Inför: Manchester United – Watford

Efter 3-0 mot Leicester och en vecka av träning samt diverse sponsoraktiviteter är det nu äntligen dags för match igen. På lördagen tar United emot Watford i den sista Premier League-matchen på tre veckor. Avspark på klassisk tid, 16.00.

Embed from Getty Images

Bortamatchen i höstas var ingen rolig historia. Den innebar Watfords första seger mot United sedan Jesus gick på vatten och cementerade september som en dålig månad i Manchester, efter den starka starten i augusti. Förhoppningsvis kan det göra Unitedspelarna revanschsugna, särskilt när en seger teoretiskt sett kan ta laget upp till en fjärdeplats. Eftersom det dessutom är fyra cupmatcher innan nästföljande Premier League-match hade det varit synnerligen skönt med tre poäng.

Manchester United

Efter tolv av 19 hemmamatcher spelade är United ett ganska svagt hemmalag. Fem segrar, sex oavgjorda och en förlust placerar laget på en niondeplats i en tabell baserad på lagens hemmamatcher. Faktum är att United hittills har tagit tre poäng fler borta än hemma. Svårslagna, men dåliga på att trycka in bollen känns som en rimlig sammanfattning av hemmaspelet hittills. Mötet med mittenlaget Watford är därför ett ypperligt tillfälle att påbörja en svit med att förbättra säsongens hemmafacit.

Skadeläget i United är bra. På presskonferensen bekräftade Mourinho att Phil Jones är den enda som inte är tillgänglig (han räknar förmodligen inte med tredjemålvakt Pereira som också är skadad) – i övrigt är det en skadefri trupp han har att välja ur. Rojo, som utgick i halvtid mot Leicester, skall alltså vara tillgänglig för spel. Efter att laget kommit igång med tre mål och en hållen nolla i söndags, och med fem dagar till Europa League-matchen mot Saint-Étienne, får det ses som troligt att laget inte kommer förändras allt för mycket, om alls.

Embed from Getty Images

Efter att ha bytt runt bland de offensiva mittfältarna bör samma trio som var med i söndags få förnyat förtroende. Mkhitaryan var lyckad som nr 10, om han inte startar där blir jag synnerligen förvånad. Mata borde också ha gjort tillräckligt för att säkra förtroende i ytterligare en match. Rashford imponerade inte nämnvärt sist, där skulle Martial kunna få chansen, men det kan också finnas ett värde i att fortsätta med samma som sist, särskilt som det faktiskt blev seger. Att Zlatan startar längst fram får ses som självklart.

I dagens Unitedtrupp finns en spelare med Watfordkoppling. Ashley Young fick redan 2003, som 18-åring, debutera för The Hornets. Där gjorde han 98 ligamatcher innan han 2007 lämnade för Aston Villa. Om han får någon speltid imorgon är svårt att sia om. Hans inhopp mot Leicester senast gav honom hans första Premier League-minuter sedan omgång elva, men rimligen borde ett flertal spelare gå före i rangordningen.

Möjlig startelva:
De Gea
Valencia – Bailly – Smalling – Rojo
Herrera – Pogba
Mata – Mkhitaryan – Rashford
Ibrahimovic

Watford

Watford är inne i en bra trend. Efter den överraskande, och mycket välkomna, segern borta mot Arsenal tog de också tre poäng hemma mot Burnley, vilket placerar dem på en fin tiondeplats i ligan. När de som nykomlingar förra säsongen klarade sig kvar var det första gången på 30 år som deras besök i högstadivisionen inte blev ettårig. Kan de dessutom hålla sig runt tiondeplatsen får det anses som en stor framgång för klubben.

På skadelistan finns andremålvakt Pantilimon och sedan länge den viktige offensive mittfältaren Pereyra. Nordin Amrabat är osäker på grund av hans ankelskada, med tanke på två fina segrar utan honom skulle jag tro att Mazzarri väljer att starta med honom på bänken.

Under januarifönstret släppte Watford iväg förra årets succéspelare, Ighalo, till kinesiska Changchun Yatai och lånade istället in den franske Milantalangen M’Baye Niang samt köpte in Mauro Zárate från Fiorentina. Niang gjorde ett mål och en assist i Burnleymatchen, samt fick en varning redan efter fem minuter, innan han byttes ut efter 80 minuter. Zárate var mer anonym och fick lämna planen sex minuter senare. Sammantaget är det ändå en ny, spännande offensiv som Watford ställer upp med.

På mittfältet lär höstens succéspelare, Etienne Capoue, fortsätta tillsammans med Valon Behrami och den förre Unitedspelaren Tom Cleverley som nu fått chansen tre matcher i rad.

Efter att ha lämnat trebackslinjen de senaste matcherna, och fått utdelning på det, tror jag att Mazzarri väljer att fortsätta med fyrbackslinjen. Utöver de fyra jag spekulerat i finns det också stor chans att Miguel Britos får chansen från start, beroende på vad Mazzarri väljer för matchplan.

