Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Martial och Shaw måste prestera; Southampton till final; plus Henderson, Tuanzebe

På den andra delen av gårdagens presskonferens pratade José Mourinho framför allt om Anthony Martial och Luke Shaw.

Om Martial:Jag tycker inte att han har tappat sitt fokus. Jag tycker att han bara inte tog med båda händerna den stora möjligheten han hade. Det är den enda positionen där vi är överbokade, vi har fortfarande fem spelare på två positioner. Jag kan inte ge till en spelare chanser att spela och döda de andra. Vi har Mata, Rashford, Lingard, Mkhitaryan, vi har Martial.

Jag kan inte ge samma spelare chans efter chans efter chans, utan att ta hänsyn till de andra spelarnas insatser. Anthony spelade mot Liverpool, en stor match för oss, en stor match för honom. Nästa match gick jag till Mata och Mkhitaryan. Så är situationen.

När jag har Rojo skadad och Bailly på afrikanska mästerskapen spelar jag Jones och Smalling, det spelar ingen roll hur de spelar, de måste spela nästa match. Jag har ingen annan lösning. När jag har fem lösningar på två positioner måste jag ge beröm till den bra prestationen och behålla den i laget. För det måste jag välja bort spelare.

Mourinho säger att han dödade Memphis Depay, genom att inte ge honom chansen.

Martial var i Frankrike när United spelade mot Stoke. Det tycker inte Mourinho är något problem.

Normalt tar jag en eller två spelare för att förhindra problem under uppvärmningen. Vi har inte många dagar ledigt. Jag gillar att ge spelarna ledigt om de känner att de behöver det, när de inte är uttagna. Om det för honom var bättre att åka till Paris, bra.

Till helgen, om inget händer med skador, kommer jag spela Romero och Joel på bänken. De Gea är ledig, vill han åka till Spanien kan han göra det. Inget problem alls att Anthony åkte till Paris.

Om Shaw:Han är redo att spela. Nu kan du hitta naturligt… om han spelar imorgon, om han spelar… Det är igen en position där de måste slåss, tävla, visa kvalitet och stabilitet i sina prestationer för att vara i laget.

Om Wenger: Mourinho säger att han aldrig har knuffat en domare, varför han inte kan uttala sig om vilket straff som är lämpligt för Wenger.

Kommer du att rotera?Jag spelar med det jag tycker är mitt bästa lag.

Tuanzebe kan få chansen

I MUTV fick José Mourinho frågan om Axel Tuanzebe kan få chansen under de kommande matcherna.

Han kan. Vi förlorade Morgan Schneiderlin och Memphis Depay, två spelare som inte fick så många minuter eller många matcher för oss. De var två spelare från truppen, så vi behöver nummer och antagligen Axel är en av pojkarna i akademin som är mer nära att spela med oss.

Så vi har tagit upp honom [på träningarna] för att ge honom mer erfarenhet, att göra a-laget mer naturligt för honom ifall vi behöver att han spelar under de kommande matcherna och månaden, så han kan vara mer anpassad till oss.

Mittbacken Tuanzebe, 19 år gammal. är idag lagkapten för Uniteds reservlag. Förra säsongen var han med i matchtruppen i bortamatchen mot Crystal Palace. Sedan gjorde han a-lagsdebut under Mourinho mot Wigan i somras. Den officiella debuten väntar han fortfarande på. Tuanzebe utsågs till årets unga spelare i United 2015 och många tror att han har en framtid som ordinarie i a-laget.

Hendersons lån förlängt

Dean Hendersons lån till Grimsby Town har förlängts ytterligare en gång. United säger att lånet nu gäller till den 6 maj, medan Grimsby på sin hemsida säger att lånet gäller säsongen ut.

