Spelarbetyg Manchester United – Southampton 3-2

http://gty.im/645602686

Manchester United är ligacupmästare. Inte tack vare att man var bästa laget i finalen, inte tack vare ett fenomenalt anfallsspel där avgörandet bara var en tidsfråga, utan på grund av ren och skär klass från en av lagets bästa spelare när det som bäst behövdes.

Det är svårt att inte hylla Zlatan efter en sådan här match. Han togs in för att vinna titlar, i augusti avgjorde han Community Shield och vi kan konstatera att sannolikheten att United vunnit Ligacupen hade varit betydligt lägre utan honom. Två mål framåt och ett avgörande defensivt jobb gör att han i min bok får anses vara outstanding i matchen.

United kom aldrig riktigt igång, jag trodde laget skulle ta tag i matchen efter den första kvarten, men inte ens det fina första målet gjorde att United satte tonen och dominerade matchen. Istället var Southampton laget med både mer boll och fler chanser, även om de inte på något sätt var överlägsna. Men vad gör det när United i slutändan står som vinnare.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Ett par fina räddningar och kan inte direkt klandras för målen. Hanterar ett par svåra hemåtspel på ett föredömligt sätt. Behövs med sitt lugn när försvaret inte övertygar.

Antonio Valencia: 6

Defensivt okej, men kommer inte heller i denna match fram som han brukar. Det kan ha att göra med att United inte skapar speciellt många långa anfall. Valencia var mer av en ordinär högerback idag, men ändå godkänd.

Eric Bailly: 5

Bailly har på sistone inte varit på topp, även idag lyser en osäkerhet igenom den unge ivorianen. Han står för en del enkla misstag och även om inget av de straffar United idag är han en säkerhetsrisk för tillfället. Är den mittback med högst potential i Uniteds, men om han inte skärper till sig lär han snart få se matcher från bänken.

Chris Smalling: 6

Helt ärligt, att Smalling får godkänt men Bailly underkänt är inget jag kan argumentera supermycket för, jag går på ren känsla. Och min känsla är att Smalling hade något bättre koll än Bailly. Sticker varken ut positivt eller negativt.

Marcos Rojo: 5

Hur en spelare kan agera så bra som mittback för att sedan vara komplett usel som vänsterback övergår mitt förstånd. Blir passerad gång på gång och Southamptons första mål kommer till från hans kant. På plussidan finns i stort sett bara hans framspelning till Lingard vid andra målet, det var det överlägset bästa han gjorde. Shaw, ge mig Shaw…

Ander Herrera: 7

Den hårt kämpande spanjoren får relativt tidigt en varning och var tvungen att hålla sig i skinnet efter det, med tanke på nivån Marriner satte. Har, tillsammans med Pogba, svårt att få tag på Dusic under första halvlek, när han får Carrick bakom sig värderar han bättre när han skall gå upp i press och när han skall falla ner. Det underbara inlägget till sista målet skall han ha mycket cred för.

Paul Pogba: 6

Balanserar på gränsen mot underkänd. Inte bra i första halvlek, något bättre men fortfarande inte godkänd i inledningen av andra, men han växer något mot slutet och får därför ett godkänt på nåder. Skall han bli en världsspelare på den nivå han själv tycker sig redan hålla (och som han har potential att nå) måste han höja sin lägstanivå, framförallt i finalmatcher skall de bästa spelarna kliva fram. Se nedan…

Juan Mata: 5

Utbytt 46. Detta var inte Matas match, de djupledslöpningar han skämt bort oss med senaste månaden var som bortblåsta och han fick inte heller något utrymme för sin fina passningsfot. Med tanke på att Carrick behövdes i andra halvlek var det helt rätt att han byttes ut.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 77. Iskall vid målet, han har gjort det till en vana att göra mål på Wembley. I övrigt var han inte särskilt bra, precis som resten av offensiven. Sprang en del men fick inte ut speciellt mycket av det, men målet ger honom godkänt.

Anthony Martial: 5,5

Utbytt 90. Delaktig i förarbetet till segermålet, men inte heller Martial kom upp till sin normala nivå.

Zlatan Ibrahimovic: 10

Nej, Zlatan gör inte en spelmässig tia. Men: Gör man två mål, det första med en Hässler/Srna-frispark och det avgörande med blott tre minuter kvar, i en finalmatch – då är man värd ett högt betyg. Är man dessutom den som på två hörnor i rad nickar undan bollen (på den första bara någon meter framför mållinjen) minuten innan man själv avgör, då är man definitionen av både ”rätt spelare på rätt plats” och ”bäst när det gäller”. Matchen var långt ifrån Uniteds bästa den här säsongen, understödet för den store svensken var minimalt, tack vare honom räknar vi ändå in säsongens första titel (Community Shield räknas inte).

Michael Carrick: 6

Inbytt 46. Behövdes för att stabilisera upp framför mittförsvaret där Dusan Tadic fick alldeles för mycket utrymme. Gjorde det helt okej, utan att övertyga. Men bara att han fanns där gjorde Baillys och Smallings jobb något enklare.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Embed from Getty Images


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS