Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Carrick tillgänglig, Rooney i truppen, Mkhitaryan ute

Embed from Getty Images

José Mourinho höll på fredagen presskonferens inför Manchester Uniteds ligacupfinal mot Southampton på söndag. Uniteds manager bekräftar att Michael Carrick är tillgänglig för spel på söndag men Henrikh Mkhitaryan missar matchen.

Wayne Rooney kommer att vara med i truppen medan beslut om Phil Jones fattas imorgon.

Mourinho pratade också om Claudio Ranieri och Europa League-lottningen.

Om Carrick:Michael [Carrick] är tillgänglig. Smart, erfaren, han lämnade planen vid rätt tillfälle. Michael är tillgänglig.

Om Mkhitaryan:Mkhitaryan är ute.

Om Jones:Jones, låt oss se. Vi bestämmer imorgon.

Är Rooney med i truppen?Ja.

Mer om Rooney:Jag tycker att han vid rätt tillfälle, vid det bästa tillfället kom han med sitt uttalande. Jag sa på förra presskonferensen att det var frågor för honom och han svarade på det vid rätt tillfälle. Jag tror att detta är den sista frågan om Wayne Rooney till slutet på säsongen. Han stannar för att slåss om titlar. Jag sa att jag skulle vara glad om det är hans beslut.

Så ja, han är okej, han tränar med laget. Han togs inte ut inför Saint-Étienne för att han inte var redo att spela men han var redo för träning. Ingen tvekan om att han kommer att vara involverad.

Om United blir Mourinho första Unitedmanager att vinna en titel under sin första säsong i klubben.

Först och främst, om. Och om är en stor sak i fotboll. Klubben är viktigare än mig. Jag har så många bra saker i min karriär att jag inte påverkas av en liten detalj. Det viktiga är klubben och givetvis vann klubben en titel förra säsongen. Låt oss försöka vinna en titel den här säsongen.

Plus kvaliteten på vår fotboll, som är viktig. Jag inser det genom fansens reaktion. Deras glädje är viktig. Det skulle vara bra för gruppen, för klubben. Det skulle givetvis också vara bra för mig. Men i början av min karriär såg jag mer till mig själv och vad jag kunde uppnå. Nu är jag mer och mer en klubbman.

Om Europa League-lottningen:Det är en dålig lottning på alla sätt. Det är långt och svårt. Det är svårt för att de är ett väldigt bra lag. De [var bra i Champions League], de slog Ajax och Anderlecht i playoff. De hade en tuff grupp och hade viktiga resultat. De vann mot Bayern. Jag känner managern bra, vi möttes när jag var i Inter och han i Rubin Kazan. Laget är väldigt bra, väldigt defensivt. En dålig lottning. Men efter Southampton och efter Bournemouth fokuserar vi på det och går för det.

Om Claudio Ranieri:Mina ord är min tröja, med hans namn. Det är min lilla hyllning till någon som skrev Premier Leagues vackraste historia. Någon som förtjänar att få Leicesters arena döpt till Claudio Ranieri. Och han sparkas.

Jag tycker att Leicester skrev historia två år i rad. Ena året skrev de en av de vackraste historierna i Premier League. Och nu är de också i blickfånget med ett beslut som jag tror att alla inom fotbollen är enade kring, för det är något väldigt svårt att acceptera. Men samtidigt är det bra för oss alla att inse hur fotbollen är nu. Jag tänkte förra säsongen när jag sparkades som mästare att det var det värsta, nu inser jag att det var småskräp jämfört med vad som hände Claudio. Ingen kan radera det han gjorde.

Mourinho, som hade initialerna CR på sin tröja, indikerar också att Leicesters spelare har en stor skuld till att det gick som det gick.

Claude Puels presskonferens

Southamptons manager Claude Puel snackade också med media idag.

Skador: Puel säger att han fortfarande har skador på viktiga spelare som Virgil van Dijk, Charlie Austin, Alex McCarthy, Matt Targett och Jeremy Pied.

Om Boufal:Jag tror att det är okej för de andra. Vi får se imorgon om Sofiane Boufal. Han kom tillbaka med laget igår, vi får se imorgon om han är tillgänglig för den här matchen.

Om Cáceres: Southampton signerade Martín Cáceres på fri transfer den 16 februari. Cáceres är tillgänglig för spel men hans senaste match var för Juventus i februari 2016. Han missade slutet på förra säsongen med en skada och han har varit klubblös sedan sommaren 2016.

Han tränade under lägret i Spanien med bra kvalitet. Jag vet inte om han kan delta i början på den här matchen men han kan ge oss bra lösningar längre fram.” Kan han sitta på bänken imorgon? ”Kanske.

Två veckor utan match: ”Jag vet inte om det är en fördel. Två veckor utan en officiell match är ibland svårt. Det är alltid svårt att förbereda och hitta en bra balans. Det är en bra utmaning. Ibland föredrar jag att spelar var tredje dag. Ibland är det bättre utan matcher.

Om startelvan: Puel säger, lite svävande, att de flesta spelarna vet om de ska starta eller inte.

(Presskonferensen börjar runt en minut in på klippet.)