League Two avslutas den 6 maj, så det kan ju tyckas vara en oväsentlig skillnad. Men det är inte uteslutet att Grimsby når playoff till League One, framför allt inte om Henderson fortsätter storspel. Då kan det tänkas att Henderson inte är tillgänglig för Grimsby. Det är nämligen så att Henderson är högaktuell för spel i U20-VM. Den turneringen inleds den 20 maj och playoffinalen i League Two är först den 28 maj.

Jag är verkligen jätteglad [att skriva på] men först och främst vill jag säga tack till managern för att han har litat på mig. Jag kan inte bärga mig för att se vad säsongen kommer att ge oss,” säger Henderson.

Den unga målvakten ska ha haft erbjudanden från många klubbar men valde att fortsätta i Grimsby. Han har fått stort stöd av fansen i Grimsby, något som ska ha varit en bidragande faktor till att han stannar.

[Fansen] är fullständigt briljanta. Det får dig att känna dig oslagbar. Det är överraskande hur fansen har tagit emot mig, jag är verkligen jätteglad för det.

Evra klar för Marseille

Det är nu klart att Uniteds förre vänsterback Patrice Evra fortsätter klubben i Olympique Marseille.

Stort intresse för Fosu-Mensah, som stannar

En handfull klubbar ska ha meddelat intresse för att låna Timothy Fosu-Mensah. José Mourinho sägs dock inte vara intresserad av att låna ut supertalangen, som i mitt tycke borde få regelbunden speltid i a-laget.

Kvällens vinnare ställs mot Southampton

Igår vann Southampton med 1-0 mot Liverpool, vilket gav en 2-0-seger totalt. Därmed är Southampton klara för final i ligacupen. Manchester United blir Southamptons motståndare så länge United undviker fiasko ikväll.

Manchester United har mött Southampton i en cupfinal, det var i FA-cupen 1976. Den gången vann Southampton, då i andradivisionen, mycket överraskande med 1-0. Efter förlusten lovade Uniteds manager Tommy Docherty att skulle återvända året efter. Så blev det mycket riktigt, United vann FA-cupen 1977 efter finalseger mot Liverpool.

Klopp: Valencia var två, tre yards offside

Jürgen Klopp var inte på sitt allra bästa humör efter Liverpools förlust. Liverpool borde kanske ha fått en straff då Long stoppade ett skott med överarmen. Vilket fick Klopp att beklaga sig över Uniteds mål den 15 januari.

Det är, titta,kanske är det inte intressant. Men, ähm, och det är. Jag söker inte efter ursäkter eller någonting. Det är verkligen svår att acceptera när det händer vecka efter vecka efter vecka efter vecka. Det är väldigt svårt. I en av de största matcherna, som alla sa till mig, mot Man United var det två, tre yards offside. Ingen pratar egentligen om det. Du måste bara säga efter matchen, jag tycker okej, måste jag prata om det.

(Klopp pratar osammanhängande om offsidemålet runt 3.20.)

Men det var inte bara Uniteds offsidemål som fällde Liverpool igår, en stor delförklaring var att det blåste på Anfield, något som bara drabbade Liverpool.

Första halvlek, väldigt svår. Jag vet inte om ni kände det men vinden var väldigt konstig. Svår att hantera, ni såg en eller två bollar när [Milner] inte kunde, bollen stannade när ingen kunde veta om det. Det var svårt för det fotbollsspelande laget, givetvis. […]Under svåra omständigheter, igen. Jag vet, jag pratade när jag kom hit några gånger om vinden och alla skrattade lite, men idag var det väldigt svårt. Väldigt svårt att spela fotboll i den här vinden.

För övrigt tycker jag att Liverpools straff i matchen mot United ska underkännas. Domaren missade nämligen en klar frispark för United 18 minuter tidigare.

Östra sidan på Wembley för United

Om United går till final i ligacupen kommer United att ha den östra sidan på Wembley.

Video: Angel Gomes tio mål den här säsongen

Angel Gomes blev första spelare i Uniteds juniorlag att göra tio mål den här säsongen.