Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Bournemouth (we’re not sixth forever)

10:25

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds ligamatch mot Bournemouth. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Bournemouth 1-1 (1-1)

 1-0 (23) Marcos Rojo (Valencia)
 1-1 (40) Joshua King (straff)
     (45) Andrew Surman (två varningar)
     (72) Zlatan Ibrahimovic (straffmiss)

Manchester United: De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Shaw (Lingard 70); Carrick (Fellaini 70), Pogba; Mata, Rooney (Rashford 70), Martial; Ibrahimovic
Avbytare: Romero, Blind, Smalling, Herrera
Varningar: Ibrahimovic, Carrick, Rashford

Bournemouth: Boruc; A Smith, Cook, Mings (Cargill 78), Daniels; Surman, Arter, Fraser; Pugh (Gosling 46), King (Gradel 88), Afobe
Avbytare: Allsop, B Smith, Ibe, Wilshere
Varningar: Arter, Surman, Gosling

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 16:03 Några bilder från matchen

Det var en väldigt händelserik match. Tyvärr var det mesta som hände dåligt. Här är några bilder från en match som vi helst vill glömma.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste.

Mikael Österdahl | 15:54 Mourinho: Domaren var bra

José Mourinho ville inte snacka om Tyrone Mings när han pratade med Sky Sports efter matchen. Istället säger Mourinho att domaren Kevin Friend var bra.

Om Mings:Jag vill inte titta på det. Domaren var där, domaren fattade sitt beslut. Jag försvarar alltid att det är domaren som fattar besluten. De två straffarna är straffar. Domaren var bra. Vinner vi inte är det för att Boruc var fantastisk och för att vi missade chanser.

Mings säger att det inte var medvetet… ”Jag är en fotbollsman. Jag gillar inte att prata efter matcher om det som hände under matcher. Det som hände under matchen hände. Jag bryr mig inte om ifall Mings blir avstängd.

Det viktiga för mig är resultatet. Det viktiga är igen att vi borde vinna stort men gjorde inte det.

Mikael Österdahl | 15:44 Rooney: Säker på att det blir bestraffning i efterhand

Wayne Rooney var, när han snackade med Sky Sports efter matchen, övertygad om att Tyrone Mings försökte stämpla Zlatan i huvudet. 

Jag tror inte att domaren såg att Tyrone Mings försökte stämpla Zlatans huvud. Att försöka stämpla en spelares huvud är fel och jag är säker på att det blir bestraffning i efterhand.

Rooney påstår dock att han inte såg situationen där Zlatan armbågade Mings.

Jag tror att båda spelarna gick för bollen. Jag såg inte den. Folk får ha sina åsikter om den. Men den jag såg, jag har varit med där det har varit dobbar mot huvud.

Mings hävdar i Sky Sports att han inte menade att stämpla Zlatan, vilket förefaller vara en direkt lögn. Han borde bli avstängd riktigt jävla länge. Så extremt fult.

Både Zlatan och Mings riskerar avstängning i efterhand, det beror på vad domaren skriver i sin rapport.

I Sky Sports studio tror både Thierry Henry och Jamie Carragher att det var medvetet från Mings.

Mikael Österdahl | 15:31 Manchester United – Bournemouth 1-1

Manchester United misslyckades på något sätt med att vinna mot Bournemouth på hemmaplan. Två bortkastade poäng och United behåller därmed sjätteplatsen.

Det började som en match där inget av lagen brydde sig om att försvara. United missade ett gäng stora chanser och även Bournemouth hade lägen att ta ledningen. Till sist skulle Marcos Rojo ge United ledningen, då han styrde Antonio Valencias skott i mål.

Sedan tyckte Phil Jones att det var lämpligt att bjuda på straff och King kunde kvittera.

Därefter var det fullständig kaos i slutet på första halvlek. Det slutade med en utvisning för Surman, i en situation som började med att Mings extremt fult stämplade Zlatan i huvudet. Mings klarade sig undan det givna röda kortet och det gjorde Zlatan också, då han strax efteråt hämnades med en armbåge.

I andra halvlek låg United på för ett segermål men ingen ville göra mål. Inte ens Zlatan, när han fick chans på straff.

Usch och fy.

Mikael Österdahl | 13:21 Senast mot Bournemouth

Förra gången United spelade mot Bournemouth gjorde Zlatan Ibrahimovic Premier League-debut. Det var dock Juan Mata, efter upprepade misstag i motståndarlaget, som inledde målskyttet.

