Reserverna: Man Utd – Porto 0-2

Uniteds reserver åkte under onsdagskvällen ut ur Premier League International Cup efter att ha förlorat kvartsfinalen hemma mot Porto med 2-0.

I Uniteds lag var Cameron Borthwick-Jackson tillbaka till denna kvartsfinal i Premier League International Cup. Han är fortfarande utlånad till Wolverhampton men han är tillgänglig att spela för United så länge det inte är i a-laget. Båda lagen inledde piggt och lagen bytte chanser med varandra, utan att något av lagen skapade någon fantastisk målchans så 0-0 i paus var ganska logiskt och rättvist.

Efter en timmes spel kom matchens bästa målchans, när Tyrell Warren inte hängde med en motståndare och i utkanten av straffområdet fällde honom. Domaren pekade på straffpunkten. Dean Henderson svarade dock med att läsa av skytten och kunde relativt enkelt rädda straffen som var svagt slagen.

Leon, som missade straffen, skulle dock få sin revansch. Återigen ställdes han mot Tyrell Warren och efter passivt försvarsspel tilläts han skjuta mellan benen på Warren, och en skymd Henderson hann inte riktigt reagera och bollen smet mellan hans ben också till 1-0 för bortalaget. Tungt för United som haft svårt att komma fram till några kvalificerade målmöjligheter.

Matchen punkterades dock fyra minuter senare när Leon återigen ställdes mot Warren, och återigen vann duellen. Ensam med Henderson placerade han sedan in 2-0 och det fanns aldrig någon väg tillbaka för United.

Sett till hela turneringen är det starkt av detta United-lag att vinna sin grupp och ta sig till kvartsfinal men det krävdes en del flyt om man skulle nå längre, och det hade man definitivt inte med sig här. Nu får man rikta in sig på att helt enkelt hålla sig kvar i den högsta ligan istället. I övrigt var det värt att notera att Joshua Bohui gjorde sin första match med reserverna efter en finfin säsong med U18. Även Lee O’Connor fick debutera efter att ha imponerat i U18-laget tidigare.

Manchester United – Porto 0-2 (0-0)

United: Henderson; Warren (O’Connor 69), Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Mitchell; Poole (Willock 79), Whelan (Redmond 69); Harrop, McTominay, Gribbin; Bohui

Källa: www.manutd.com


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS