Reserverna: Man Utd – Everton 1-3

Uniteds reserver följde upp 1-0 på Anfield med att förlora hemma mot Everton med 3-1 i en match som innehöll fyra straffsparkar. Demetri Mitchell gjorde mål på en och var Uniteds ende målskytt.

United hade en tun kväll och det illustrerades tydligt av Matthew Olosunde som orsakade en straff innan första tio ens var spelade. Förvisso kom tacklingen utanför straffområdet, men satsningen var onödig och dum. Joel Pereira visade dock att han inte är nöjd med att bara få debutera i a-laget och räddade straffen.

Everton var det bättre laget och prickade också ribban innan United skapade sin första riktiga farlighet från en Gribbin-hörna där McTominay borde gjort mål men han fick inte träff och avslutet blev svagt. Everton skulle dock få sista ordet när en Evertonanfallare snappade upp ett löst inspel och satte den säkert med ett snabbt skott förbi Pereira vilket betydde Evertonledning efter den första halvleken.

Tämligen omgående i den andra halvleken var Olosunde inblandad i en straffsituation igen, men den här gången tog han sig fint förbi på högerkanten och blev sedan fälld. Joshua Harrop tog hand om straffen men slog den högt, högt över. Det var inte hans eller lagets första straffmiss den här säsongen, alldeles för dåligt.

Men det var inte slut med straffarna, Demetri Mitchell tog initiativ framåt och tog sig förbi på sin vänsterkant och blev fälld. Mitchell tog själv hand om straffen och placerade säkert in kvitteringsmålet. Olosunde var sedan på hugget framåt igen men från dålig vinkel räddade målvakten. Men det var helt klart Evertons match, och när väl Bailly blivit utbytt så kom Warren in. U18-spelaren var en aning svag i duellspelet och släppte förbi en Evertonspelare som sedan fri med Pereira satte 2-1.

Tuanzebe orsakade sedan, lite klumpigt, en straff. Matchens fjärde straff för övrigt. Sambou som gjorde 2-1 målet, satte straffen säkert bakom Pereira som var chanslös denna gång.

Laget har det fortsatt tufft. Mittbacksparet Tuanzebe och Bailly som man tänkte skulle vara stabilt var inte alls så framträdande som man hoppats, även om det viktiga var att Bailly fick 58 minuter och nu är redo för spel i a-laget igen. Framåt var United inte alls särskilt giftiga och det var mest ytterbackarna Olosunde och Mitchell som skapade. Mitchell fortsätter att vara företagsam offensivt från sin vänsterbacksplats och är den som, tillsammans med Pereira i målet, sticker ut idag.

Manchester United – Everton 1-3 (0-1)

Uniteds mål: Mitchell (57 str)
United: J.Pereira, Olosunde, Tuanzebe, Bailly (Warren 58), Mitchell, Scott, Kehinde, Gribbin (Buffonge 81), Redmond, Harrop, McTominay