Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Schweinsteiger stannar, Young kan lämna, kalendern är nonsens; stolta debutanter

Manchester United vann igår med 4-0 mot Wigan i FA-cupen. José Mourinho var missnöjd med Uniteds spel i första halvlek men han gillade den andra halvleken.

Om Bastian Schweinsteiger:Ja, han stannar.” Mourinho bekräftar också att Schweinsteiger kommer att registreras i Europa League-truppen. ”Vi har inte många spelare, på mittfältet är han ett alternativ till. Så givetvis är han ett alternativ. 90 minuter idag var antagligen för tufft för honom, jag tycker att från minut 65-70 var det lite svårt, men viktigt för honom att få det här i kroppen. Nu är han glad tror jag.

Om Ashley Young:Den enda spelaren som jag vet som har en möjlighet att lämna, och jag väntar bara på den 31 januari för att verkligen veta vad som sker, är Ashley Young,” svarade Mourinho på en fråga om Wayne Rooney har tillåtelse att lämna i januari.

Jag skulle älska att behålla [Young]. Jag blir inte alls glad om han lämnar. Om jag kan välja stannar han.

Att Young eventuellt kan lämna United var anledningen till att han inte spelade mot Wigan. Mourinho säger att han ”inte har någon aning” om vart Young kan gå om han lämnar.

Här kan det vara värt att påpeka att det kinesiska transferfönstret stänger den 28 februari.

Om spelschemat:Många matcher att spela. Jag kan föreställa mig att vi får några trevliga gåvor. Som till exempel Watford, som fick en gåva att spela idag i FA-cupen och de måste spela på tisdag i Premier League. Det är att skratta, det är att skratta, med så många matcher som spelades igår, hur är det möjligt att ett lag spelar idag och på tisdag. Det är fullständigt nonsens.

Jag vet att det här inte bara är för Watford. Jag vet att många av de här överraskningarna kommer att vänta på oss. Så vi kommer att ha en väldigt svår säsong.

Mourinho påpekar att Liverpool bara har 16 matcher kvar på säsongen och att Chelsea har 16 plus minst en i FA-cupen.

Jag tror att Southampton har 15 dagar före finalen. Vi kommer på de 15 dagarna spela mot Saint-Étienne två gånger och nästa omgång i FA-cupen. Så kalendrarna i det bästa landet i världsfotbollen är nonsens.

Warren Joyces presskonferens

Tuanzebe: Det var galet

Det var galet. Som en liten pojke har jag funderat på det här, nu blev det liksom sant, jag är jätteglad, jag skakar fortfarande. Jag kan inte fatta att det är sant. Det är bra för mig och min familj, jag är väldigt stolt.” sa Axel Tuanzebe till MUTV efter Uniteddebuten.

Nu är det tillbaka till träningsplanen. Om jag är med U23 är jag med U23, jag ska vara ödmjuk och jobba hårt för att få en chans till.

Tuanzebe säger att Zlatan Ibrahimovic gav honom rådet att spela enkelt, ett råd som han lyssnade på.

Joel Pereira: Det var fantastiskt

Det var otroligt, jag är väldigt glad. Jag och min familj är väldigt glada. Jag vill tacka managern för det här, det är inte alla spelare som får möjligheten att komma in på Old Trafford. Det var fantastiskt,” sa debutanten Joel Castro Pereira till MUTV.

Mourinho och Joyce om debutanterna

Mourinho och Joyce fick förstås prata om debutanterna Axel Tuanzebe och Joel Castro Pereira. Mourinho tog inte åt sig äran.

Timothy har spelat förut, matcher med oss, matcher förra säsongen,” sa Mourinho om Timothy Fosu-Mensah, som också fick speltid igår.

För Tuanzebe och Joel var det första matchen. Det är alltid kul för alla spelare, det är en stund som de minns. Trevligt för mig att ge dem möjligheten men inte mitt arbete. Arbetet gjordes i akademin, där de har varit länge. För Joel gjordes arbetet också i Portugal, där han spelade i Belenenses. Inte alls mitt arbete, jag var bara den som gav dem möjligheten.

Joyce känner spelarna väl sedan tiden som reservlagstränare i United och han framhäver spelarna som bra killar.

Axel och Joel, du har känt spelarna länge,” sa Joyce. ”Jag har många minnen av matcher och att ha vunnit troféer med dem. Jag är jätteglad för de två pojkarna att de debuterade för United.

Framför allt för den sortens pojkar som de är. Om det fanns en stolthet här att producera spelare, att det är en del av Manchester Uniteds kultur så visas det i de två spelarna. Så jag är glad för dem och hoppas att de har långa och framgångsrika karriärer. Det är den typen av spelare som du vill ska representera dig.

Rooney hyllad före avspark

Inför gårdagens match hyllades Wayne Rooney på Old Trafford, med anledning av att han nu har slagit Sir Bobby Charltons målrekord. Rooney fick ta emot en guldsko av Charlton.

Embed from Getty Images

Bollpojkarna Gomes och Barlow

Nyligen har det rapporterats att José Mourinho var missnöjd med bollpojkarna på Old Trafford och att de skulle ersättas av spelare från akademin. Mycket riktigt var juniorlagsspelarna Angel Gomes och Aidan Barlow bland bollpojkarna igår.

Chong långtidsskadad

Tahith Chong var inte en av bollpojkarna igår. Den talangfulla yttern har tyvärr drabbats av en relativt allvarlig knäskada.

Tahith har drabbats av en ganska allvarlig knäskada,” säger juniortränaren Kieran McKenna. ”Han är en fantastisk grabb, en stor talang och har en bra karaktär. Vi önskar honom allt det bästa och tvivlar inte på att han kommer tillbaka starkare och bättre än någonsin.

Brand på Old Trafford

Tidigt i morse drabbades Old Trafford av en liten elektrisk brand. I ett uttalande säger United att branden släcktes snabbt, att ingen person kom till skada och att skadan på arenan var minimal.

Reservmatch ikväll

Uniteds reserver har ikväll hemmamatch mot Everton. Måhända får vi se Axel Tuanzebe och Joel Castro Pereira i spel.

Avspark 20.00. Matchen kan ses på MUTV och Viaplay.

FA-cuplottning ikväll

Ikväll, runt 20.20 lottas FA-cupens åttondelsfinaler. Manchester United kommer att vara boll nummer 9 i lottningen. Lottningen kan ses på FA-cupens Facebook eller Twitter