Manchester United: De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Blind; Herrera, Pogba; Mata (Fellaini 72), Mkhitaryan (Lingard 89), Martial (Rashford 81); Ibrahimovic
Avbytare: Romero, Darmian, Carrick, Rooney

Watford: Gomes; Cathcart (Success 83), Kaboul, Prödl, Britos (Janmaat 46); Cleverley, Capoue; Niang, Zárate (Okaka 74), Holebas; Deeney
Avbytare: Arlauskis, Mariappa, Behrami, Doucouré
Varningar:

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 18:50 Mourinho: I perioder var vi briljanta

José Mourinho var på gott humör när han snackade efter dagens seger.

Vi behövde vinna. Jag vet att det är en fantastisk statistik men det skulle vara bättre med färre oavgjorda. Det var en svår match. De kom för att försvara men när de låg under var de tvingade att anfalla. En viktig seger för oss.

Fyra nollor i rad:Det är viktigt för vi är ett lag som inte gör så många mål. I första halvlek hade vi perioder där vi var briljanta. I andra halvlek var det perioder där vi kände att de hade bättre flyt. Vi jobbade ödmjukt, vilket är viktigt för att hålla nollan.

Om 1-0-målet:Målet var fantastiskt men perioden före målet var nästan enastående. Målet var tvunget att komma, vi hade väldigt hög kvalitet på vårt spel, målet var en konsekvens av det. Andra halvlek var annorlunda, vi behövde försvara oss bra. Jag är nöjd med spelarna och poängen och för att senare kommer Tottenham och/eller Liverpool tappa poäng.

Cupmatcher nu:Jag vill spela Premier League, vi är i bra form. Vi har nästan inga skador. Imorgon kan Jones vara tillbaka i normal träning. Vi är i en final, Europa League är en bra turnering, att spela i FA-cupen är vackert.

(Citaten ovan är från en intervju med Premier Leagues media.)

Med detta stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 18:39 Mata: Nu ska vi försöka bygga momentum

Juan Mata gjorde det så viktiga 1-0-målet idag. Han var förstås nöjd när han pratade med MUTV efter matchen.

Väldigt bra, väldigt trivsamt. Vi spelade bra idag. Vi kunde ha gjort fler mål. Det viktigaste är att vi tog tre poäng.

Om första halvlek:Antaligen var det en av säsongens bästa halvlekar. Vi visste att vi behövde spela i högt tempo. Det var nog trevligt att se på och ännu bättre att spela.

Om målet:Det var bra lagarbete mellan mig, Henrikh och Anthony. Vi måste hitta mer kontinuitet i vårt spel.

Om skon vid målet:Skon var halvt på, halvt av när jag gjorde mål.

Om Martial:Jag var väldigt glad för honom, han har haft några svåra veckor. Han är en fantastisk spelare och kan göra mycket för oss.

Om cuperna:Idag var det ett viktigt steg för att gå in i nästa fas med självförtroende. Nu ska vi försöka bygga momentum.

Mikael Österdahl | 18:24 Blind: Väldigt bra i första halvlek

Daley Blind var på gott humör när han snackade med MUTV efter Uniteds seger.

I första halvlek spelade vi väldigt bra. Vi skapade mycket och förtjänade att vinna.

Var det säsongens bästa halvlek? ”Kanske, vi kunde ha avslutat fler chanser. Alla ville ha bollen och skapade chanser. I andra halvlek var det svårare.

Om anfallsspelet: ”Vi har så många snabba spelare men också kreativa spelare. På målet visas så mycket kvalitet.

Besviken över att det bara var 1-0 i halvtid?Inte besviken men du vet att när du har chansen vill du avgöra matchen. Jag är glad för Anthony Martial. Det var en bra och välförtjänt seger.

United höll nollan för fjärde matchen i rad.

Det är alltid skönt att hålla nollan. Det börjar där framme.

Om topp fyra: ”Det blir jämnt. Vi måste se till oss själva och vinna matcher. Jag är säker på att vi är där i slutet på säsongen.

Mikael Österdahl | 18:00 Några bilder från matchen

United var bättre matchen igenom. Martial lirade fram Mata till ett vackert 1-0-mål, sedan var det Zlatan som la upp för Martial till ett vackert 2-0-mål.

Segern betyder att United (åtminstone tillfälligt) lämnar sjätteplatsen i tabellen.

Mikael Österdahl | 17:54 Manchester United – Watford 2-0

Manchester United gjorde en mycket bra match och vann enkelt med 2-0 mot Watford.

Anthony Martial var stor segerorganisatör. Fransmannen inledde med att spela fram Juan Mata till 1-0 och dödade sedan matchen då han själv satte 2-0.

United hade full koll matchen igenom och de flesta spelarna lämnar matchen med ett gott omdöme.

Det enda negativa var, återigen, effektiviteten. United borde ha gjort fyra, fem, sex mål på chanserna som skapades.

Mikael Österdahl | 15:33 Minneshögtid

Dryga timmen före avspark mindes Manchester Uniteds supportrar de som förolyckades i München 1958.

Mikael Österdahl | 15:28 Mål mot Watford

Medan Arsenal fuskar sig till tre poäng tar vi en titt på några regelrätta mål istället.

Andy Cole drar till på volley:

Wayne Rooney på halvvolley och chipp:

Senaste gången på Old Trafford (ja, mot Watford alltså) stod det länge 0-0. Sedan fick United frispark:

Mikael Österdahl | 15:13 Martial i fokus

Unitedsupportrarnas blickar kommer sannolikt att riktas mot Anthony Martial idag. Vi vet vad han kan men vi vet också att han alldeles för sällan har varit på topp den här säsongen. Uniteds chanser att vinna matcher kommer garanterat att öka markant om Martial hittar toppformen.