Wayne Rooney, som idag gör sin 550:e match för United, ökade på till 2-0 framspelad av Valencia.

Sedan gjorde Zlatan sin grej.

Bournemouth reducerade men det blev en enkel seger för United.

Mikael Österdahl | 12:55 New one out today!

En som inte roterades bort idag är Antonio Valencia. Tur för United We Stand som kommer med nytt nummer idag med ingen mindre än världens bästa högerback (José Mourinhos åsikt) på omslaget.

Mikael Österdahl | 12:52 Rotation i ligan

José Mourinho slänger ut en elva som inte många lär ha förutsett. Det får ses som en reaktion på hur United såg ut i ligacupfinalen. United var trötta och om laget ska stå distansen ut måste Mourinho rotera.

Mittbacksparet Jones och Rojo har fungerat mycket bra den här säsongen. Intressant dock att Mourinho egentligen tycks jobba med två mittbackspar snarare än fyra mittbackar. Jag tror fortfarande att Bailly med Jones, eller möjligen Rojo, skulle vara Uniteds bästa mittbackspar. Men Mourinho tycks inte vara sugen på att testa det.

Kul att Shaw får chansen i startelvan idag! Hoppas att han tar chansen. För det bästa som Luke Shaw har presterat är flera nivåer bättre än Blind, Darmian och Rojo, både defensivt och offensivt.

Carrick bredvid Pogba idag. Kan det vara för första gången som de lirar tillsammans i ett tvåmannamittfält? Det betyder att Herrera börjar på bänken och det betyder att United förlorar intensitet.

Den som ska ersätta den förlorade intensiteten är kapten Wayne Rooney.  Eller så får vi helt enkelt vinna utan intensitet, något som fungerade mot Swansea borta.

Det rimliga är väl att Rooney lirar bakom Zlatan, med Mata till höger.

Mikael Österdahl | 12:42 Mourinho: Räknar inte med att Shaw ska vara bäst på planen

José Mourinho var långrandig när han snackade med Sky Sports inför dagens match.

Shaw får chansen…Jag pratade med spelarna efter finalen. Jag sa att verkligheten med tre turneringar mot motståndare som har tid att vila. Vi behöver truppen, det är tid för vissa att rotera. Det är tid för vissa att kliva fram.

För Luke är det inte hans livs match. Det är en bra möjlighet att spela. Det är en möjlighet att rotera och vara fräscha mot Rostov. Vi kände det mot Southampton mot ett fräscht lag.

Vad vill du se från Shaw?Vara positiv, spela sitt spel. För Manchester United har du alltid lite press. Du känner press och ansvar. Han måste spela och som jag gillar att säga spela flytande. Jag förväntar mig en positiv match, jag räknar inte med att han ska vara bäst på planen.

Om cupsegern:Mer farligt än positivt. Vi måste känna det som något naturligt. Det är över, nu måste vi gå vidare. Glädje, givetvis. Nu är det en ny historia, cupen är att glömma och vi har en svår match mot en motståndare som behöver poäng. En svår motståndare som normalt spelar utan rädsla för att vinna. Så en svår match för oss.

Mikael Österdahl | 12:32 Bournemouths startelva

Bournemouth gör en förändring jämfört med senast. Afobe går in i startelvan, Wilshere får nöja sig med en plats på bänken.

Bournemouths manager Eddie Howe är sjuk idag men kommer trots det att leda laget under matchen.

Mikael Österdahl | 12:30 Shaw och Rooney i startelvan

José Mourinho gör en hel del ändringar till dagens match. Mest notabelt är att Luke Shaw startar som vänsterback. Rooney och Jones är också tillbaka i elvan.

Mikael Österdahl | 12:05 Shaw från start?

Får vi se Luke Shaw i Uniteds startelva idag? Ja, det verkar faktiskt så.

Mikael Österdahl | 12:01 Den här dagen 1995…

…spelade Manchester United mot Ipswich Town på Old Trafford. Det var länge en jämn match men efter dryga kvarten kunde United ta ledningen genom Roy Keane.

När Ipswich låg på för en kvittering kunde United kontra in 2-0, då Ryan Giggs serverade Andy Cole. Sedan träffade Mark Hughes ribban med en volley. Cole höll sig framme på returen och satte bollen i nät.

