Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Starka rykten: Wayne Rooney kan lämna Manchester United i februari

Har Wayne Rooney gjort sin sista match som Manchester United-spelare? Ska vi tro på de engelska tidningarna kan det mycket väl vara så. På gårdagens presskonferens vägrade José Mourinho bekräfta att Rooney blir kvar i United säsongen ut.

Ni måste fråga honom,” sa Mourinho. ”Givetvis kan jag inte garantera det.” Det enda Mourinho ville säga var att om Rooney lämnar så är det Rooneys beslut.

Mirror slår på stort och skriker på sin baksida (sporten har ju baksidorna i England) ut att Rooney kommer att lämna för Kina på tisdag.

David McDonnell är inte lika aggressiv. Rubriken på hans artikel på Mirror säger att Rooney ”kan ha spelat sin sista match för Man United”. Dock menar McDonnell att United har gett Rooney tillstånd att lämna.

Ingenting kunde hända förrän Wayne slog Sir Bobbys målrekord i United,” säger en källa till tidningen. ”Vi visste alla att när han hade slagit det skulle tiden komma för att överväga hans karriär här.

Förhållandet mellan United och Rooney ska vara vänskapligt. Om flytten till Kina blir av förväntas Rooney bli världens bäst betalda spelare med en veckolön på sanslösa 750 000 pund i veckan.

Rooneys förhoppning är att han ska avsluta Unitedkarriären med att lyfta ligacupbucklan på söndag. Han gör nu allt han kan för att slå sig in i finaltruppen. Enligt McDonnell ska Mourinho vara villig att ge honom det avsked han önskar.

Över på Telegraph låter det lite annorlunda. Tidningen var, som vi rapporterade i lördags, tidigt ute med att Rooney kan gå till Kina i februari. Nu tror tidningen emellertid att det är Rooneys vara eller inte vara i finaltruppen på söndag som avgör.

Om Rooney inte får plats i finaltruppen kan det vara det som får honom att pusha för en flytt i februari, tror James Ducker och Luke Edwards som har skrivit artikeln i Telegraph.

Lönen skiljer sig också åt. Telegraph menar att Rooney ska få mer än 600 000 pund i veckan.

Ännu försiktigare är BBC:s Simon Stone, som tror att det är osannolikt att Rooney lämnar i februari.

Oavsett förefaller det vara så att Rooneys dagar i Manchester United är räknade.

Uppdatering: Dessa rykten förnekas på onsdagen. Läs mer här.