Annars är det intressant att notera att Mourinho återigen bänkar Carrick, till förmån för ett mer offensivt balanserat lag.

United startade i en 4-4-2-formation senast och Mourinho har flaggat för fler formationsförändringar framöver. Därmed inte helt givet att det blir en 4-2-3-1-variant idag. Oavsett blir det intressant att se om Mata eller Mkhitaryan går på kanten.

Defensivt saknas Rojo. Jag misstänker att det handlar om en skada. Blind får chansen som vänsterback. Shaw är inte påtänkt.

Smalling får chansen bredvid Bailly. Men med Jones och (förmodligen även) Rojo otillgängliga så säger inte det så mycket.

Mikael Österdahl | 15:03 Watfords startelva

Watford kommer också till spel med elva spelare. Inga stora överraskningar såvitt jag kan se.

Mikael Österdahl | 15:01 Martial från start, ingen Carrick

Startelvorna är här. Den största nyheten är att Martial, som ryktet sa, startar för United. Däremot får Carrick återigen nöja sig med en plats på bänken.

Mikael Österdahl | 14:34 Nya fanzines

Idag är en sån där dag då det kommer nya fanzines. United We Stand och Red News är som alltid till salu utanför Old Trafford.

Inte till salu idag är matchprogrammet från 1984. Vi kan konstatera att det var annorlunda då. Även om Same old Arsenal också då var always cheating.

Men en blir ju lite sugen på att köpa en Sharptillverkad mikrovågsugn.

Watford stektes inte den gången (1-1). Vi räknar med bättre lycka idag.

Mikael Österdahl | 13:42 Martial från start?

Den senaste tiden har det ropats efter Anthony Martial i Manchester Uniteds startelva. Nu ryktas det att de ropen infrias idag.

Mikael Österdahl | 13:17 Mourinho: Jag vet vad jag vill ha

På den andra delen av gårdagens presskonferens pratade José Mourinho om Marcus Rashford, David de Gea, Real Madrid, värvningar och taktik.

• Om Rashford: Mourinho öste beröm över Marcus Rashford, trots att tonåringen har problem med målskyttet. ”Han ger dig alltid någonting.” Förra säsongen kunde han spela utan press. ”Det är fullständigt naturligt. Nästa säsong tror jag kommer att vara väldigt, väldigt bra för Marcus.” Mourinho betonar också att Rashford får speltid i de flesta matcherna (bara De Gea, Zlatan och Pogba har spelat fler matcher).
  • Om De Gea: ”Det enda som är riktigt är att han är min spelare. Jag är nöjd med honom och jag vet att han är nöjd med mig.
  • Om Real Madrid: Mourinho säger att han fortfarande är vän med ledningen i Real Madrid. Om det blir någon övergång mellan United och Real kommer det att hanteras utan att pressen blandas in.
  • Om värvningar: ”Jag vet spelarna jag vill ha,” svarar Mourinho på en fråga om han vet vilka positioner han vill värva på eller om han vet vilka spelare han vill ha. ”Jag vet vad jag vill ha och jag vet att det jag vill är möjligt. Så låt oss se om vi kan göra det.
  • Om taktiken:Det vi gjorde förra helgen är något vi kommer att göra mer och mer. Börja med ett system, försöka överraska motståndaren. Laget är redo att gå tillbaka och ändra under matchen.” Detta är bara möjligt nu när Mourinho har fått en hel del tid tillsammans med spelarna.
Mikael Österdahl | 12:33 Lagnyheter

Jones saknas, det vet vi. I övrigt ska alla vara tillgängliga. Mest intressant blir att se om Anthony Martial får någon speltid idag. Att Luke Shaw inte får någon speltid kan vi nog slå fast.

Manchester Evening News har luskat ut en del namn i Uniteds trupp.

Målvakter: De Gea, Romero, Henderson
Försvarare: Valencia, Darmian, Bailly, Smalling
Mittfältare: Pogba, Herrera, Carrick, Mata, Lingard
Anfallare: Martial, Rooney, Ibrahimovic

Det är bara 15 man på den där listan, vilket betyder att fem ska adderas.

Blind och Fellaini brukar undvika att fotograferas, så jag gissar på att det är med. Rashford och Mkhitaryan borde också vara med i truppen. Så även Rojo, om nu inte Mourinho ljög när han sa att Jones är den enda spelaren som saknas.

Det skulle i så fall betyda att Fosu-Mensah, Young, Schweinsteiger och Shaw är spelarna som inte får plats i truppen.

Mikael Österdahl | 12:23 Lämna sjätteplatsen

Manchester United har idag chansen att lämna sjätteplatsen. Den som vi har haft sedan segern borta mot Swansea den 6 november. Om laget bara gör sitt jobb mot Watford så kommer vi att vara sämst femma i ligan. Åtminstone i ett par timmar.

Chansen är förstås stor att en seger idag ger en förbättrad position i ligan även på lite längre sikt. Om Hull, som väntat, vinner borta mot Arsenal samtidigt som United vinner mot Watford kommer United nämligen att passera Arsenal.

I teorin kan United även gå förbi Liverpool. Men låt oss vara realistiska.

Skulle United däremot misslyckas med att vinna kommer vi att behålla sjätteplatsen åtminstone till den 4 mars. Ja… om nu inte Morgan Schneiderlins Everton går förbi förstås.

Watford spelar idag bara för skadeglädje. Deras säsong är över. De är ute i cuperna, de kan inte åka ur och de kan heller inte hota om Europaplatserna i ligan.

I smyg har de gaskat upp sig lite på slutet, med fyra i rad utan förlust i ligan.