Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan om Martial och kontrakt; Mourinho om Shaw; Ferdinand om Pogba

Efter segern mot Watford säger vi farväl till Premier League och välkommen till cuplaget Manchester United. För nu är det cuperna som gäller.

De kommande fyra matcherna är cupmatcher. Ja, de kommande fem ifall vi har flyt och fixar ett härligt omspel mot Blackburn i FA-cupen. Därefter smiter Premier League emellan med en match men sedan är det tre cupmatcher till. Ja, under förutsättning att det går som det ska mot Saint-Étienne och Blackburn.

En ligamatch av åtta.

United har noll ligamatcher under återstoden av februari. United har maximalt tre, troligen bara två, ligamatcher i mars. United har två ligamatcher på sex veckor och sex dagar. (Om det inte blir torsk mot Blackburn, då blir det en ligamatch till.)

Zlatan tyst om framtiden

I fredags sa José Mourinho att han är övertygad om att Zlatan Ibrahimovic kommer att vara kvar i Manchester United över nästa säsong. Den svenska anfallaren är inte lika säker.

På en fråga om han med sina mål har gjort tillräckligt för att optionsåret i kontraktet ska aktiveras svarar Zlatan (enligt Guardian):

Något sådan. Jag måste göra 100 mål! Optionen är redan uppfylld. Men inget har gjorts än från min sida. Vi får vänta och se. Låt oss se vad som händer.

Zlatan om Martial och stämningen i laget

Zlatan pratade även om Anthony Martial: ”Han går inte runt med sitt huvud nedsänkt. Han är positiv, tränar hårt och har massor av energi. Givetvis vill han spela.

Det är inte så att vi går runt till alla och pratar. Det handlar om stunden, när situationen är där. När vi äter frukost sitter han bredvid mig och vi pratar. Alla pratar med alla. Det är inte så att du går till en och försöker uppmuntra honom. Det är en bra atmosfär, grabbarna är väldigt professionella. Positiva vibbar.

Igen från Guardian.

Mkhitaryan gjorde månadens mål

Henrikh Mkhitaryans mål mot Wigan utsågs till månadens bästa Manchester United-mål.

Mkhitaryans mål (2.25 in på videon nedan) fick 52 procent av rösterna medan Wayne Rooneys frispark mot Stoke tog andraplatsen med 43 procent.

Nytt datum för juniormatch

Matchen mot Stoke är den sista i den regionala serien. Därefter väntar en slutspelsserie (åtta lag där alla möter alla en gång och där alla lag börjar på noll poäng). United är redan klara för spel i den bästa gruppen, där vinnaren blir engelsk mästare.

Ligacupfinal den 26 februari, 17.30

Att ligacupfinalen skulle spelas den 26 februari var klart sedan länge. I förra veckan annonserades också på cupens hemsida att finalen kommer att ha avspark klockan 17.30 (svensk tid).

Mourinho: Shaw jobbar hårt

Luke Shaw är för närvarande evigt frånvarande i Manchester Uniteds matchtrupp. ”Han måste jobba och vänta,” sa Mourinho efter segern mot Watford enligt Sky Sports. Mourinho förklarade att han bara ville ha en försvarare på bänken, då föll valet på Matteo Darmian som kan spela på fler positioner (vänsterback, högerback och i nödfall även som mittback) än Shaw.

Det enda jag kan säga är att Luke jobbar bra,” fortsätter Mourinho. ”Han har inga problem och han jobbar bra. Han kämpar hårt. Det är inga problem med honom. Han kämpar hårt.

Atkinson dömer på söndag

Martin Atkinson får ansvaret som domare när United möter Blackburn i FA-cupen på söndag. Harry Lennard och Steve Child är assisterande domare och Stephen Martin blir fjärdedomare.

Atkinson har gjort 34 Unitedmatcher (20-6-8). Den här säsongen har han dömt 3-1-segern mot Sunderland och 4-0-förlusten mot Chelsea.

Blackburn har haft Atkinson 23 gånger (7-6-10). Senast i mars 2013, då de spelade 0-0 borta mot Millwall i FA-cupen.

Atkinson har inte gjort någon match mellan United och Blackburn.

Uefa har ännu inte meddelat vem som dömer Europa League-matchen mot Saint-Étienne på torsdag.

Ferdinand reviderar kritik mot Pogba

Rio Ferdinand riktade nyligen stark kritik mot Paul Pogba och Jesse Lingard. Nu har han emellertid reviderat sin uppfattning.

Sedan de kommentarerna har jag pratat med Paul om dem. Jag har haft tid att tänka och vi är i en ny era nu,” säger Ferdinand enligt ESPN.

Jag gjorde saker som antagligen fick Alan Mullery att tänka: ’jösses, vad håller han på med?’. Men tiderna förändras, på många sätt. […] Mitt enda problem var tajming. […] Men vi måste acceptera att vi är en ny era.