Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Blackburn Rovers – Manchester United (respektera cupen)

13:09

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer FA-cupmatchen mellan Blackburn Rovers och Manchester United. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Blackburn Rovers – Manchester United 1-2 (1-1)
1-0 (17) Danny Graham
1-1 (27) Marcus Rashford (Mkhitaryan)
1-2 (75) Zlatan Ibrahimovic (Pogba)

Manchester United: Romero; Young, Smalling, Rojo, Darmian; Carrick, Herrera; Lingard (Pogba 62), Mkhitaryan, Martial (Ibrahimovic 62); Rashford (Mata 89)
Avbytare: Henderson, Bailly, Shaw, Schweinsteiger
Varningar: Lingard, Young

Blackburn Rovers: Steele; Greer, Lenihan, Williams, Mulgrew; Feeney (Mahoney 73), Lowe, Guthrie (Tomlinson 81), Conway; Graham (Stokes 77), Emnes
Avbytare: Raya, Hendrie, Nyambe, Brown
Varningar: Williams

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 19:37 Video: Mourinho om matchen

Vi avslutar den här matchdagsbloggen med José Mourinhos intervju efter matchen i videoformat.

Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 19:35 Lottat: Chelsea borta

FA-cupens kvartsfinaler har precis lottats. För Manchester Uniteds del blev det svårast möjliga motstånd med en bortamatch mot Chelsea.

Alla matcher:

Chelsea – Manchester United
Middlesbrough – Huddersfield Town eller Manchester city
Tottenham Hotspur – Millwall
Sutton United eller Arsenal – Lincoln City

En separat lottningsartikel kommer inom kort.

Mikael Österdahl | 19:30 Mourinho hyllar allt och alla

José Mourinho var på gott humör när han snackade med BT Sport efter Uniteds seger. Han berömmer sitt, han berömmer Blackburn, han berömmer Uniteds fans. Ja, han berömmer även domaren och bollpojken!

Jag tycker att attityden från alla spelare var bra. Med en annan attityd hade vi förlorat. Blackburn var bättre än det de visar i Championship. När jag har viktiga spelare på bänken kan jag försöka påverka. Det beror också på deras mentalitet. Jag pratade med dem i halvtid och de var redo. Jag är nöjd med segern, jag tycker att vi förtjänade den men Blackburn förtjänade också [ett omspel].

Nöjd att slippa ett omspel? ”Givetvis. Men jag tror verkligen att en extra match på Old Trafford inte hade varit ett problem. Det är här givetvis mycket bättre. Men en match till på Old Trafford hade inte varit dåligt.

Jag måste också säga otroliga fans. Synd att vi inte har så många biljetter på bortaplan [i varje match].

Domarna var bra, så lugna. Bollkallen till höger om mig var bra.

Mikael Österdahl | 19:27 Zlatan: Varje match är som en final

Inhopparna Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba kombinerade för det matchvinnande målet när United besegrade Blackburn i FA-cupen. Efter matchen snackade duon mycket kort med BT Sport.

Zlatan Ibrahimovic:

Jag tycker att laget gjorde det bra innan vi kom in. Otur med målet men okej vi kvitterade före halvtid. Fin passning och jag gjorde mål. Vi är fortfarande kvar i varje turnering. Vi fortsätter. Nu kommer den avgörande stunden.

Om Blackburn: ”Varje match är oförutsägbar. Sedan jag kom till England är det inget lag som kontrollerar. I den här FA-cupen är varje match som en final, vi såg i många matcher att laget som var favorit inte vann.

Paul Pogba: ”Jag försöker hjälpa laget så mycket som möjligt. När jag ser [Zlatan] vet jag att jag kan passa honom. Det är det vi tränar på. Idag fungerade det.

Mikael Österdahl | 19:19 Några bilder från matchen

Ingen stor insats men två mycket vackra Unitedmål som var så lika och ändå så olika. Här följer några bilder från matchen.

http://gty.im/642897862

Mikael Österdahl | 19:14 Blackburn Rovers – Manchester United 1-2

Manchester United är klara för kvartsfinal i FA-cupen. Detta efter 2-1 borta mot Blackburn. Rashford och Ibrahimovic gjorde målen för United.

Hemmalaget tog ledningen genom Graham efter dryga kvarten. Detta efter slappt försvarsspel av United.

