Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Jones, Carrick och Rooney ute, samma backlinje; kontraktssamtal med Carrick

Imorgon inleds så slutspelet i Europa League. På onsdagen var uppladdningen inför hemmamatchen mot Saint-Étienne i fullt slag. José Mourinho höll presskonferens. Även Eric Bailly pratade med media. United höll dessutom öppen träning medan Saint-Étienne har meddelat vilka spelare som reser till Manchester.

Dessutom kontraktssamtal med Carrick, ungdomar på landslagsuppdrag och huvudskador.

Mourinhos presskonferens

Mourinho säger att Carrick, Jones och Rooney är ute imorgon. Dessutom bekräftar han att han kommer att spela samma backlinje som mot Watford.

Skadeläget:Phil återhämtar sig fortfarande från skadan. Wayne och Michael vill jag inte säga är skadade, vi pratar om små muskelproblem. [En försiktighetsåtgärd] De tre är ute imorgon, övriga är tillgängliga.” Till MUTV säger Mourinho att Marcos Rojo är tillgänglig men Rojo kommer inte att spela från start.

Om Luke Shaw:Han spelar inte imorgon.” Varför? “För att mitt lag spelar bra och jag är nöjd med min backlinje. Jag kommer att repetera Valencia, Bailly, Smalling och Blind.

Om Europa League och påverkan på säsongen:Vi kan inte välja turneringar i Manchester United. Vi vet att vår situation är komplicerad. Vi vet att Europa League är en turnering där vi spelar på torsdagar, det gör det svårare för oss. Vi har också uppskjutna matcher. Går vi vidare i turneringarna får vi problem i april och maj.

Men vi kan inte välja, vi spelar för att vinna. Det är också en bra chans att ge laget erfarenhet, internationell erfarenhet är ett plus. Vi respekterar turneringen. Det är också ett plus då det är en extra chans att gå till Champions Leauge. Vi har två möjligheter. Men vi är i sextondelsfinal, det är lång väg kvar. Även i ligan är det lång väg kvar.

Påverkar Europa League topp 4-chansen? “Om du frågar mig om jag vill vinna mot Saint-Étienne och gå vidare är svaret ja. Vi vet att det blir svårt men vi kommer inte att kasta bort turneringar. Det som gör det svårare är att matchen mot Manchester city är uppskjuten. Vinner vi mot Blackburn blir även matchen mot Southampton uppskjuten. Om det händer får vi många problem. I Europa League spelar vi normalt på torsdagar. Vi har aldrig fått en måndagsmatch.

Vi vill gå vidare, vi föredrar svårt och gå vidare.

Paul Pogbas bror Florentin spelar för Saint-Étienne: “Vi pratade på ett bra sätt. Det är ett trevligt öde. Jag tror bara att mamma Pogba har problem. Det är svårt för damen att välja, inte svårt omöjligt. Jag vet från Paul att mamman vill ha oavgjort. Men nästa vecka är en son glad och en son ledsen. Jag tror att det bara är problem för mamman, jag tror att Paul och Florentin kommer att gilla det.

Hur står sig Zlatan mot andra stora Unitedspelare? “Jag jämför inte. Det finns ingen anledning att jämföra. Varje spelare gör sin historia och har sin karaktär. Jag gillar inte att göra det, det är inte rättvist. Omständigheterna är olika för alla. De är otroliga spelare.

Vad tycker du om PSG mot Barcelona?Jag såg Saint-Étienne mot Lorient i repris.” Frågan ställdes på franska och Mourinho, som uppenbart inte uppskattade frågan, svarade på franska.

Om truppen: “Vi försöker spela på ett sätt där vi kan kompensera för svårigheterna. Vi gör mycket arbete för att förebygga skador och återhämta oss efter [matcher]. Vi tar reda på när det är bra att vila spelare. Det finns alltid spelare som är viktigare än andra. Eller så är truppen obalanserad i vissa positioner.

Men jag försöker alltid att spela med ett lag med viss struktur och balans. Ni kan inte förvänta er av mig att jag ställer upp med ett oväntat lag. Förlorar vi är det för att motståndaren spelar bra eller för att vi spelar dåligt, [inte för att jag valde ett svagt lag].

Den närmaste perioden är inte dramatisk, tycker Mourinho. Framför allt då United får lite vila efter ligacupfinalen. Går United vidare blir programmet emellertid tufft i april och maj.

Baillys presskonferens

Bailly pratade på franska och det översattes sedan till engelska. Tolken hade vissa problem när Mourinho snackade (bland annat rättades tolken vid något tillfälle av en fransk journalist), så vi tar det hela med en nypa salt.

Vad har Pogba sagt inför matchen?Vi vet att det är ett speciellt tillfälle för Pogba och hans familj. Vi har skojat om det på träningarna. Men vi är fullt fokuserade på matchen.

