nu följer rekorden. Han är däruppe.

Stokemanagern var bitter över tilläggstiden på fem minuter. Hade hans lag låtit bli att maska så extremt så hade den nog inte blivit så lång.

Mourinho om Shaw

I Luke Shaws fall, även i matchen mot Reading, när han kunde ha startat matchen och få 90 minuter, på morgonen var han sjuk och inte redo att spela,” sa José Mourinho om Luke Shaw i fredags (Telegraph).

Så även i den matchen, som kunde ha varit bra för honom, kunde han inte spela. Han har en svår period.

Shaw förväntas göra comeback, antingen mot Hull eller mot Wigan. Statusen för vänsterbacken är emellertid oklar.

Oavgjort för Bailly

I fredags spelade Eric Bailly hela matchen när Elfenbenskusten fick nöja sig med 2-2 mot DR Kongo i afrikanska mästerskapen. Ivorianerna är illa ute, med två poäng på två matcher.

På tisdag, 20.00, spelar Elfenbenskusten mot Marocko. Om Elfenbenskusten vinner är de klara för kvartsfinal, annars är de utslagna. Hopp om att Bailly kan vara tillbaka i United nästa vecka således.

Wigan förstärker

Bailly, om Elfenbenskusten slås ut, kommer näppeligen vara aktuell för spel mot Hull på torsdag men kanske mot Wigan på söndag. Då kan vi få återse Ryan Tunnicliffe. Han är nämligen klar för Wigan på lån.

Tunnicliffe var en av de ledande spelarna när United vann FA Youth Cup 2011. Han utsågs även till bästa unga spelare i klubben det året, före spelare som Paul Pogba, Jesse Lingard, Sam Johnstone, Will Keane och Ravel Morrison.

I Wigan får han jobba under Warren Joyce. De båda har förstås jobbat tillsammans i Uniteds reservlag.

Tunnicliffe debuterade för Wigan igår, då han fick en kvart i 2-1-segern mot Brentford. Segern innebär att Wigan tog sig över nedflyttningsstrecket i Championship.