United kvitterade dock bara tio minuter senare, då Mkhitaryan slog en briljant genomskärare till Rashford.

I andra halvlek kastade Mourinho in Pogba och Zlatan. Det var det vinnande draget. Pogba slog en fin långboll till Zlatan som mycket behärskat placerade bollen i nät.

Ingen imponerande insats av United men i slutändan tillräckligt för att vinna.

Mikael Österdahl | 17:03 Mourinho: Det är en viktig match

José Mourinho har snackat med BT Sport inför matchen.

Det betyder mycket för klubben. Det är viktigare än mig. Det betyder mycket för fansen, för engelsk fotboll. Vi har Europa League [snart], sedan en final. Vi måste rotera lite. Vi har en stark bänk.

Om laget:Det är en viktig match för oss. Det är viktigare spelare. Du kan inte säga att Rojo och Carrick är andrahandsval. Vi har ett viktigt lag på planen med viktiga spelare. Planen är dålig, motståndarna kommer att kämpa. Det har varit tufft för United i Blackburn. Vi såg att Premier League-lag hade det tufft igår.

Idag gick det dock enkelt för Premier League-laget. Tottenham vann enkelt med 3-0 mot Fulham på bortaplan.

Mikael Österdahl | 16:57 Mål mot Blackburn

United har gjort en hel del mål i Blackburn. Här är några av dem.

Mikael Österdahl | 16:36 Många ändringar, fortsatt stark elva

José Mourinho gör en hel del ändringar inför dagens match. Trots det kommer United till spel med en mycket stark elva.

Romero i mål bäddar för konstigheter och en hållen nolla. Kul för Henderson att sitta på bänken. Undrar om han, likt Joel Pereira, får chansen att debutera ifall United drar ifrån till en storseger.

Att Bailly börjar på bänken tar jag som ett tecken på att han nu är förstaval i mittförsvaret. Men jag begriper verkligen inte att Young och Darmian är i startelvan före Shaw och Fosu-Mensah. Framför allt Young har inget där att göra. På alla tänkbara positioner har United flertalet bättre alternativ och det är ju knappast så att Young är en spelare för framtiden.

Carrick och Herrera är inte mycket att orda om. Möjligen kunde Schweinsteiger ha fått chansen men Carrick har ju varit utanför laget en tid nu och Schweinsteiger med Carrick känns väl långsamt.

Offensivt känns det som att kvartetten Lingard, Mkhitaryan, Martial och Rashford får chansen att visa upp sig inför ligacupfinalen.

De Gea, Valencia, Jones, Blind, Rooney och Fellaini tillsammans med Fosu-Mensah är spelarna som saknas i matchtruppen.

Mikael Österdahl | 16:26 Blackburns lag

Så har även Blackburn tagit fram en startelva. Ingen Wesley Brown, tyvärr. Han får dock plats på bänken.

Mikael Österdahl | 16:16 Young och Darmian som ytterbackar

Mycket riktigt blir det Young och Darmian som ytterbackar idag. Bailly, Pogba och Zlatan på bänken. De Gea vilas.

Timothy Fosu-Mensah får inte ens plats på bänken.

Mikael Österdahl | 16:07 Darmian och Young som ytterbackar?

Startelvorna dyker upp om några minuter. Redan nu påstås det att Ashley Young och Matteo Darmian får chansen som ytterbackar.

Det skulle i så fall vara ett bakslag för framför allt Luke Shaw men även för Timothy Fosu-Mensah.

Mikael Österdahl | 15:47 Grattis Paddy

Idag gratulerar vi Paddy Crerand på födelsedagen. Crerand var en hjälte på Uniteds mittfält på 1960-talet. Han sköt 15 mål på 397 matcher och vann Europacupen en gång, ligan två gånger och FA-cupen en gång.

Idag är han mest känd som expertkommentator i MUTV, där han alltid levererar objektiva analyser.

Mikael Österdahl | 15:43 He’s big, he’s bad, he’s Wesley Brown

He’s big, he’s bad, he’s Wesley Brown,
The hardest man in all the town,
With orange hair beware,
Come and have a go if you dare.

Tyvärr får vi väl inte se Wesley Brown idag. Men vi kan ju sjunga om honom ändå. Den orangehåriga försvararen är en av få som har två Champions League-segrar som Unitedspelare. Räknar vi på det korrekta sättet – det vill säga att bara de som var med i matchtruppen räknas – är det bara Brown och Ryan Giggs. Paul Scholes var avstängd 1999 och Gary Neville skadad 2008.