Om Saint-Étienne:Vi är medvetna om att Saint-Étienne gör en bra säsong. Det blir en tuff match.

Känner du att du har en plats i laget?Oavsett om du är borta på afrikanska mästerskapen är det svårt att ta dig in i startelvan. Jag hade tur i början på säsongen som fick mycket speltid. Du tar inget för givet, det är tufft att ta en plats.

Om anpassningen till United:En överraskning var att jag kom in i laget så snabbt. Managern [och alla i staben] har backat mig. Jag är nöjd att jag som en så ung spelare har tagit mig in i laget och vunnit respekt från de äldre spelarna.

Om antalet matcher:Jag visste att den här ligan är annorlunda. Antalet matcher kan byggas upp. Vi hanterar det genom att fokusera på nästa match.

Om Mourinho:Skillnaden mot andra managers är att han tar sig tid med spelarna individuellt. Vi har diskuterat hur vi ska ta oss an matcherna. Det har hjälpt mig mycket.

Träning inför Saint-Étienne

Manchester Untied höll öppen träning på onsdagen (obligatoriskt inför matcherna i Uefas turneringar). Totalt var det 23 spelare som tränade, däribland Axel Tuanzebe.

Saint-Étiennes trupp till Manchester

sin hemsida meddelar Saint-Étienne att följande spelare följer med till Manchester för matchen mot United.

Målvakter: Maisonnial, Ruffier, Moulin
Försvarare: Théophile-Catherine, Polomat, Lacroix, Pogba, Perrin, Malcuit, Pierre-Gabriel
Mittfältare: Pajot, Dabo, Saivet, Veretout, Selnaes, Lemoine
Anfallare: Roux, Hamouma, Monnet-Paquet, Jorginho, Beric

Pogba mot Pogba

Matchen i matchen imorgon är Paul Pogba mot Florentin Pogba. Den yngre brodern är mittfältare i Manchester United, den äldre är försvarare i Saint-Étienne.

Vi är båda beslutsamma spelare,” säger Florentin enligt Manchester Evening News.

Om han kommer löpande och jag måste tackla honom kommer jag att tackla honom. Men jag kommer inte knocka honom. Men om jag måste foula honom kommer jag att göra det.

Kontraktssamtal med Carrick

Times påstår att United förväntas hålla kontraktssamtal med Michael Carrick efter ligacupfinalen mot Southampton nästa vecka. Ett nytt ettårskontrakt till Carrick var en av Mourinhos första handlingar som Unitedmanager förra sommaren.

Även med ett nytt kontrakt förväntas United värva en mittfältare i sommar. Monacos Tiemoué Bakayoko förmodas finnas på Uniteds önskelista.

I det senaste numret av United We Stand (kan köpas via deras hemsida) meddelas också att Carrick kommer att få en testimonial efter den här säsongen. Besked om detta skulle kunna tänkas komma samtidigt som ett nytt kontrakt meddelas.

Ungdomar på landslagsuppdrag

Flera av Uniteds juniorer har den senaste veckan varit iväg på landslagsuppdrag.

Angel Gomes är kapten för Englands U17. De spelade en turnering i Algarve. Gomes startade i matcherna mot Portugal (förlust 1-0) och Tyskland (seger 3-2). Han satt sedan på bänken i den avslutande matchen mot Holland. Turneringen var uppladdning inför EM-kvalet senare i vår.

Lee O’Connor är kapten för Irlands U17. Han ledde laget till två 2-0-segrar mot Ungern och Rumänien. Irland ska också spela EM-kval senare i vår.

Indy Boonen var iväg med Belgiens U18. Han startade i 3-1-förlusten mot Spanien och satt sedan på bänken i matcherna mot Japan och Kanarieöarna. Oklart om han gjorde något inhopp där. På U18-nivån är det bara träningsmatcher som gäller.

DJ Buffonge har rest till Costa Rica med Antigua och Barbudas U20-landslag. Concacafmästerskapet väntar med start den 17 februari. Buffonges lag ska spela mot Mexiko, Honduras och Kanade i gruppspelet. Turneringen fungerar också som VM-kval. Josh Doughty, som lämnade United i januari, har tidigare varit med i Kanadas U20 men är inte med i truppen den här gången.

Fotboll och demens

Fotbollsspelare är kraftigt överrepresenterade när det kommer till demenssjukdomar. Det framkommer i en undersökning som Independent har tagit del av.

Fortfarande gör fotbollen väldigt lite i frågan och fortfarande är sambanden inte utredda. Men vidare forskning på området kan få följder för sporten. En teori är att det är nickar som är den bakomliggande orsaken.

Why has it taken non-football specialists to investigate dementia link while football’s authorities dither? [Independent]