I början på andra halvlek fullbordade Cole sitt hattrick med ett mål som definitivt inte var ett självmål. Minuten senare fick även Hughes göra mål.

Hughes höll sig sedan framme på en retur från Giggs och det började kännas som att United kanske skulle kunna hålla ut för en seger. Därefter var det Coles tur att hålla sig framme på en retur.

Ipswichs målvakt var sedan desperat att hjälpa sitt lag offensivt och lämnade sitt mål. Detta utnyttjades av Paul Ince för 8-0. Matchen kändes vunnen.

Efter 89 minuter punkterades matchen definitivt när Andy Cole satte sitt femte för dagen för 9-0.

Uniteds 9-0-seger är fortfarande den största i Premier League. Ännu ett nonsensrekord att lägga till samlingen (alla rekord som enbart handlar om Premier League är nonsensrekord).

Jag känner att jag skulle acceptera 9-0 på förhand om det erbjöds idag. Även om jag först skulle argumentera ordentligt för 10-0.

Mikael Österdahl | 11:15 Senast mot Bournemouth

Senaste gången United spelade mot Bournemouth på Old Trafford var arenan bara halvfylld. Först hade den förvisso varit nästan full men så upptäckte någon en bombatrapp på en toalett. Så fick Old Trafford utrymmas och några dagar senare brydde sig inte alla om att återvända.

Marcus Rashford var en av målskyttarna då. Huruvida han får chansen från start idag återstår att se. Inför matchen har han dock snackat med Sky Sports.

Mikael Österdahl | 10:40 Lagnyheter

Ingen Henrikh Mkhitaryan för Manchester United idag. ”Mkhitaryan är fortfarande ute,sa Mourinho till MUTV. Armeniern var dock tillbaka i träning igår och bör ändå göra comeback inom kort.

Han återhämtade sig inte i tid för den här matchen. Jag tror att han kommer att vara okej under nästa vecka, framför allt för helgen. Och vi har inga stora problem. Bastian har en liten grej men bortsett från det är alla okej.

Vi har inte fått tag på någon trupp idag. Men Mourinho avslöjade ju igår att Rooney och Shaw kommer att vara med i truppen.

I praktiska termer har vi massor av vänsterbackar,sa Mourinho enligt Guardian. ”Det ser inte ut så men verkligheten är att Blind, Shaw, Rojo, Darmian alla spelar vänsterback och kan spela där.

De är olika spelare. Jag tror att den som inom ett par borde vara den bästa av alla, för potentiellt ska han ha alla egenskaper för att vara den bästa av alla, är Luke Shaw. Genom ålder, fysik, intensitet, aggressivitet då han går framåt ska han vara den bästa. Men för att vara den bästa måste du jobba hårt. Det är vad han försöker göra.

Shaw kanske kan lära sig av Antonio Valencia, som enligt Mourinho är ganska bra. ”Jag har den bästa högerbacken i världen. Valencia är fullständigt fenomenal.

Zlatan Ibrahimovic lär starta som anfallare för United. Igår utnämndes han till månadens spelare i United.

Mikael Österdahl | 10:26 We’re Not Sixth Forever

Cuplaget Manchester United gästspelar idag i Premier League för att lämna sjätteplatsen. Det räcker med en seger mot Bournemouth för att göra det. Och United ska inte kunna undvika att vinna mot Bournemouth.

Ja, om spelarna som jag tror att det är en given seger så är det förstås kört. Men det tror de inte. Och då kan det bara bli seger.

För Bournemouth är värdelösa just nu. Framför allt defensivt. Manchester United däremot är inte alls inte värdelösa.

Fortfarande är United inte så bra som United borde vara men bit för bit blir det aningen bättre. Hade det inte varit så väldigt Liverpoolskt att göra det hade vi allihopa snackat om nästa säsong.

Nu får vi snacka om att vinna alla cupmatcher som finns istället. Vilket skulle lämna resten av ligasäsongen irrelevant. Men Europa Leagues nålsöga är så litet att vi inte kan förutsätta att vi gör det. Därmed bättre att säkra en typ tredjeplats i ligan. Det är förvisso rätt ovärdigt att hoppas på det. Men vi är där vi är.

Idag är det läge för säsongens första utklassningsseger. Bournemouth har försvaret och självförtroendet för det medan United regelbundet har skapat chanser för det.