Red Army kommer förstås att dominera i Blackburn. Få klubbar ger så många biljetter till United som Blackburn.

Motståndarna är primärt fokuserade på att protestera mot sina patetiska ursäkter till ägare.

Mikael Österdahl | 14:50 Kvartsfinalerna lottas ikväll

Påminner om att FA-cupens kvartsfinaler lottas efter Uniteds match ikväll. Lottningen, som sänds på FA:s Youtube beräknas dra igång runt 19.30. United och Blackburn delar på boll 3 i lottdragningen.

Vi kommer, förutsatt att United är kvar i turneringen, att meddela lottningsresultatet i den här matchdagsbloggen. Sedan kommer en separat artikel en stund senare (igen under förutsättning att United inte förlorar men det ska inte kunna ske).

Mikael Österdahl | 13:21 Lagnyheter

José Mourinho har snackat upp Paul Pogba inför dagens match.

Jag tycker att han har fenomenala förutsättningar men jag tycker att granskningen av honom är tuff, det är svårt. Men det är priset av att vara den han är och också priset av hans pris,säger Mourinho enligt Telegraph.

Mourinho tror att Pogbas tid som världens dyraste spelare snart är över. ”Jag tror att om ett par år kommer nu att förstå att han var billig.

Uniteds manager passade också på att avfärda att Luke Shaw kan säljas i sommar.

Han hade en väldigt elak skada, väldigt, väldigt elak. Inte bara fysiskt men också den mentala påverkan. Så den här säsongen har han haft ett par småskador och han behöver anpassa sig. Han vet vad jag gillar hos en försvarare, han vet att jag gillar stabilitet, att jag inte gillar misstag. Det för mig är det att lita på en spelare totalt och han måste arbeta för att få det.

Och när han är på planen igen måste han försöka ge mig det steg för steg för han är fortfarande bara en ung spelare. Ibland glömmer folk att han är en ung spelare med mycket att lära men jag gillar spelaren och jag gillar pojken. Nej, det är helt säkert att han kommer vara här, det kommer inte på tal.

Det troliga är att Shaw är med i truppen idag. Manchester Evening News såg honom inte när spelarna igår kom till Lowry Hotel. Men tidningen tror att Shaw kan ha haft ryggen mot kamerorna. Pogba var med men Zlatan syntes inte till. Kanske får Zlatan vila.

Målvakter: Romero, Henderson
Försvarare: Fosu-Mensah, Darmian, Bailly, Smalling, Rojo
Mittfältare: Schweinsteiger, Carrick, Pogba, Herrera, Lingard, Young, Mata
Anfallare: Martial, Rashford

Minst två spelare ska adderas för en full matchtrupp men Mourinho brukar ju välja en extra målvakt och en extra utespelare.

Mikael Österdahl | 13:10 Respektera cupen

Lincoln slog Burnley. Millwall slog Leicester. Manchester city skrällde sig till omspel mot Huddersfield. Oxford hade lika mot Middlesbrough efter 85 minuter. Wolves höll en dryg timme mot Chelsea.

FA-cupens åttondelsfinaler bestod av åtta matcher där ett Premier League-lag ställdes mot ett lag från någon av de lägre divisionerna. Det var meningen att Premier League-lagen skulle gå vidare och bädda för mycket intressanta kvartsfinaler. Men det blev inte riktigt så.

José Mourinho har pratat om att han inte tänker kasta bort cupen. Som han gjorde en gång när han var manager för Chelsea. Jürgen Klopp kastade bort cupen. Pochettino var nära att göra det.

Manchester United ska kunna ställa upp med de elva sämsta spelarna i a-lagstruppen och ändå ta en problemfri seger mot Blackburn. Men det funkar ju inte riktigt så. Uniteds reserver spelar inte så ofta, varför de just nu är sämre än de egentligen är. När du slänger ut elva reserver skickar du dessutom signaler till dina egna spelare och till motståndarna.

Mourinho kommer förstås att rotera. Men han kommer inte att starta med tvillingarna Da Silva på mittfältet.

Det vi ställer upp med ska vara tillräckligt för att vinna mot Blackburn. Att det i framtiden betyder att United får problem med spelschemat… ja, det är ett positivt problem att ha!