Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Kattens lek med råttan

I toppen på Premier League gör Chelsea som de vill. Arsenal var chanslösa på Stamford Bridge och Chelsea har nu nio poäng ner till Tottenham som är tvåa i Premier League.

Chelsea leker med alla andra. Det är utklassning.

Jag misstänker också att lagen som är placerade två till fem i Premier League leker med Manchester United. När avståndet till United blir lagom stort passar de på att skänka bort några poäng. Sen drar de ifrån igen. Och upprepa.

I övrigt bara väntade resultat denna Premier League-lördag.

Chelsea kan inte tappa det här

Chelsea – Arsenal 3-1

Liverpool borta, sedan Arsenal hemma. Det var då Chelseas kollaps skulle inledas. Fanns det de som hoppades. Glöm det!

Chelsea nöjde sig med 1-1 på Anfield. När Arsenal besökte Stamford Bridge var Chelsea inte på lika givmilt humör.

Matchen var inte ens kvarten gammal när Alonso gav Chelsea ledningen på nick. ”Solklart ruff!” ropades det i Sverige. ”Givet mål!” skrek britterna. För mig är det ganska uppenbart att britterna har fel. Men det är bara petitesser. Hade inte Alonso gjort mål hade nån annan i blå tröja gjort det.

Embed from Getty Images

En kan titta i statistiken och få för sig att det var en jämn match. Så var det inte. Chelsea lekte med Arsenal, som katten leker med råttan.

Det matchdödande målet kom åtta minuter in på andra halvlek, då Eden Hazard sprang slalom mellan Chelseas spelare.

Det påminde väldigt mycket om Ryan Giggs i FA-cupen 1999.

What Manchester does today, the rest of the world does tomorrow.

Sedan tänkte Petr Cech fel. Antingen fick han för sig att han fortfarande spelar i Chelsea. Eller så fick han för sig att Cesc Fàbregas fortfarande spelar för Arsenal. Oavsett slutar det sällan bra när en målvakt passar till en spelare i motståndarlaget.

Olivier Giroud, som fick börja på bänken, tröstmålade för Arsenal. Som för att verkligen hamra in att Wenger var helt fel ute i kampen mot Conte.

Misären fortsätter för Liverpool

Hull – Liverpool 2-0

Det är kul att se Liverpool spela fotboll just nu. Efter årsskiftet har Liverpool en seger på tio. De har blivit utslagna i två cuper och de har effektivt förlorat ligan.

Embed from Getty Images

Idag åkte de till Hull för att hämta tre poäng. Det gick sämre än när Manchester United skulle hämta tre poäng mot Hull i onsdags.

Seger mot Bournemouth, imponerande insats mot Chelsea, vinstförlust mot United, oavgjort mot United och nu seger mot Liverpool.

Vad vet [Marco Silva] om Premier League? Vad vet han!” Paul Merson och fick medhåll av Phil Thompson. De visste vad de snackade om.

Tottenham tog tillbaka andraplatsen

Tottenham – Middlesbrough 1-0

Tottenham är bäst i ligan på att försvara sig. Middlesbrough är klart sämst i ligan på att göra mål. Således var den enda frågan om det skulle sluta 0-0 eller om Tottenham skulle vinna.

Middlesbrough höll tätt i knappa timmen. Sedan föll Son på ett utsträckt ben och Kane kunde skjuta mål på straff.

Embed from Getty Images

Sedan var det bara en lång väntan på slutsignalen. Middlesbrough fick en utmärkt kvitteringschans på tilläggstid men De Roon visade med all tydlighet varför Middlesbrough är det lag i ligan som är sämst på att göra mål.

Tottenham har grepp om andraplatsen. United får sikta in sig på att passera Liverpool och Arsenal i första hand, Manchester city i andra hand.

Några korta

Crystal Palace – Sunderland 0-4: Som sagt, det var bara väntade resultat i Premier League den här dagen. Sunderland vann programenligt med 4-0, alla mål i första halvlek, borta mot Crystal Palace. Sam Allardyce fortsätter att imponera på nya jobbet. Det tätnar i botten.

Everton – Bournemouth 6-3: Evertons 6-3-seger gav uppskattningsvis 1,01 på oddset. Everton är nu bara ett par poäng bakom United (dock har United en match till godo). Bournemouth är i fritt fall och får hoppas att tre av de sex bottenlagen är för dåliga.

Southampton – West Ham 1-3: Sex förluster på sju för Southampton i ligan nu. De lägger allt krut på ligacupen.

Watford – Burnley 2-1: Burnley spelade på bortaplan. Burnley förlorade.

West Brom – Stoke 1-0: West Brom rycker i kampen om att vara bäst av resten. De har nu fem poäng ner till West Ham i kampen om den fullständigt meningslösa åttondeplatsen.

Manchester city har hemmamatch mot Swansea imorgon. Manchester United spelar mot Leicester.