U18: Man Utd – Newcastle 4-0

Zak Dearnley inledde målskyttet innan Aidan Barlow fyllde på med ett hattrick när Uniteds U18-lag enkelt avfärdade Newcastle på hemmaplan.

United var alerta redan från start och redan efter sex minuters spel tog man ledningen genom Zak Dearnley. Jake Kenyon öppnade med en perfekt passning innan Dearnley avslutade läckert. Trots ett flertal målchanser för Uniteds del så stannade siffrorna vid 1-0 ända in till pausvilan.

United skulle istället få bättre utdelningen i den andra halvleken, den nyligen fyllda 17 år Aidan Barlow tryckte in 2-0 efter en timmes spel. Barlow ökade sedan på Uniteds ledning till 3-0 från straffpunkten, efter att han själv blivit fälld i straffområdet. Barlow var dock inte färdig där, utan med tio minuter kvar av matchen fullbordade han sitt hattrick och såg till att United gjorde fyra mål eller fler för den nionde gången den här säsongen.

Återigen vill jag slå ett slag för bredden i detta lag. Flera av de mer tongivande spelarna saknades och då klev andra fram. Dearnley och Barlow har tillsammans sju starter den här säsongen och stod för alla fyra mål bara den här matchen. Det finns massvis med kvalitet och alternativ framåt.

Segern innebar inte bara att United förlängde sin förlustfria svit till 14 raka matcher utan också att laget säkrade en topp 4-plats vilket innebär att man hamnar i grupp 1 i slutspelet och har sedermera en chans att ta hem titeln. Hamnar United dessutom topp 2, vilket man i nuläget ser ut att göra, får man en extra hemmamatch. Liverpool jagar tätt efter i tabellen medan Manchester city ännu är obesegrade och leder överlägset.

Manchester United – Newcastle 4-0 (1-0)

Uniteds mål: Dearnley (6), Barlow (59, 67 str, 80)
United: Fojticek; Tanner, Warren, Dunne, Kenyon; Whelan, Hamilton; Dearnley (Sang 69), Barlow (Ercolani 90), Bohui (Spratt 83); Burkart.