U18: Sunderland – Man Utd 2-5

Uniteds U18-lag var tillbaka i vinnarspåret igen när man besegrade Sunderland på bortaplan med hela 5-2 där vi fick se fem olika målskyttar för Uniteds del.

Det var ett lite reservbetonat United som reste till Sunderland, Warren och Buffonge är troligen involverade med reservlaget på måndag medan Chong är skadad och Gomes fick sitta på bänken. Det öppnade upp för andra att kliva fram, och de visade att truppen definitivt inte saknar djup framåt. Joshua Bohui öppnade målskyttet när han satte ledningsmålet från nära håll efter förarbete från Burkart. Sunderland kvitterade några minuter senare innan Aidan Barlow klev fram och stänkte dit 2-1 tio minuter innan halvtidsvilan.

United öppnade den andra halvleken på ett övertygande sätt. Burkart satte 3-1 två minuter in i den andra halvleken med ett distansskott och endast två minuter efter det dödade Ethan Hamilton matchen helt med sitt 4-1 mål.

Dearnley, som precis blivit inbytt, satte sedan 5-1 och då var det hela 25 minuter kvar av matchen. Något fler mål fick vi dock inte, något överraskande, se från Uniteds sida som kände sig färdiga för dagen. Istället var det Sunderland som putsade till siffrorna på slutet genom en reducering men då var matchen förstås över för längesen.

United har nu elva raka matcher utan förlust och laget fick verkligen en positiv reaktion på det onödiga poängtappet mot Everton senast. Laget har mycket kvalitet framåt och trots att flera nyckelspelare saknas så kliver andra fram. Sanningen är att spelare som Burkart och Barlow hade varit ordinarie vilken säsong som helst men nu är konkurrensen framåt stentuff.

Sunderland – Manchester United 2-5 (1-2)

Uniteds mål: Bohui (19), Barlow (35) Burkart (48), Hamilton (50), Dearnley (67)
United: Fojtíček; Tanner, Barrett, O’Connor, Spratt; Whelan (Sang 64), Hamilton (Ercolani 70); Boonen, Barlow, Bohui; Burkart (Dearnley 64)