Två spelare med förflutet i United finns idag i Watford. I backlinjen huserar Craig Cathcart som hade några matcher på bänken i Uniteds A-lag, men aldrig fick beträda planen. Han kom till United som 16-åring 2005 och blev vald till bästa ungdomsspelare 2006/2007. Efter diverse lån till Antwerpen, Plymouth och Watford såldes han 2010 vidare till Blackpool. 2014 kom han till Watford, denna säsong har han dock endast starta åtta Premier League-matcher på grund av skada. Dock har han startat de två senaste, varför jag tror att han spelar även imorgon.

Embed from Getty Images

Den andre spelaren med Unitedhistoria är betydligt mer känd, mittfältaren Tom Cleverley, som Watford lånade in från Everton under januarifönstret. Cleverley fostrades i United redan från elva års ålder. Efter lyckade utlåningar till Leicester, Watford och Wigan kom Uniteddebuten när han hoppade in och var delaktig i Community Shield-vändningen mot Manchester City 2011. Ligadebuten skedde en vecka senare. Sammantaget gjorde han 75 tävlingsmatcher och fem mål för United innan han 2014 lämnade för att gå till Aston Villa på lån. När hans kontrakt med United gick ut efter den säsongen gick han på fri transfer till Everton, varifrån han nu alltså är utlånad till Watford.

Möjlig startelva:
Gomes
Cathcart – Kaboul – Prödl – Holebas
Capoue – Behrami – Cleverley
Niang – Deeney – Zárate

Historik

Som sagt blev det förlust för United i höstas, vilket faktiskt var den första förlusten mot Watford i Premier League. De tidigare sex mötena har alla slutat med seger, med en målskillnad på 16-5. 2007 slog också United Watford i FA-cupens semifinal, efter bland annat två mål av Wayne Rooney.

Förra säsongen blev det två uddamålssegrar. I bortamatchen kvitterade Troy Deeney på straff i 87 minuten, vilket kändes ganska orättvist då United borde avgjort matchen tidigare. Det slutade dock lyckligt då samma Deeney i 90 minuten rullade bollen över egen mållinje när United pressade på mot slutet. Hemmamatchen slutade 1-0 tack vare en fin frispark från Mata med strax under tio minuter kvar.

Matchfakta

Manchester United
Watford

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 25
Tid: Lördagen den 11 februari 2017, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Robert Madley
• assisterande: Perry, Bryan
• fjärde: Friend
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador: J Pereira (skadad, inget datum)
Tveksamma: Jones (fot)
Rojo (skadad)
Avstängda:
Övrigt:
Position: 6:e | 12-9-3 | 36-21 | 45
Hemma: 9:e | 5-6-1 | 17-9 | 21
Bästa målskytt: Ibrahimovic (15)
Disciplin: 52 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 15/1 Liverpool H PL 1-1
O 21/1 Stoke B PL 1-1
F 26/1 Hull B LC 1-2
V 29/1 Wigan H FA 4-0
O 1/2 Hull H PL 0-0
V 5/2 Leicester B PL 3-0

Watford

Skador: Pantilimon (fot, 25 februari)
Pereyra (knä, inget datum)
Tveksamma: Amrabat (fot)
Kabasele (hamstring)
Avstängda:
Övrigt:
Position: 10:e | 8-6-10 | 29-40 | 30
Borta: 12:e | 3-3-6 | 12-22 | 12
Bästa målskytt: Deeney (7)
Disciplin: 60 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 7/1 Burton H FA 2-0
O 14/1 Middlesbrough H PL 0-0
O 21/1 Bournemouth B PL 2-2
F 29/1 Millwall B FA 0-1
V 31/1 Arsenal B PL 2-1
V 4/2 Burnley H PL 2-1

United mot Watford

Totalt: 27 17-5-5 48-24
Premier League: 7 6-0-1 17-8
Hemma: 11 7-3-1 24-8
SENASTE MÖTENA
V 2007-04-14 N FA 4-1
V 2015-11-21 B PL 2-1
V 2016-03-02 H PL 1-0
F 2016-09-18 B PL 1-3
SENASTE HEMMAMATCHER
V 1987-08-22 H D1 2-0
V 1999-10-16 H PL 4-1
V 2007-01-31 H PL 4-0
V 2016-03-02 H PL 1-0

Domare: Robert Madley

M
PL 2016/17: 17 73 1 0 7
PL 2015/16: 26 70 0 5 13
PL totalt: 60 192 2 8 21
Snitt (2015-17): 3,33 0,02 0,12 0,47
Alla domare 2015/16: 3,21 0,07 0,10 0,24
M V O F
Dömt United: 4 3 1 0
Dömt Watford: 8 4 0 4
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS