Spelarbetyg: Manchester United – Watford 2-0

16 raka utan förlust – för första gången på länge såg det också riktigt bra ut. Med lite effektivitet framför mål skulle resultatet blivit betydligt större, men efter en sådan här insats fokuserar vi främst på det positiva.

Det spelövertag United hade matchen igenom, men framförallt andra halvan av första halvlek, gör att detta var en av de mest rättvisa segrar i årets Premier League. Ett mål föll under den perioden, en pass snett inåt bakåt som Zlatan missar men Mata har fyllt på och styr enkelt in bollen. När Martial i mitten av andra satte tvåan var det klart, Watford försökte men stötte på ett fantastiskt Unitedmittfält och en Bailly som var helt suverän. Tre viktiga poäng in på kontot.

Embed from Getty Images

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 8

Får ta hand om några skott, de flesta från rätt långt håll, och sköter det utmärkt. Styr returerna bort från farliga områden och sprider ett allmänt lugn till hela laget.

Antonio Valencia: 7

Mazzarri hade gjort sin hemläxa och stängde igen högerkanten för United. Därför blev det mer attack på vänsterkanten, framförallt i första halvlek, och Valencia anpassade sig utmärkt efter det. Höll sin position, släppte inte till något farligt och de (jämfört med en normal match) få gånger han kom fram gjorde han det bra. Litet minus för det onödiga gula på offensiv planhalva i 93 minuten.

Eric Bailly: 9

Åt upp Deeney i första halvlek och var oerhört dominant i försvarsspelet sett över 90 minuter. Kraftfull, snabb och bra med bollen vid fötterna – en Bailly av den här klassen kan leda ett Unitedförsvar i många år framöver. Är den som ser till att Watfords chanser stannade vid halvbra istället för bra.

Chris Smalling: 7

Ytterligare en bra match, men så är det ganska enkelt att spela mittback när ens kollega tar hand om motståndarnas toppforward. För dagen ett utmärkt komplement till Bailly.

Daley Blind: 7

Gör en stabil insats på vänsterbacksplatsen. Fyllde på bra offensivt och var så när att få en assist på kontot. Fick dock vissa problem när Niang flyttades över och blev överspelad vid ett par tillfällen då hans brist på snabbhet utnyttjades av Watfordspelarna.

Ander Herrera: 9

Wow, idag satt innermittfält Herrera-Pogba klockrent. Framförallt Herrera är helt magisk, bröt uppspel konstant och vann duell efter duell. Fyllde också på vid ett par tillfällen och hade ett långskott (med vänstern!) som gärna fått vara en meter lägre. Hans tysta jobb fick fantastisk utdelning, vid första målet styr han en Watfordpassning så att Mkhitaryan kan bryta, vid andra bryter han till Pogba som sätter bollen framåt – båda målen kommer alltså efter bollvinster från Herrera.

Paul Pogba: 8

Mycket bra insats även från Pogba. Värderar föredömligt när han skall spela enkelt och när han skall försöka sig på svårare saker. I längden gör han sig säkert bättre i en mer offensiv position, men han visar här att han kan vara oerhört bra som en av två centrala när United skall dominera matcher. Är den som går något mer offensivt av mittfältsduon, men balanserar också utmärkt när Herrera går framåt. Tog även han fram bössan och avlossade ett par långskott, varav ett tvingade Gomes till en suverän räddning.

Juan Mata: 9

Utbytt 72. Sprang, passade, sköt. Fanns ständigt tillgänglig för sina lagkamrater och gick i ljupled på ett sätt man sällan sett från den normalt bollkäre spanjoren. Säkert avslut med 1-0-målet, trots att ena skon till hälften var avtrampad. Förtjänade att få spela längre, idag kunde (läs: borde) Mourinho valt att ta ut någon annan vid första bytet. Enligt mig bäst på plan.

Henrikh Mkhitaryan: 8,5

Utbytt 89. Hade fotbollen haft andraassist skulle Mkhitaryan fått två poäng idag. Involverad i det mesta från sin centrala position, kombinerar suveränt med sina offensiva kamrater och har en snabbhet med boll som få andra har.

Anthony Martial: 8,5

Utbytt 80. Assisterade till första, satte andra själv. Lite matchovana syntes i början, men sammantaget var Martials insats definitionen av att ”ta chansen”. Iskall vid målet, livsfarlig med bollen vid fötterna. Bör nu vara given närmaste veckorna.

Zlatan Ibrahimovic: 7

Svårbedömd insats från svensken. Spelar fram till andra målet och är inblandad i det första. Har flera möjligheter där han borde/kunde gjort mål, men går också ner och hämtar boll alldeles för ofta, särskilt under första halvlek. När han går ner i banan blir det en tomrum längst fram, och ofta väljer Zlatan att inte sätta fart mot mål trots att han (eller någon annan) satt ut den till en spelare i bra position på kanten – och då blir det ändå så att yttern får vända tillbaka och börja om. Till syvende och sist ändå en bra insats, men jag vill att han minimerar bollhämtandet och fokuserar på att ligga långt fram och störa backlinjen framöver.

Marouane Fellaini: 6

Inbytt 72. Byts in för att spela av matchens sista 20 minuter och det gör han på ett godkänt sätt.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 89. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS