Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA-Cupen; Gary Neville är ett år äldre; Pereira i fokus; Fler Kina-rykten

Vi inleder dagens nyhetssvep med vad som komma skall, nämligen morgondagens drabbning i FA-Cupen. Manchester United gästar nämligen det forna Premier League-laget Blackburn Rovers på Ewood Park. Phil Jones förra gäng dras dessvärre, för deras del, med en hel del skadebekymmer och det på flera av nyckelspelarna. Addera dessutom att ytterligare spelare är avstängda. Det är helt enkelt tuffa tider för Rovers läkarteam.

Vill ni läsa mer om Blackburn bortfall kan ni göra det här, annars rekommenderas vår införrapport där morgondagens match dissekeras på förhand. Dessutom kan ni ta del av José Mourinhos presskonferens där portugisen tagit lärdom av att inte kasta bort FA-Cupen och att Henrikh Mkhitaryan missade torsdagens match på grund av sjukdom.

Gary Neville är ett år äldre

Nyheten att Gary Neville idag fyller 42 år har väl knappast undgått någon av er som följer United-relaterade Twitter-användare. Manchester Uniteds mest framgångsrika högerback genom tiderna är givetvis värd en liten hyllning även här på sin bemärkelsedag. För hur många högerbackar i världshistorien har egentligen vunnit över 30 troféer?

https://twitter.com/fizzer18/status/832870337658380288

På äldre dagar har han nu testat på både tränaryrket och jobb som expertkommentator. Men dessa jobb hamnar i skymundan, för visst är det Garys passion och kärlek för United vi minns honom främst för. Spelare som brinner för vår förening är givetvis extra uppskattade och självklart värda ett extra omnämnande.

Pereira i fokus

Andreas Pereira är som bekant utlånad till La Liga-klubben Granada för tillfället och där börjar han sakta men säkert hitta formen nu. Under gårdagen tog de tre viktiga poäng i bottenstriden när de besegrade Real Betis på hemmaplan med klara 4-1.

Embed from Getty Images

Pereira startade på det centrala mittfältet och stod för 3-0-målet när han slog in en retur i 33:e matchminuten. Därefter skedde det märkliga saker. I början av andra halvlek blev han varnad, men det var först drygt tio minuter senare domaren gick in och tog över showen. Efter en duell mellan två spelare blev Granadas spelare liggande. Dit rusade ett antal spelare, varav Pereira kollade till sin lagkamrat. Där och då fick han sig ett slag i ansiktet. Han stod kvar alldeles paralyserad, tog sig för kinden och undrade vad som hände. Då väljer domaren att visa ut Pereira. Märkligt var ordet. Ni kan själva ta del av klippet på Viasat Sport.

Fler Kina-rykten

Transferfönstret har stängt för lagen i Europa, men ändå kan lagen sälja spelare för stora pengar eftersom Kinas fönster fortfarande är öppet (öppet till 28 februari). En spelare som det nu blossas upp nya rykten kring är Wayne Rooney. Hur många gånger har karln egentligen varit på gång till Kina?

Embed from Getty Images

Denna gång kanske det finns en gnutta substans i ryktena med tanke på att Wayne inte startat en ligamatch för Manchester United sedan mitten av december. Enligt Telegraph rör det sig om att Rooney skulle tjäna minst 32 miljoner pund per år. Klubbarna i Kina det ska handla om är Beijing Guoan och Guangzhou Evergrande Taobao.

Det ryktas i sedvanlig ordning även om andra spelare in och ut när det gäller United. Idag handlar det främst om att AC Milan tar upp kampen med Tottenham Hotspurs om att värva Anthony Martial. Rykten som vi tar med en stor nypa salt. Ryktas det inte om någon spelare in? Jodå, klart det gör. Torinos anfallare Andrea Belotti ska tydligen finnas på Uniteds radar. Mer om dessa rykten hittar ni här.